NK-expressen utslagen

Nu kan högern stå där och vänta på sin NK-express! Nu kan Östermalmstanterna betala sin egen taxi för att frakta shoppingkassar till Strandvägen – i stället för att lasta en nota på flera hundra miljoner på de fattiga barnen i Stockholms förorter.

Tillsammans med en grupp militanta SSU-are som deltar i kursen SSU-4 har jag saboterat strömförsörjningen genom att riva ner luftledningarna. Spårbunden trafik skall gå under jord och ha strömförsörjning på marken – det enda progressiva alternativet. Ja, utom i Canada där de konservativa vill ha tunnelbana och de progressiva spårvagn – men det visar bara på frågans komplexitet.

9 kommentarer Lägg till

 1. Äggmackan skriver:

  Märkligt.
  – En kranbilsförare saboterar för spårvägsbolaget och river ner kontaktledningen. Konsekvenserna för trafiken blir begränsade. Spårvägsmotståndarna tar detta i inteckning för att lägga ner spårvägen och satsa på tunnelbanan.
  – En lastbilsförare saboterar vägtrafiken genom att köra in i en för låg portal. Konsekvenserna för trafiken blir enorma. Det hörs dock inga protester mot vägarna.
  – En tankbilsförare saboterar vägtrafiken genom att krasha in i sidan på nedfarten till Årstalänken. Konsekvenserna för trafiken blir enorma. Det hörs dock inte heller här några protester mot vägarna.
  – Ett tunnelbanetåg spårar ur i Alvik. Konsekvenserna för t-banetrafiken blir enorma. Dock uteblir även här protester mot t-banans existens.

  Personligen tror jag dina åsikter mer handlar om vanlig idioti och annan partipolitik än om åsikter baserade på fakta.

  1. Sven-Erland skriver:

   Jag bedömer att du har rätt. Nu återstår bara frågan: vilka åsikter?

 2. Johan skriver:

  Jag har själv åkt ”NK Expressen” flera gånger när jag ska ut på Djurgården och har aldrig sett en enda Östermalmstant med NK kassar eller ens någon som går av vid Strandvägen som verkar bo där. Mest ser jag turister, barnfamiljer och äldre som precis som jag vill åka spårvagn från city till Skansen eller Gröna Lund… Om du vill ha någon som helst trovärdighet så sluta kasta dynga och kom med lite mer verklighetsförankrade argument, då kanske man börjar lyssnar på dig.

  1. Folke skriver:

   Du glömde att sätta på dig dina klass och genus-glasögon. Du kan inte bara gå omkring i världen och se saker som de är. Här finns ett hästjobb för oss verkligt progressiva inom partiet.

 3. Niklas skriver:

  Jag förstår mig inte på detta motstånd mot spårvagnar. I Norrköping bygger man ut spårvagnen av den anledningen att det i längden i billigare än buss. Spåren kostar mindre än 50 miljoner per kilometer. Men de har givetvis rutin på detta med spårvagnsbygge. De vet hur man lägger spår effektivt och billigt. Detsamma gäller Helsingfors.

  Tänk om vi skulle kunna bygga spårvagn av samma anledning som i Norrköping. Då skulle vi kunna spara in en del (i jämförelse med de ineffektiva bussarna) och satsa detta på utbyggd t-bana.

  Eller ligger detta socialdemokratiska motstånd mot spårvagnar i gammal prestige. Det var ju trots allt socialdemokrater som lade ner den på 50- och 60-talen.

  Jag tycker istället ni ska släppa denna prestige (det är ju knappast dagens sossar som lade ner spårvagnen) och satsa på det färdmedel som ger bäst avkastning över tid och får flest att låta bilen stå. Då satsar man mer på spårvagn och t-bana men mindre på buss och bil. Du säger dig står för rättvisefrågor. För mig är det i synnerhet en rättvisefråga att skapa ett transportsätt som alla, oavsett socioekonomisk status, kan och vill använda.

 4. Jesus Christus skriver:

  ”Du skall icke färdas ståndsmässigt ovan jord” – Jes 2:21-22. Även den heliga skriften fördömer NK-Expressen. Att det bara är rika kärringar från Östermalm som åker med den gör absolut inte saken bättre. De pengar de får över efter skatt borde de skänka till Håkan Juholt och Partiet, den enda garanten för solidaritet, rättvisa och social demokrati.

  1. Sven-Erland skriver:

   I det stycke av Bibeln du citerar står det:

   Vänta inget av människan,
   denna flyktiga varelse.
   Vad är hon värd?

  2. Sven-Eric Forsén skriver:

   Det är bara att instämma i att Håkan Juholt och Socialdemokraterna är den enda garanten för rättvisa och solidaritet. Och då gäller social demokrati, som på ett föredömligt sätt leder vår tunnelbana längre ut i regionen. Det är bara högerkrafterna som saboterar det som är till för allas vår trevnad. Östermalm är nedlusat av apotek som blåblodiga söner och döttrar gör vågen tillsammans med simulerande kapitalister, som ständigt är på jakt efter nya berusningsmedel. Allt medan Göran Hägglund gnuggar sina händer, medan de verkligt sjuka vrider sina. Ännu ett dussin apotek väntar på att invigas i de välbesuttnas kvarter. Så går livet vidare för dem som sjunger kapitalismens lov, allt medan de utförsäkrade snart blir hänvisade till tiggarstaven. Som väl är har vi ännu en smålänning, Tomas Eneroth, som organiserar motståndet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s