Lars Stjernkvist – högersosse av värsta sort

Jag läste en artikel av Lars Stjernkvist som handlar om spårvagnar – och blev förvånad över att upptäcka att han är en reaktionär högersosse av värsta sort.

Han hyllar spårvagnen – detta reaktionära och omoderna transportmedel: ”I dag invigs utbyggd spårvagn till Navestad. Vi får därmed Sveriges modernaste och miljövänligaste kollektivtrafik. Det är smart”. En skrämmande syn på urban utveckling.

Vänta, nu ser jag att han inte pratar Stockholm, utan om Partiets insatser i Norrköping. Som jag alltid sagt: Spårvagnar är moderna och miljövänliga.

3 kommentarer Lägg till

 1. Sven-Eric Forsén skriver:

  Ett helt riktigt konstaterande: Det är stor skillnad mellan Norrköping och Stockholm. Inte minst då det gäller spårväg. Där stressade stockholmare hetsar vidare för att vinna några minuter, söker norrköpingsbon ro och harmoni i sin museala spårväg, av modernaste snitt.

 2. Conny Hansson skriver:

  Här måste vi radikala krafter vara mer misstänksamma. Högerkrafterna i Stockholm kan ju ha valt sin spårvagnspropagandist med stor omsorg.
  Medan vi debatterar spårvagnar med honom, så borrar o gräver de säkert tunnlar och lägger spår och asfalt åt alla möjliga håll.
  Sedan överraskar de väljarna i Stockholm med omnejd med nya tunnelbanelinjer och vägförbindelser lagom inför ett val.
  Spårvägspropagandisten skickar de under tiden hem i tysthet med en stor låda osorterade delar av modelljärnväg ( av blandade märken och skalor) samt en gigantisk spånskiva av usel kvalité.

 3. David H skriver:

  Det beror väl på, finns det ett rimligt resandeunderlag för linjen till Navestad? Partiets linje bör vara att antingen gå för den dyraste kollektivlösningen möjligt eller åtminstone utbyggd spårtrafik som nästan ingen använder.

  I Stockholm finns underlaget så där måste lösningen bli den dyrast möjliga. Tunnelbana under jord är där att föredra framför alla andra lösningar, oavsett hur många gånger fler kilometer spår man får med spårvagnslösningen för samma peng.

  Det är också solidariskt att gå för den dyraste lösningen. Eftersom de rika med sin högre marginalskatt betalar relativt mer i skatt än vad fattiga gör så drabbar det dem hårdare med dyra lösningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s