Förtroendevalda skall inte behöva ta skitjobb

Jag sitter i solen uppe på Partikansliets takterrass – och känner mig filosofisk. Jag tänker på hur många kloka ord som sagts av ledande Partikamrater de senaste dagarna. Karin Wanngårds klargörande att ingen skall behöva ta skitjobb kändes uppfriskande. Hon har naturligtvis rätt: politiker skall inte behöva acceptera skitjobb som oppositionsborgarråd. Eller Partiledare för den delen. Det är karaktäristiskt för högerns Sverige att det bara är okvalificerade och oerfarna politiker som tvingas ta sådana jobb.

Jag reflekterar också över Juholts, vår Partiordförande, övertygande och betvingande argumentation på DN Debatt idag: Vår Partiordförande är retoriskt överlägsen – med både den passion och det underförstådda moraliska övertag som krävs för att kunna vara verkligt bombastisk i sin argumentation. Det råder ingen tvekan om att gräsrötterna ser saken så – och de robusta retoriska figurena övertygar även den egoistiska urbana medelklassen. Man övertygas om att det är en ny, skön värld som väntar när Partiet tagit över regeringsmakten – som ”som öppnar kulturens arenor”, möjliggör att ”vi medborgare träffar varandra, möts som jämlikar och växer tillsammans”, där ”medborgarskapet blir fullödigare och livet rikare”.

Vi måste tillbaka till den kulturpoltik från 70-talet som kunde ”motverka kommersialismens negativa verkningar”. Helt enkelt en kulturpolitik som ”utrustar människor med vingar” – inte som högerns kalla samhälle där bara de rika kan köpa vingar för pengarna.

Kampen fortsätter!!

2 kommentarer Lägg till

  1. EM - Exilsvenskarnas Motståndsrörelse skriver:

    Inom vår organisation skiljer vi på kulturer, till skillnad från andra postmoderna kulturrelativister. Och i framtiden kommer vi att styra Sverige! Frågan är bara vad vänsterrörelsen kan göra åt den saken?

    EM – Exilsvenskarnas Motståndsrörelse

    1. Sven-Erland skriver:

      Det var glädjande att höra att ni skiljer er från övriga kulturrelativister genom att ni skiljer på kulturer. Vänsterns skarpa reaktion på detta torde bli att mena att det inte råder skillnad på kulturer. I alla fall inte med avseende på betydelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s