Juholt i Lyxfällan

"Så länge Lyxfällan går i TV3 kommer vi moderater att vinna valet"

När jag sent inatt sneddade över frihetstorget här i Örebro kom Per Schlingmann ut från Conventum. Tydligen hade de fastnat i en diskussion om ”framtidens bostäder” och kommunpolitik.

”Man skall hålla sig borta från kommunpolitiken”, säger Schlinge, ”det finns bara nersida i det”.

Jag gav honom genast en verbal bredsida om högerns bostadspolitik, men han svarade ”Om du inte lugnar ner dig så kommer jag att berätta för SSU:arna som du låtit övernatta på torget att du bor i en svit på Stora Hotellet.”

Jag har alltid uppskattat det lågmälda politiska samtalet så jag tystnade och lyssnade till fortsättningen: ”Du kan skratta åt Reinfeldt när han säger vi har en vision för Sverige – sunda statsfinanser. Men det är jag som skrattar hela vägen till vallokalen.”

Jag berättade om den vänstervåg som sköljer över landet, om det starka stöd Juholt, vår Partiordförande!! fått när han träffat Partikamraterna under sin canossavandring – om folkets trötthet inför högerns politik.

”Jadu, du borde titta på TV oftare”, svarade Schlinge, ”Lyxfällan går på sin 11:e säsong. Så länge den rullar vidare kommer inte en retorik som bygger på att kritisera regeringen för kameralt perspektiv att fungera – så länge Lyxfällan går i TV3 kommer vi moderater att vinna valet. Vanligt folk som kliver upp på mornarna, betalar räkningarna och sköter sig vill se de som rökt och shoppat upp pengarna i skamvrån. Ni har mycket att lära er om kommunikation på 68:an – det enda du åstadkommer, Sven-Erland, med det där snacket om kameralt är att associera Juholt med deltagarna i Lyxfällan. Fast – det gör han förstås så bra själv. Men oroa dig inte – det kan bara gå uppåt för er. Det låga förtroende Juholt fått i Sifos undersökning som publiceras i morgon bitti i Expressen kan inte gärna bli lägre.”

Jag svarade att jag självfallet inte tittade på reklamfinansierad TV.

”Inte jag heller, man drar ner dem som torrents – då slipper man reklamen”, svarade Schlinge och försvann bort längs den öde Drottninggatan.

”Det har vänt nu”, ropade jag efter honom, ”stödet från Partikamraterna i landet kommer att sprida sig som ringar på vattnet”. Mina ord ekade längs den tomma gatan.

5 kommentarer Lägg till

 1. Misslyckande skriver:

  Hela riksdagen borde anmälas till Lyxfällan! Eran ”vision om Sverige” Är nu kartlagt! Där det skriker om lönedumpningar med nya invandrare med nybyggarlandet Sverige! Även nybyggarlandet är kartlagt hur 1000 tals flyktingar och gästarbetare utnyttjas med er vision av lönedumpningar!

  Alla gamla invandrare verkar ni ha gett upp?

  Vi har över 120 argument mot integrationsmisslyckandet 1980-2011! Det senaste och en av de största argumenten

  30.000 går i pension per år, många tar jobben med sig. 78.000 beviljade PUT

  Varför extrem massinvandring parallellt med extrem arbetslöshet hos invandrare?

  Vi kan ställa landsmän, kusiner, bröder mot varandra!

  Er vision är nu kartlagd! Nån som vill debattera visionerna, dagordningarna, problemen och konsekvenserna?

  http://www.arguments.n.nu/

 2. Sven-Eric Forsén skriver:

  Alla som känner för 68-an bör nu sätta klackarna i marken och ställa upp för Håkan. Strunt i Schlinge, även om han på tyskt manér utropar : ”Das ist doch das Letzte”, då han sveper den sista supen. I övrigt är denna vilseförda skara knappast värda en tanke. Nej, annat är det med vår egen härförare, Håkan Juholt, som drog ner rungande bifall då han blåste till strid – mot högerkrafterna – uppe i Kiruna. Det var så kämpigt för Lars Törnman att bemästra tårarna, så att den gamle gruvkämpen måste dölja ansiktet i händerna Och medan han gjorde detta samlades förväntansfulla kirunabor ute på Hjalmar Lundbohms väg som ville klappa om ”Den Store”. Nu kör vi och därmed basta!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s