Medelklassen kommer att ångra sig

Jag är nyss hemkommen från Tyskland – där högerns kalla vindar blåser kallt. Det går visserligen utför för den tyska högern – men den otacksamma medelklassen vänder sig inte tillbaka till Partiet, utan föredrar ännu fler vindsnurror. Vi skulle behöva exportera inte bara el, utan även Stefan Löfvén till dem.

Precis som i Sverige så förstår inte den tyska medelklassen sitt eget bästa. Häromdagen försökte jag hjälpa en utsatt stackars äldre dam: Jag hade bara mitt spruckna gamla paraply, men jag delade det så gärna – höll upp det ovanför damen. Men hon försökte bara slita sig loss.

Jag höll fast i hennes kappa och förklarade ”Dies ist das schwedische Modell ein Staat auf Solidarität aufgebaut. Die sogenannte Juholt Modell.”

En dag kommer medelklassen att sakna paraplyet som skyddar dem.

Men damen – förblindad av högerns skattesänkningar (nåja, höjningar i Tyskland, men ändå) – svarade vresigt ”unge man, vad håller ni på med – det regnar inte ens!”

En dag kommer regnet – och då kommer medelklassen att ångra sig!

Kampen fortsätter!!!

En kommentar Lägg till

  1. Jesus Christus skriver:

    Så sant! Snart kommer en Skitstorm att drabba Medelklassen så hårt att den bittert ångrar sitt Svek mot Partiet. SMHI har sagt att det ska bli en ganska fin Vår och Sommar – som naturligtvis kommer att vara kalla som f*n i alla fall, efter Högerns omänskliga skattesänkningar – men till Hösten kommer Regnstormar att drabba landet! Och tänk – PRECIS DÅ kommer Juholt och hans stjärnor vara klara med vilken Politik som gäller – och ha Paraplyer till hands! Tills dess får vi försöka hålla värmen med till intet förpliktigande Helvetespredikningar från Partiet, Netroots och S-info. Brrr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s