En förkrossande seger

Jag vaknar upp i kafferummet här på Partikansliet. Klockan är 08:45. Jag känner mig förkrossad – av segern. Vi har haft valvaka till sent i natt.

Stämningen är uppsluppen här på Partikansliet. Eller var i natt i alla fall. Just nu dominerar baksmällorna.

Vi har bevittnat en historisk seger. För första gången någonsin får Danmark en kvinnlig statsminister. Här på Partikansliet sporras vi i Kampen: Vi är Skandinaviens enda land med en borgerlig regering. Det enda nordiska landet som bara har styrts av män.

Den europeiska socialdemokratin har rest sig. I Tyskland har kristdemokraterna förlorat val efter val på delstatsnivå – visserligen till de gröna, men det visar på styrkan i den folkliga resningen och socialdemokratin som idérörelse. I Norges fylkesval nyligen lyckades Partiet nå en fullt mätbar ökning, samtidigt som Fremskrittspartiet gick kraftigt bakåt. Och nu Danmark: Partiet backar med endast ett mandat i folketinget, samtidigt som Radikale Venstre går framåt med 8 mandat, vilket återigen visar på styrkan i den folkliga resningen – i ett land som är så konservativt och reaktionärt att ett parti med en socialliberal mittenpolitik kallas radikale venstre får detta ses som en fantastisk framgång för socialdemokratin.

En vänstervåg sköljer över Europa – segern i valet 2014 här i Sverige är redan ett faktum!

2 kommentarer Lägg till

  1. Sven-Eric Forsén skriver:

    Då socialliberaler och socialdemokrater slår sin kloka huvuden ihop uppstår ljuvlig musik. Helt i linje med Håkan Juholts Sociala demokrati, som omfamnar alla rättänkande medborgare som delar vår sunda världsåskådning. Upp till kamp för Nordens och hela mänsklighetens sak!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s