I högersossarnas rövarkula

Jag bloggar idag live från högersossarnas näste – Prime. Klassförrädarna har sommaravslutning av den sk Primegate. Inte oväntat dricker dessa kapitalets lakejer på Prime champagne. Jag, Sveriges mest progressive bloggare, låtsas falla in i medlöparkulturen och accepterar motvilligt åtta, tio glas.

Carin har bett mig gå hit för att ”avgöra om någon av dessa avfällingar kan fås att göra offentlig avbön och återvända till moderskeppet” (det sistnämnda kom tydligen från någon film hon sett med familjen).

Några av de inblandade huvudpersonerna i Primegate. Överst från vänster: Niklas Nordström, Berit Andnor, Daniel Suhonen, Carl Melin och Morgan Reinfeldt. Jag har Carins uppdrag att utröna om fler av de sammansvurna, utöver Elof Hansjons, kan erbjudas absolution.

Elof Hansjons, projektledare på Prime, har redan erhållit absolution från Partiet och valdes i veckan till andra kommunalråd och vice ordförande för kommunstyrelsen i Södertälje. Eller som Carin uttryckte det: ”såvitt jag förstått har han för avsikt att flytta till Island och arbeta med att rensa fisk. Hur mycket skada hinner han ställa till med innan dess?”

Vad som skall hända med övriga exkommunicerade Prajmgejtare har jag svårt att se. De flockas runt mig och vill alla på nytt omslutas av Partiets varma famn. Det ligger en rå lukt av existentiell ångest över hela tillställningen. Alliansskeppet sjunker och klassförrädarna försöker fly.

Men Partiet är en sträng Moder, gränsen mellan riktiga socialdemokrater och medlöperiets vindflöjlar är knivskarp: Partiets barn och andras ungar. Och då är Partiet ändå släpphänt i jämförelse med Veronica Palm.

Jag har dock uppdraget att försöka frälsa vad som frälsas kan bland dessa ideologiskt vilsna själar.

Jag börjar intervjua dem. Nu när Markoolio tackat nej till att bli Håkans talskrivare kanske något agitatoriskt råämne kan hittas här. När jag kommit halvvägs genom gruppen hör jag klingande i ett champagneglas: Någon har rest sig och håller ett tal:

Jag vill rikta ett stort tack till Niklas Nordström för den glädje det är att vara här. Jag förstår att många undrar: Är han lika rolig privat? Svaret är JA – det är jag. I kväll väntar en skrattfest. Eller – jag är åtminstone lika ironisk privat.

Niklas menar att många på Prime läser min blogg. Tack för detta – det är roligt att ni uppskattar bloggen. Till er som läser mig vill jag säga: det krävs kunskap och associationsförmåga för att förstå och uppskatta satir. De som läser min blogg är intelligenta helt enkelt. Ja, utom Veronica Palm som plöjer igenom varje inlägg och försöker förstå vad som är så roligt.

Jag förstår att de av er som är aktiva inom vänstern känner avundsjuka mot Sven-Erland: Tänk att få uttrycka sig med sådan självklar tydlighet.

Tänk på vad ni säger i kväll – allt kan hamna i bloggen i morgon – med ett ironiskt skimmer över sig. Skål kamrater! Kampen fortsätter!!

Jag lämnar tillställningen, i samma sinnesstämning som en katolsk präst som lämnar en dödssyndare som inte förmår känna ånger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s