Miljonerna rullar in i kampanjkassan

Vi har bråda dagar, Veronica och jag. Bristen på ideologisk riktning är ju redan utstakad, men nu måste vi skapa en struktur som kan underbygga vår vision – helst före jul.

Parallellt med detta pågår de redan intensiva diskussionerna här på partikansliet – många måste gå, men dessutom skall kanslierna slås samman. Personligen blir jag så trött på strukturfascisterna borta i riksdagen: Idag hade vi kallat till möte kl 15 – och de dyker upp kl 15! Jag stod nere på Sosta med en machiato när de ringde och undrade var jag var. En märklig samling, riksdagsnissarna – hålla tiderna kan de, men vinna val är de inte intresserade av. Kampen förstår de inget av!

Veronica och jag har börjat identifiera det lag vi skulle vilja ha med oss i den framtida partiorganisationen. ”Jag tycker vi ska behålla Ibbe”, förklarade Veronica. ”Idén att muta 26-manna med valkretssekreterare som han och Tommy Ohlström kokat ihop är ju genial”. Jag kunde bara hålla med – i synnerhet som idén redan prövats för några år sedan och visat sig inte fungera, vilket visar att Baylan har den rätta viljan att förnyas men inte förändras. Med tanke på vilken usel arbetsgivare Partiet är så kommer väl även den nya omgången valkretssekreterare att gå in i väggen och bli långtidssjukskrivna, men den dagen den sorgen – då har vi redan gripit makten.

Vårt stora problem blev våra tankar om ett nytt strategilag – en utredningsgrupp med analytisk och strategisk höjd. Inte tanken som sådan – vi var bägge eniga om att någon vid partikansliet faktiskt borde arbeta med den framtida politiken – men när jag formulerat en ”short list” med de heta kandidaterna satt jag och tittade på ett tomt papper. Vi smakade då på den skrämmande tanken att det skulle kunna finnas kompetens även utanför Partiet. Det tog två machiato, men sedan enades vi om att vi skulle fundera på tre namn vardera som tänkbara externa kandidater.

Efter mötet med Veronica ringde jag Daniel Lind, chefsekonom i Unionen som direkt tackade jag till att sitta i det nya strategilaget ”Men du Sven-Erland, då får vi f*n se till att vinna 2014 också”.

Just när jag skulle försöka nå Emma Lennartsson på Kommunal, som var mitt andra namn, ringde Stefan Löfvén: ”Nu jävlar, Sven-Erland, nu ska du lyssna på mig” inledde han. ”Jag har hört att du och Veronica håller på att sätta ihop ett strategilag – och där vill jag ha med ett namn: Niklas Nordström på Prime. Han förstår basindustrins behov och kan få ordning på energipolitiken så att vi kan få fortsatt billig el! Du stoppar fan inte in några miljömuppar i den där gruppen, vi behöver säkra kärnkraften”.

Jag förklarade för honom att Niklas är en utmärkt person, men att han betraktas som rejält politiskt belastad i Partiet efter hans gig åt Svenskt Näringsliv. ”Vadå för gig” undrade Stefan och jag berättade att Niklas arbetat på uppdrag åt Svenskt Näringsliv för att åstadkomma hela den högersväng som nu skett i Partiet. Att det var han som låg bakom Monas linjetal – och att Aftonbladet kommer att publicera nyheten i morgon, senast övermorgon. ”Det struntar jag fullständigt i, Mona är historia – se till att få in Niklas i gruppen” var Stefans kommentar.

”Visst”, svarade jag, ”men då vill jag ha något av dig. Jag vill ha ditt stöd på kongressen för dubbelkommandot”

”Det kan du titta i månen efter”, var Stefans som vanligt diplomatiska svar. ”Aldrig att jag skulle släppa fram Veronica som ordförande”. Jag lyckades till slut säkra hans stöd genom att vi beslöt oss för att bilda en ny roll som vice partiordförande – där Veronica blir ofarlig. Med samma inflytande som den amerikanske vicepresidenten – som Sveriges svar på Sarah Palin. Stefan lovade också att få fram 34 miljoner kr i bidrag till vår kampanj från LO: ”Men då vill vi inte se någon avveckling av kärnkraften”

Hela listan är klar – Kampen kan gå vidare! Efter det gick jag nöjd ner på Sosta.

 

En kommentar Lägg till

  1. Sven-Eric Forsén skriver:

    Du bekräftar en sak som jag länge misstänkt. Niklas Nordström är ansvarig för många gåtfulla utspel. Det gäller även sveket ifråga om FRA. Han lär ha setts tillsammans med både Mc Cormac och Thomas Idergard. Därigenom bibringas våra vänsterinriktade kämpar en felaktig uppfattning om vad som gäller. Senast var det Morgan som vilsefördes.

    Kassan kommer säkert att få ett rikligt tillskott. Pyramidspel är namnet. Tro det om du vill, men Stefan har kommit överens med Pappers, om en gemensam hållning i energipolitiken. Vårt fiske i grumliga FP-vatten börjar ge resultat. Hittills har våra duktiga medlemsvärvare fått fyra kvasiliberaler att byta sida.

    Sarah Palin kan tjäna som förebild för en livlig kvinna med höga ambitioner. Vi har inte så många som kan inta just den rollen. Ann Linde och Urban Ahlin tror – att vi inte att kan finna hennes motsats – i positiv bemärkelse. Inte heller är de ivriga bävrar – som Maud talar så lockande om – ens att tänka på. Facket har invändningar mot stress,oavlönat arbete och en risk för lönedumpning. När hela listan är klar rekommenderas du att inte publicera mer än vissa utdrag. Tiden går – men tiden tycks stå stilla – som tågresenären sade på Centralen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s