Äntligen ett erkännande från högsta ort

Äntligen ett erkännande från högsta ort – Sven-Erland har fått tillträde till ”korridormygelvärlden”: Lena Melin skriver idag:

Redan innan Aftonbladets artikel publicerats påbörjades därför ”Operation skademinimering”.

Fredrik ”Feffe” Andersson från Prime Facebooklänkade till satirbloggen Sven-Erland som utger sig för att vara vänstersosse men, som givetvis inte är det (så går det till i korridormygelvärlden). Han påstår sig veta att Aftonbladet ska publicera uppgifter om Niklas Nordström, senast torsdag.

Den sk korridormygelvärlden

Jag sitter här på Sosta över min machiato, nästan tårögd av glädje: Tänk att en tung makthavare som Lena Mellin på Aftonbladet menar att jag är en av spelarna i ”korridormygelvärlden”.

Jag kan inte uppfatta det på annat sätt än att vi har vunnit Aftonbladets stöd för det sk dubbelkommandot. Jag måste ringa Veronica och berätta att vi nu säkrat stöd från både LO och landets tyngsta (nåja) tidning.

Med tanke på det kommande dubbelkommandot vill jag säkra att jag verkligen blir delaktig i ”korridormyglet”, eftersom man som partiledare gärna utesluts ur Partiets verkliga maktcentra – som skedde med Göran Persson och Mona. Den Store på Torp kunde ju hantera detta genom att vara ett (tyngre) maktcentrum i sig, men jag är rädd att jag saknar hans självklara förmåga att köra över kongresser.

12 kommentarer Lägg till

 1. Jesus Christus skriver:

  Det här är sannerligen en välsignad stund för Dig personligen, Sven-Erland och även för oss progressiva kämpar. Glöm inte att även tunga delar av (s)-bloggetablisemanget redan för en månad sedan efterlyste dubbelkommandot.

  http://www.makthavare.se/2010/11/17/delat-ledarskap-en-losning-for-s/

  Jag ser inte längre vad som skulle kunna hindra dig och Veronica från att gripa makten 2014! Med tanke på opinionssiffrorna i dagens Synovateundersökning kan det bara gå åt ett håll!

  Framåt, menar jag.

 2. Sven-Eric Forsén skriver:

  Det är mycket anmärkningsvärt att Lena Mellin lägger sig i den politiska debatten. Hon har ju förklarat att hon inte går och röstar. Därmed har hon förverkat sin demokratiska rätt. Hon må vara tung – för sin längd – men det krävs en djupgående analys för att penetrera – den komplicerade avvägning vi gör – mellan rosenrött och blåklintsblått. Genom just triangulering och svinfylking, måste vi tilltvinga oss utrymme – på en nyskapad nisch – för vår verksamhet. Aftonbladet har ännu inte lyckats förstå nyanserna – i vad som av de inkorrekta Sverigedemokraterna – betecknas som KK. Det kan inte vara så svårt att förstå spelet – som pågått – på högsta nivå på Aftonbladet. Helt fräckt har Mellin – utan att informera Karin Pettersson – övertalat Janne Helin att inte publicera Niklas Nordströms artikel. Ett mycket odemokratiskt förfaringssätt.

  1. Sven-Erland skriver:

   Mellin är något viktigt på spåren: Tydligen finns det krafter i Partiet som inte håller med vänsterfalangen!

 3. Denize skriver:

  Jag gratulerar dig å det hjärtligaste, Sven-Erland! Detta är beviset på att du verkligen är en av de tunga spelarna. AB är förstås sura för att du förekommit och rent av cirklat runt dem, och letar syndabockar för att desperat kunna fortsätta att framstå som relevanta.

  Pennan är mäktigare än såväl svärdet som ordförandeklubban i den lokala Unga Örnar-föreningen. Med debattinlägg i AB och på sin välbesökta blogg bygger man en karta som överträffar verkligheten. Sven-Erland, du och Veronica kan överträffa verkligheten, det vet jag!

  1. Sven-Erland skriver:

   Jag får jobba på det. Just idag känns det som det står 1-0 till Aftonbladet – i satirisk höjd menar jag.

 4. Jesus Christus skriver:

  Hmmmpf… – jag blir så oerhört arg på den förbannade borgarpressen; se här vad de sitter och skriver om Måna – man riktigt ser framför sig hur de sitter och myser självgott över sina ”brillianta” liknelser och formuleringar:

  ”Att närma sig mållinjen i hög hastighet utan att ha rekognoserat terrängen ordentligt och där i luften inse att man lutar alldeles för mycket åt vänster, och senfärdigt försöka återfå balansen och veva med armarna men i panik se benen spreta åt varsitt håll och därefter känna att höger skida löser ut, och att braka ner på stenhård snö och snurra tre varv i branten…”

  http://www.fokus.se/2010/12/ett-fall-och-en-losning/

  Sven-Erland – en av de första sakerna du och Veronica måste göra är att ta itu med den fria pressen! Så här kan det bara inte fortsätta.

  1. Sven-Erland skriver:

   Borgarpressen saknar intellektuell höjd som vanligt: Bara tanken att jämföra Partiet med skidåkning, båda går visserligen utför – men skidåkning är ett nollsummespel, Partiet däremot är ett minussummespel, vilket ger upphov till en helt annan, mycket mer intressant, dynamik!

 5. Jesus Christus skriver:

  Jag inser att jag i min upprördhet glömde att ge en ordentlig eloge till dig, Sven-Erland. Dina postsituationella prognoser är alltid av högsta kvalitet, men din PRESITUATIONELLA PROGNOS angående Nordström i bloggposten ”Miljonerna rullar in i kampanjkassan” är sannerligen inte dålig den heller..! 🙂

  Med en visionär av din kaliber vid Partiets roder ser jag valsegern 2014 som en ren formalitet! Amen.

  1. Sven-Erland skriver:

   Du behöver inte vara orolig: i morse fick jag en fb-vänförfrågan från Eva Franchell på Aftonbladet, så framöver kommer de att hålla sig uppdaterade om politiken

 6. Sven-Eric Forsén skriver:

  Eva Franchell har varit upptagen med att plocka upp flyttkartongerna. Hon gläds att vara tillbaka i Gamla Klara. Där har man sett de gamla elefanterna dansa. Nu slipper hon också se Anna Dahlberg och höra hennes okunniga utläggningar om socialdemokratiska problem. Inom rörelsen behöver vi inte frukta framtiden. All erfarenhet säger att vi är som bäst, då problemen är som störst. Då har vi två möjligheter: 1. Att stärkta av problemen ta extra sats uppåt. Och här kommer Stefan Holm in i bilden. 2. Att i en övertygelse – att vi ännu ej bottnat – invänta MP:s raketuppstigning och – från samma nivå – tillsammans med dem – jaga skiten ur Alliansen. En utveckling som förordas av Patrik Sjöberg. Det hänger på hur högt man sätter ribban.

 7. Förvirrad skriver:

  ”satirbloggen”…? Nu måste jag nog erkänna att jag inte riktigt förstår vad AB menar.

  1. Jesus Christus skriver:

   Lena Mellin är så förblindad av sin egen högerretorik att hon varken kan eller vill förstå en sant progressiv blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s