Åkesson – inte igen

Så var det dags för riksdagens högtidliga öppnande igen – och Åkesson igen. Han ogillar att en imam kommer att närvara. Jag antar att det rör sig om någon slags prestationsångest från Åkessons sida – han är sannolikt rädd att hans folkdräkt från Sillhövda socken i Blekinge skall få illojal konkurrens från alla de märkliga dräkter som religiösa ledare brukar bära.

Hursomhelst så vill jag skona läsekretsen från ett referat av evenemanget. Ingen orkar ta del av spektaklet. Jag rekommenderar er därför att läsa förra årets sammandrag som återfinns i den engelska sammanfattningen av valet, under rubriken The Grand Opening of the Parliament.

5 kommentarer Lägg till

 1. Ibbe skriver:

  ”Dessutom har jag valt att bo i Vasastan, inte på Östermalm”

  Så proletärt av dig. Etablissemangsmupp.

 2. grottbald skriver:

  Åkesson förtjänar allt stöd han kan få. Skall det inte få finnas en motkraft – om än så svag – mot att landet håller på att förvandlas till ett ingenmansland, där svenskar ej längre känner igen sig, där kriminalitet, främlingsskap och hätsk stämning råder och där det stiftas lagar som allt färre respekterar? Det går bra att vara högt uppsatt i etablissemanget och med media i ryggen predika de ”rätta åsikterna”. Lika lätt är det att peka finger, fördöma, håna och förlöjliga en liten grupp som inte sålt sig till samma tankekonformitet som man själv gjort. Åkesson har inte gjort något av detta och han är vår ende modige politiker. Lögnen att Sverigedemokrater är rasister är en propagandaprodukt vars motstycke aldrig funnits i detta land. Svenska politiker har i maskopi med media lyckats förvandla det politiska klimatet till något man kan efterlikna vid vad som råder i skolklass styrd av mobbare.

 3. Vägrar skriver:

  Jag lämnade svenska kyrkan för ett antal år sedan då det var allt mer tydligt att man gav efter på område efter område av sina grundåsikter!

  Svt basunerar dagligen ut sin landsförrädande agenda, behöver jag nämna att tv:n åkt ut?

  Borlänge är fyllt av skattelivnärda individer, synd på en annars hyfsad shoppingstad, mina besök där har upphört då jag varken vill se, höra eller råka bli tbcsmittad av de bidragsförsörja individerna!

  Jag funderar nu på om jag verkligen vill vara delaktig i medfinansieringen utav denna samhällsomstörtande apparat våra landsförrädande politiker tvingar mig till! Återstår att sluta arbeta eller ta livet av mig, ingen uppoffring är för stor när man ser det vidriga samhälle som skapats de senaste 20 åren!

 4. Sven-Eric Forsén skriver:

  Tyvärr är Jimmie Åkesson en missförstådd politiker. Det intygas från Landskrona att han är snäll både mot barn och djur. Enligt säker källa var han uppriktigt fäst vid en siamesisk katt, trots att ägaren ej kunde uppvisa giltigt stamtavlebevis. Jimmie sägs ha blivit riktigt ledsen då katten steriliserades, med motiveringen att den hade förälskat sig i en svensk bondkatt. Och visst, man kan bli deprimerad för mindre.

 5. mj. Bror Albert Lagercrantz, kassör Svea livgardes musikkår skriver:

  Osäkert vad som är mest humor? Sven-Erland eller kommentarerna.

  Själv misstänker jag en gigantisk konspiration av gammelmedia: Jimmie Åkesson et al är figuranter som placerats i svensk politik av produktionsbolaget Jarowskij. Ett genialt drag för att skapa ett lite mer TV-mässigt riksdagsval, (ungefär som när Falconetti introducerades i TV-serien ”Rich Man Poor Man”).

  Greppet är inte fullt lika briljant om man betänker att figuranterna själva gjort twisted statistics till en paradgren – vilket belyses i detta klipp: http://www.youtube.com/watch?v=eEpldXxNgCA
  Figuranternas supportrar har f ö gjort att tonläget i kommentatorsfälten i tidningarnas nätupplagor mest påminner om minuterna före ett huliganslagsmål vid valfritt derby.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s