Tankar kring väljarströmmar

Jag sitter på Sosta med min frukostmachiato, försjunken i tankar kring opinionssiffrorna. Det går bra för Partiet nu – Ça plane pour nous som Plastic Bertrand skulle ha sagt (Håkan, om du läser detta och inte fångar upp referensen: Han kommer senare i musikhistorien, efter Elvis)

Jag tänker på väljarströmmarna. Många väljare måste ha gått från M till S, men när det gäller högern finns bara en sanning: alla moderater, utan undantag, är stadda i moralisk förruttnelse.

Hur skall vi kunna skilja på riktiga sossar – och de som strömmar till nu när alliansskeppet sjunker? De som nu plötsligt sympatiserar med oss – är inte de alltjämt ruttna människor och borde hållas i sär från äkta socialdemokrater?

Jag funderar på om vi skulle kunna ha två sorts medlemskort: blå för oss riktiga sossar och bruna för de högermän som befinner sig i politisk exil. Jag skall ta upp frågan med Monica Green idag.

2 kommentarer Lägg till

  1. magelungen skriver:

    Bra att ni i kansliet redan börjar diskutera de svåra frågor som är kopplade till ett återtagande av regeringsmakten, men är det inte en lite hård attityd mot de vilsna fåren som hittar hem till folkhemsfållan?

    Ska man inte betrakta dessa osäkra och vilsna människor som andliga fattiga barn – och därmed i behov av stöd och omsorg?

    Problemet är i och för sig att när de här vilsna väljarskarorna sedan i valrörelsen konfronteras med ett sk regeringsalternativ under Håkan ”Wälkom to” Juholts ledning så slår någon slags självbevarelsedrift till och de röstar åter på den ondsinta Alliansen.

  2. business skriver:

    Men i ett parti dar det ar synnerligen vanligt att avfarda asiktsmotstandare med glapord om att de inte ar riktiga sossar sa finns det daliga forutsattningar for att vaga tro pa att aven personer som tycker olika i sakfragor ar lika lojala socialdemokrater.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s