Vår nya Batljan

Vi bloggar idag live från baren högst upp i Kaknästornet: Där kan vi anlägga det rätta von-oben-perspektivet på Stockholmarna – och betrakta t.o.m. de villaägare i Södra Ängby som svikit Partiet, samtidigt som vi sippar på vår machiato. Med mig denna tidiga morgon har jag Partiets nya stjärnskott i Stockholms läns landsting – Helene Hellmark Knutsson. Nu skall vi ge högerns tangentbordsmatadorer en rejäl salva från vänsterflanken.

Välkommen, Helene!

HHK: Tack – det är trevligt att vara här, även om jag hellre hade haft sovmorgon denna Långfredagsmorgon.

Ämnet för dagen är att du fått och tackat ja till valberedningens fråga om att efterträda Ilija Batljan som socialdemokratiskt landstingsoppositionsråd i Stockholm. Många har undrande ställt sig frågan om Veronica Palm har tappat greppet, nu när en erfaren och kunnig heltidspolitiker utsetts till en ledande post i Partiet. Har du något att tillföra i det politiska arbetet – eller kommer din erfarenhet att stå i vägen?

HHK: Givetvis, det finns mycket att göra i Stockholms län, både avseende sjukvården och kollektivtra…

Helene lyssnar till ett anförande av den politiske motståndaren Fredrik Antonsson i kommunpolitiken i Sundbyberg och tänker "skall inte valberedningen ställa frågan till mig snart så att jag kommer härifrån?"

Ja, eller hur. Nu skall vi sätta stopp för högerns RUT-avdr…förlåt, pigavdrag. Nu skall direktörerna få städa sin egen skit!

HHK: Nja, det en fråga för riksdagen. Vad jag ser som angeläget är att landstinget satsar på sjukvård i socio-ekonomiskt svaga omr..

Absolut! Högerns kalla vindar blåser kallt i de portgångar i alliansens förortsområden dit de fattiga barfotabarnen tagit sin tillflykt. Men vi i Partiet säger: Ge mig era trötta, era fattiga, era förtryckta massor trängtande efter att andas fritt. Bara Partiet kan återställa värdigheten för dessa fattiga, social stigmatiserade, barn.

HHK: Sociala insatser ligger på kommunen. Vad som är viktigt för att invånarna i Stockholms län skall få vardagen att fungera är en kollektivtrafik som…

Nu höjer vi trängselskatten och direktörerna kan sitta där i sina bilköer från Djursholm! Eller snarare, det blir inga köer för bara direktörerna kör bil. Eller, vänta nu…hursomhelst – Kampen fortsätter!!

Nu kommer inte längre direktörerna att kunna köpa sig förbi gräddfilerna med sina privata sjukvårdsförsäkringar! Det är slut med den privatvård som vanligt folk inte har råd med!

HHK: I Stockholm finns det många privata utförare inom exempelvis primärvården. Alla länets invånare har rätt att söka vård hos dessa. Vad jag är oroad över är den ökning av antalet vårdcentraler som skett i….

Östermalm, Lidingö och Saltsjöbaden! Alla dessa reservat där de rika sitter och gläds åt hur de cancersjuka barnen kastas ut på gatorna – utan vare sig kulturpolitik eller a-kassa! Vi progressiva ger inte upp – vi skall rejält höja fastighetsskatten för dessa mångmiljonärer i radhusen i Stockholms kranskommuner!

HHK: Återigen – fastighetsskatten är en fråga för riksdagen. För oss socialdemokrater i landstinget är det..

Helt rätt – det är vår uppgift att avveckla kärnkraften! Med detta avslutar vi live bloggen och tackar Helene för många kloka ord.

HHK: Tack själv. Det här kommer nog att gå jättebra.

En kommentar Lägg till

  1. Jesus Christus skriver:

    HHK låter oroväckande resonabel i viss passager… Hoppas inte det betyder att hon tänker anlägga en klok, pragmatisk och icke-konfrontativ stil, utan att hon fortsätter med Partiets nuvarande, patetiskt överspända retorik! Inget annat biter ju på de Egoistiska Borgarbrackorna här i Stockholmsområdet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s