Överklassens partistyrelse

Under stämman här i Örebro väljer moderaterna partistyrelse. Det är tydligt att det är överklassens parti som skall välja ledning.

Ett stort tack till Aftonbladet för att man satt fokus på det orimliga i att medlemmar i regeringen eller partistyrelsen har eftergymnasial utbildning. Borde inte toppolitiker vara som folk är mest? Se på Partiet – där dras inte Partiledningen med någon akademisk belastning!

Vad jag dock saknar i Aftonbladet är ett svidande angrepp på Carl Bildt: När skall hans aktiva deltagande i folkmord utredas?

Den välutbildade överklass som skall styra det "statsbärande" partiet

9 kommentarer Lägg till

 1. Ernst skriver:

  Vad borgarsvinen inte tycks förstå är att det är osolidariskt att vara välutbildad!

  1. Jesus Christus skriver:

   Osolidariskt – och Orättvist!

 2. Folke skriver:

  Bildning är borgerligt!

 3. Ernst skriver:

  Skolan ska endast syfta till att släppa loss ungdomars nyfikenhet och kreativitet. Därefter tar folkbildningen vid, orkestrerad av Partiet!

  1. Folke skriver:

   Våra socialdemokratiska ledare har ju aldrig besökt något högre läroverk. Och ändå tillhör de landets toppskikt! ABF och SSU. Det räcker!

   1. Ernst skriver:

    Medborgarskolan har en del att bidra med också. Exempelvis kursen i duvmatning lär oss hur ett solidarisk samhället bör se ut. Där fick jag lära mig att bryta bröd i lämplig storlek och kasta utan att träffa duvorna i huvudet. Jag tränade även duvornas läten, huvudrörelser och stirrande blick för att smälta in och våga mig närmare. Allt detta har jag sedan haft stor nytta av i min vardag.

 4. Bertilsson skriver:

  ”Ett stort tack till Aftonbladet för att man satt fokus på det orimliga i att medlemmar i regeringen eller partistyrelsen har eftergymnasial utbildning. Borde inte toppolitiker vara som folk är mest?”

  Du har så rätt Sven Erland. Tacka vet jag vår egen partiordförande han har minsann inte en massa överklassaktig utbildning som de där högerpartisterna. Två års gymnasium har han våran Håkan och det klarar han sig bra med. Ok, att han verkar ha lite knepigt med att fylla i blanketter om bil räkningar och hyror och sånt men vem har inte det…Vi gillar våran Håkan ändå

 5. Sven-Eric Forsén skriver:

  Det finns ingen anledning att ifrågasätta Håkan Juholts bildning. Hans kulturella insikter stannar inte – som fallet är med Reinfeldt – vid Camilla Läckberg. För övrigt är det värt att notera , att Gunnar Sträng var en enkel lantarbetare, innan befordrades till en cyklande ombudsman för lantarbetarförbundet. Sedan låg vägen öppen till finansministerposten. Lovordad och betraktad som ett föredöme av Anders Borg. Denne kan inte uppvisa samma fina utveckling. Inte att undra på att Borg känner avund. Makten tillbaka åt folket! Och Carl Bildt bör föras i handfängsel till Haag. Nu hotar även ett snöpligt nederlag – för de moderata amatörskådespelarna – i den hopplösa ambitionen att likna sossarna. Detta spel för galleriet lönar föga i det långa loppet.

 6. metusalem skriver:

  Det tycks mig som om en mängd med Alliansen lojala smugit sig in på denna humoristiska upp-och ner site. Använd bara inte ironin för hårt,, då kanske den gode Sven-Erland stänger ner. Detta vore beklagligt för ironi är en stor källa till glädje- om än inte politiskt korrekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s