Fyra bugg och allt är förlåtet

Måndag morgon – som går i den bristande eftertankens kranka blekhet. Carl Bildt har i helgen framträtt på moderaternas partistämma – och igen sjungit Fyra bugg och en coca-cola. Han river ner applåder från hela Conventum och vips är alla de folkmord han (borde) åtalas för bortglömda. Uppenbarligen har utrikesministern starkt stöd hos både de egna partimedlemmarna och svenska folket. Det är inte svårt att inse vem som hetsat fram det stödet: Borgarpressen.  Juholt, vår Partiordförande har inte gjort sig skyldig till mer än att i onödan erkänna ett otydligt regelverk. Men otydliga regler och otydlig politik är inget brott! I ett medialandskap där bara en tanke och en vindriktning får finnas är det inte märkligt att Bildts långt mer allvarliga brott ignoreras.

Men det är bevisat att:

– Carl Bildt satt med i ett styrelsemöte 2006

– Carl Bildt har diskuterat möjligheten till oljeutvinning i ett antal länder i världen – av vilka många är, eller befinner sig i närheten av konflikthärdar.

– Carl Bildt har vid upprepade tillfällen anklagats för att inte ha ansträngt sig för att hjälpa etiopiensvenskarna.

– Borgarpressen har valt att inte följa upp dessa anklagelser.

Teflon-Bildt säger många. Jag tror att mannen har lämnat teflonet bakom sig och skaffat sig ett ytskydd baserat på nano-teknologi.

Juholt, vår Partiordförande däremot – den orättfärdigt anklagade – strider med öppet visir. Han vågar möta Partimedlemmarna och deras djupa misstro med genuint känd ånger och ett skarpt politiskt budskap. Han viftar inte bort sin skuld med en gammal schlager som Bildt. Det skulle han heller aldrig göra – utan hade i så fall gjort en betydligt bättre cover på Elvis Love Me Tender.

Juholt – Bildt: 1-0

3 kommentarer Lägg till

  1. Kjell Persson skriver:

    Sven-Erland, socialdemokraternas problem är att Håkan Juholt är en pajas som kommer att vara deras statsministerkandidat i valet 2014. Genom valet av Håkan Juholt har socialdemokraterna, på gott eller ont, bäddat för en borgerlig valseger.

  2. Ernst skriver:

    Som sagt, den orättfärdigt anklagade Juholt, vårt tid kanske största retoriker och ledare!

  3. metusalem skriver:

    Efter ditt bidrag på Carl Bildts blogg har jag listat dej för att skaffa mig en annan dimension på mina tankar om sosseverksamhet. Trevligare still du har än diverse Bildthatare som i varje läge insinuerar folkmordsplaner. Sen gillar jag Calle B. för att han trots sin kompletta tondövhet gärna föredrar sitt paradnummer ”fyra bugg….”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s