Mina resor med Ardalan

Onsdag morgon, jag har dragit upp rullgardinen – och inser att jag borde avstått. Idag kommer inte ens en machiato nere på Sosta få mig på bra humör. Årets hittills gråaste och tristaste dag – då passar Ardalan på att publicera sin framtidsvision.

‎”trög och konservativ maktelit” skriver Ardalan på dagens DN debatt om Partiet. Vi här på partikansliet på Sveavägen förstår inte vad han pratar om. Vi är ju de progressiva krafterna – som vill att samhället skall förbli sådär solidariskt som det alltid varit under Partiet.

Jag vill passa på att påminna om mina resor med Ardalan, vilka jag berättat om tidigare.

4 kommentarer Lägg till

 1. Denize skriver:

  Jag tyckte nog att det var listigt formulerat: ”Bilden av partiet som en trögrörlig och konservativ maktelit är kanske vår största fiende”. Om man bara förändrar väljarnas *bild* av partiet till en ny och fräsch, så kan Partiet sedan fortsätta precis som vanligt!

  1. Sven-Erland skriver:

   Listigt förvisso – här utgår han från ett stort föredöme i Gunnar Sträng som för många år sedan klargjorde att socialismen inte kan införas med pukor och trumpeter. Men jag ser faran: Partiet riskeras att smygmedelklassifieras i vår strävan att bedra den urbana medelklassen, villaägarna i Södra Ängby. Det slutar med att Partiet förflyttats ideologiskt till Södra Ängby – hellre än att vi på nytt lyckats förleda massorna. Medelklassens livstil, med löjliga märkeskläder och platt-tv utövar en förunderlig lockelse på folket.

 2. Jesus Christus skriver:

  Du har verkligen rätt, Sven-Erland – grått och trist, och inte bara vädermässigt. Även medialt ser det bistert ut, med sextrakaserier, krav på avgångar, självkritik och nytänkande… usch.

 3. Sven-Eric Forsén skriver:

  Det är lätt att komma överens med Ardalan. Han har huvudet på skaft. Nu ryktas det om, att han har siktet inställt på att bli partisekreterare. En fråga som han lämnar obesvarad med ett litet snett leende. Ibbe dementerar bestämt, att han själv har planer att bli partiledare. Och en ombudsman – som vill vara anonym – kommer med en snöskovel utanför 68:an och utropar: ”Hela havet stormar”, mitt i snöyran.Ragge som – som vanligt- kommer från Systemet ser oförstående ut, men utbrister: ”Vem fan åker uti båt i de här vedre.”. Jag ger upp, det är långt mellan turerna på T-banan. Hälsa så mycket till Ardelan, Sven-Erland. Försök pressa honom lite på vad han tror om extrakongressen. När den ska börja, och hur det här ska sluta. Ha de´som vi säger i Oschlo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s