Vilhelmina Valley

Alliansens storstadsprofiler kan inte ens stava till glesbyggd. Vi rödgröna vill att hela Sverige skall få leva och vill därför satsa på en bred kunskaps- och kompetensutveckling över hela landet. På fredag lanserar vi den sk Vilhelmina Valley – Sveriges nya biotech-, IT- och miljöteknik-kluster. Företrädare för den rödgröna koalitionen närvarar vid den högtidliga invigningen i cafeterian på Folkets Hus i Vilhelmina – ja, inte Peter Eriksson, som menade att ”de där j***a skoter-romantikerna gav oss bara 0,6% röster i kommunalvalet, de kan gott sitta där”. Anmäl er senast torsdag om ni vill vara med, så att Maria hinner beställa mazariner till alla.

I planerna för Vilhelmina Valley ligger en ny högskola med plats för 15,000 studenter. Med anledning av Vilhelminas köldrekord i Malgovik på -53 grader från 1941 så blir den nya högskolans slogan: ”Vilhelmina Valley, the coolest campus in Sweden!”. Vi har redan slutit till oss entreprenören Niklas Zennström som har förbundit sig att flyga över i sin helikopter och spruta champagne över studenterna vid de tillfällen han råkar vara i Åre: ”Men se till att den är väl kyld, jag vill inte spruta ljummen skumpa över Sveriges framtid”.

(Reds anm: Vad tror han, det är Vilhelmina – vi kommer att behöva värma upp den)

Vi vill att Sverige skall dra till sig den ledande forskningen inom läkemedelsindustri och miljöteknik och bygger därför en ”Vee Valley Science Park” med sammanlagt 1,5 miljoner kvm lokalyta. Vi kommer att ha riktade satsningar till näringslivet där vi sänker arbetsgivaravgiften med 0,15% för de läkemedelsföretag som anställer personer som varit arbetslösa i mer än 3,600 dagar.

 

Nya caféer växer upp i kyrkstan

 

Vi förhandlar även med kommunalrådet Åke Nilsson om att anställda i de bolag som direktinvesterar mer än 6,7 miljarder kr skall få gratis tillgång till gymet i Folkets Hus.

Hela Vilhelmina kyrkstad kommer att renoveras och inrymma ett oändligt antal trendiga caféer där gästerna sitter en och en, svagt belysta av skärmarna på sina laptops och lägger in sina omdömen på cafekartan.se: ”4 stjärnor – de har bra wifi här”.

Naturligtvis – vi håller på att installera 3Gb/s trådlös uppkoppling!

Vilhelmina – där framtiden möter evigheten!

13 kommentarer Lägg till

 1. Kenneth skriver:

  Låter spektakulärt! En sådan djärvhet och framåtanda det innebär att satsa på Vilhelmina tror jag knappast att näringslivet besitter. Partiet leder!

  1. Sven-Erland skriver:

   Partiet leder – som om vi nånsin varit på efterkälken!

   Kampen fortsätter!!

 2. MDAMZ/Inspirerar skriver:

  Hur är utsikten där du befinner dej?

  1. Sven-Erland skriver:

   Utsikterna är lysande!

 3. Gubben skriver:

  Det blir säkert lika lyckat som Stålverk 80, fast större och snabbare! Jag är stolt över mitt parti och kommer därför att ägna resten av dagen åt att sjunga glada nidvisor om alliansen! Kan du nån?

  1. Sven-Erland skriver:

   Stålverk 80 – var det inte så att Ian Wachtmeister var med som en drivande kraft där? Det betyder ju att vi skulle kunna ta in Åkesson när han åker ur riksdagen om 4 år. Han har säkert inget emot att byta till Lapplandsdräkten.

   Pröva själva hur det skulle se ut genom att klippa ur bilden i länken och fästa på en Åkesson-bild: http://www.papperselegans.se/Svenskadrakte11.jpg

   1. Gubben skriver:

    Aha, mot nya socialistiska höjder med Åkesson. En storsatsning kallad ”Lappverk 2014” – ja men det är ju strålande. Jag ringer Mona, eller vill du …

    1. Sven-Erland skriver:

     Min progressiva bedömning av läget är att det är bäst att hålla på de riktigt framåtsiktande idéerna just nu – man vet aldrig vem som styr partiet om några månader och det vore synd att bränna av denna goda cigarr i onödan. Vi håller Mona utanför tills vidare.

 4. Kardus skriver:

  ”Alliansens storstadsprofiler kan inte ens stava till glesbyggd.” So, join the club! 🙂

  1. Sven-Erland skriver:

   Nu förstår jag inte riktigt vad du menar

   1. Kardus skriver:

    Jamen, så många sätt att stava fel till ”glesbygd” finns det väl inte? Om man inte ska krysta…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s