Det krävs kompetens för att överleva

Tisdag morgon, det är en timme till dess Sosta öppnar så jag sitter hemma med min latte. Som jag tidigare berättat går yxan på Partikansliet – en tredjedel av kamraterna måste driva den progressiva Kampen på annat håll. Jag fick ett mejl från biträdande partisekreterare Stern igår morse:

Från:                   Stefan Stern <stefan.stern@socialdemokraterna.se>

Skickat:              6 december 2010 07:39:12

Till:                      Sven-Erland Västros

Ämne:               Samtal

Sven-Erland,

Kan du komma in till mig i eftermiddag. Det är ett tämligen brådskande ärende jag skulle vilja diskutera med dig.

Stefan

Jag förstod direkt att Stefan ville diskutera de nödvändiga kompetensprofilerna för den nya slimmade organisationen. När jag kom in på hans rum såg han lättad, ja nästan triumferande ut. Vi slog oss ned vid det lilla besöksbordet till höger – och som av en händelse hamnade min iPad på bordet med ett bildspel igång. Bilder från studieresan till Thailand där även Stefan var med.

Vi resonerade fram och tillbaka en stund, men enades om att det i den nya, mer politiskt motiverade organisationen, framförallt behövs sant progressiva krafter med en stark passion för Kampen.

Efter det kände jag mig så segerviss – för Partiets räkning – att jag gick tidigt och stack ner på Riche Bar för att stå och sakna Bodström en stund. Väl där mötte jag Rosengren med Harald Ullman och en grupp VDar från Stenbeck-sfären. Han passade på att beklaga att jag inte kommit ur Kampen denna gång heller ”Sven-Erland, de é dags å köpa en herrgård. Jag tänker sälja Arnöberg – du vet, jag behöver ju större”.

Kampen fortsätter! Framtiden är Partiets – och Partiet är framtiden!!

2 kommentarer Lägg till

  1. Sven-Eric Forsén skriver:

    Jag förstår att Steffe (Stern) – akter på engelska – fann det lämpligt att mejla dig just idag. Ryktena går ju som du vet. Så skämt åsido, så känner sig väl SS akterseglad, nu då Mona överger honom. En slimmad organisation kräver ju så många uppoffringar . Och framför allt solidaritet mot sig själv. Men säg nu inte att du lyckats smussla in honom i Teres Lindbergs sidoflygel. Även om han då känner sig säker. Men jag förstår ju ,om du är villig att räcka en gammal polare en varm hand. Självklart måste vi hålla stilen – dvs den progressiva – både utåt och inåt. Jag antar – av egen erfarenhet – att ”Mållgan” alltid drar ett likhetstecken mellan progressiva och skatteuttaget. Än är inte björnen skjuten. Men ändå tror många att skinnet är till salu. Enade vi stå – söndrade vi falla. Upp till kamp! Segern på oss väntar…

    1. Sven-Erland skriver:

      Ja, man kan ju också säga ”stern look” på engelska, vilket kanske är vad Stefan snart kommer att få av någon…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s