Dagen kommer att gå i konfliktens tecken

Sent i går kväll lämnade jag Aten, tillsammans med den grupp militanta SSU:are som deltar i kursen SSU-4. Kampviljan är stark här och jag känner mig förvissad om att upproret mot Kapitalets globala institutioner och högerregeringen (nåja, högerlakejen) fortsätter under torsdagen.

Vi åkte direkt till nästa torg och har övernattat framför Conventum i Örebro, där vi även ställt upp tryckpressen. Eller, övernattat är kanske mycket sagt – vi var här en stund i går kväll, men gav upp i höstrusket och tog in på Stora Hotellet. Carl Bildt skulle inte komma förrän idag och hade avbokat sin svit, vilken jag kunde ta. Jag hann däremot byta några ord med Sofi Arkelsten på hotellets pub the Bishop’s Arms.

Här på Olof Palmes torg 1 samlas högern idag – en kränkning vi inte kan förlåta.

Kamrater, kom ihåg att vid stämman 2009 lanserade Reinfeldt Moderaterna som det nya statsbärande partiet. Högern skulle dupera folket och sitta vid makten länge. Jag kan konstatera att han fick rätt: Han har suttit länge, alldeles för länge!

Men Reinfeldts nådatid börjar gå mot sitt slut. Högerns fasad börjar spricka upp – oavsett hur många nallebjörnar statsministern räddar åt barn över hela den europeiska kontinenten!

Dagen kommer att gå i konfliktens tecken. SSU:arna sjuder av ilska över den yttersta av kränkningar som högern nu utsätter Partiet för. Vi stod och tittade på när högern kallade sig arbetarparti. Vi stod och tittade på när högern kallade sig det enda arbetarpartiet. Vi stod och tittade på när högern kallade sig det äkta arbetarpartiet.

Men vi tänker inte stå och titta på när de håller sin partistämma – på Olof Palmes torg! För det, kamrater, är högerns provokation mot oss: Den samlas i dag på Olof Palmes torg 1 – en kränkning vi inte kan förlåta.

Kampen fortsätter!!

2 kommentarer Lägg till

  1. Sven-Eric Forsén skriver:

    I Aten – ja i hela Grekland – har man längtat efter att befrias från eurons gissel. Därför kallade man på Leif Pagrotsky för att ingjuta hopp. Hans tillrättavisning av Göran Persson under dennes försök att lura på svenskarna denna destruktiva valuta har imponerat på Papandreou. Att våga ifrågasätta Perssons omdöme, då denne bevisat sitt inflytande genom att behandla Blair, George W Busch, Helmut Kohl och Chirac som gamla kompisar i Katrineholms fullmäktige har lovordats i ”filosofins vagga”. Nu beklagar Leffe att det moderata radarparet Reinfeldt och Anders Borg – hela tiden – försöker sabotera hans försök att lösa finanskrisen. I Göteborg lovade Håkan Juholt att titta på saken. Jobbarna på SKF hoppades på ett förstatligande av hela banksektorn. Men Håkan sa att han – vis av skadan – måste uppträda försiktigt. Därför kunde han inte lova att ingripa så snabbt som många krävde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s