Den omnipotente

Jag hade knappt hunnit tillbaka till Partikansliet efter att ha besökt en s-förening på Södermalm nu på eftermiddagen innan Sara Gunnerud kom in på mitt rum. Hon stängde dörren bakom sig.

”Sven-Erland, du måste hjälpa mig”, inledde hon. ”Du är ju van vid Håkan. Jag har suttit och arbetat med hans tal vid S-kvinnornas kongress i Luleå i morgon hela eftermiddagen, men nu har jag fått höra att han skrivit ett eget tal.”

”Jaha”, svarade jag, ”vad är problemet?”

”Bortsett från att jag, om jag nu skall vara hans talskrivare, gärna skriver talen också, så funkar det inte”, svarade hon, ”Det här skämtet om att kalla striden om ordförandeposten i s-kvinnor för ‘trosornas krig’, det är bara…”, suckade hon.

”Naturligtvis”, svarade jag, ”stryk det i efterhand bara. Se till att korrigera texten innan den faxas över till Håkan. ”

Jag läser snabbt igenom texten hon räckt över. ”Stryk alla skämten. S-kvinnorna är ändå humorlösa – det riskerar bara att missuppfattas. Rensa bort de mest uttjatade retoriska figurerna. Lägg till något om ideologi, jämställdhet, könsmaktsstrukturer och frihet. Det där fixar du. Du kan det här”.

”Det är inte mig jag är oroad över” svarade hon och försvann ut i korridoren.

En kommentar Lägg till

  1. Gubben skriver:

    Hur står du ut? Själv har jag numera bestämt mig för att bara lyssna på Juholt när han inte ljuger eller far med överdrifter….

    Vet du om han sagt något den senate tiden???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s