Gryning i Aten

Gryningen närmar sig här i Aten. Klockan 05:30 samlade jag den grupp militanta SSU:are som deltar i kursen SSU-4 på Syntagma. Stämningen är nästan högtidlig – med gryningen kommer Alla Strejkers Moder.

Vi förbereder oss för dagen – jag övar de hängivna SSU:arna i några grundläggande moment, eller basic moves som vi säger i Rörelsen, under en generalstrejk. Eller avsåg att göra i alla fall.

Klockan 05:30 samlade jag den grupp militanta SSU:are som deltar i kursen SSU-4 på Syntagma. Stämningen är nästan högtidlig - med gryningen kommer Alla Strejkers Moder.

Under momentet ”snabbt ta på sin balaklava samtidigt som man täcker ansiktet för att undvika polisens videokameror” visade det sig att endast en av kursdeltagarna hade kommit ihåg att ta med sin mössa.

Jag växlade över till ”trycka upp och snabbt sprida tusentals flygblad med manuell tryckpress”, men tryckpressen var igenrostad efter att ha stått i SSU:s källare på Krukmakargatan sedan Juholt återlämnat den. Håkan kommer inte att gilla det, men jag måste nog prata med honom om att stryka detta moment. Övningarna i fältmässig rapportering på Haldan hade jag redan strukit på eget bevåg.

Vid momentet ”kasta din Molotovcocktail med användande av hela din kropp som en slunga” började jag ana att gruppen var ganska otränad. Flaskorna hamnade några meter bort – märkligt, det är ju ändå några av SSU:s främsta bloggare jag har med mig.

Efter momentet ”Spring av bara h*lvete för att undkomma snuten” tappade jag bort dem helt. Ett par av dem stod och flämtade av ansträngningen redan nere på torget. När jag vände mig om efter att ha sprungit de dryga 600 metrarna till Akropolis var de försvunna.

Jag har återvänt till King George Palace och väntar på dem i champagnebaren. Om någon av er som läser detta känner dem kan ni väl twittra och be dem bege sig till återsamlingsplatsen.

4 kommentarer Lägg till

 1. Jesus Christus skriver:

  Dagens ungdom. They don’t make them like they used to.

  1. Sven-Erland skriver:

   Det håller jag inte med om, de är verkligt hängivna. Du skulle se blogginläggen de skrivit härifrån.

 2. Martin skriver:

  Huvudsaken är att ni inte lever i synden.

 3. Sven-Eric Forsén skriver:

  Socialdemokraterna har fått ett underhandsbesked från Bengt Göransson. Han framhåller att han rekommenderat Håkan Juholt, att tillsammans med SSU-arna, åka till Atén för att återerövra det gamla Hellas kultur, sådan den grundlades av de gamla filosoferna. Själv är Bengt förhindrad att delta eftersom han har kontaktats av Per Schlingmann för privat undervisning av Reinfeldt i ämnet: ”En första inblick i kulturens betydelse för vårt samhälle”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s