Känner inte igen sig i Partiet

Från:                 Sven-Erland Västros  <sven.erland.vastros@socialdemokraterna.se>

Skickat:             13 september 2011 22:29:12

Till:                     Carin Jämtin <carin.jamtin@socialdemokraterna.se>

Ämne:               Nystart för Partiet

Jag har läst igenom ditt förslag till nystart för Partiet. Det finns mycket klokt bland dina förslag, bla att försöka få till stånd en dialog med medborgarna som ligger utanför de traditionella strukturerna. Få småbarnsfamiljer har tid eller ork att delta i långa möten flera gånger per vecka. Att kunna trycka ”gilla” på Facebook innebär betydligt mindre besvär för dem.

Jag tycker dock att du skall vara medveten om att detta kommer att underminera Håkans omorientering av Partiet vänsterut. Väljare på Partiets vänsterflank kommer att fly till V när vi, som du föreslår, börjar använda begrepp som att socialdemokraterna ska blir Sveriges mest ödmjuka parti. Folk kommer inte att känna igen sig i sitt Parti. All den uppdämda självtillräcklighet som finns i Rörelsen kommer inte att kunna kanaliseras genom socialdemokratin.

Symboliskt ledarskap är viktigt i politiken. Att närma sig valmanskåren med ödmjukhet riskerar att rasera en av våra viktigaste grundvärderingar: Vår moraliska överlägsenhet. Känslan av moralisk överlägsenhet måste kunna härbergeras i Partiet, sida vid sida med det faktum att borgerligheten befinner sig i moralisk förruttnelse.

Många av dina idéer är genomförbara och kommer att attrahera nya väljare, men glöm inte den vision vi formulerade i eftervalsanalysen: Förnyelse utan förändring!

Din vän i Kampen

Sven-Erland

2 kommentarer Lägg till

  1. Sven-Eric Forsén skriver:

    Allt för länge tvingades våra hårt kämpande arbetare och backstugetorpare att visa ödmjukhet med böjda nackar under Högerns och kungens ok. Därför rekommenderas vårt folk att visa stolthet med en svällande barm i fortsättningen. I fortsättningen kommer vi sossar snart att samlade – med Håkan som riktkarl – under pukor och trumpeter att vandra upp mot Skagerska och Rosenbad.

    1. Sven-Erland skriver:

      Skagerska? Jag antar att du menar Skagerak – där Partikamraterna under pukor ror galären ut mot vida hav och okända öden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s