Ytterligare en anonym supporter

Jag bloggar live från Folkets Hus här i Vilhelmina. Partiets starke man i kommunen, Åke Nilsson, undrar vart förslaget om Vee Valley tagit vägen – vi skall ha ett seminarium om saken i eftermiddag. Representanter för Länstyrelsen i Umeå, Almi samt kontoret för regional utveckling är på väg hit. Tyvärr har snön smält, varför framkomligheten för skotrarna är mycket begränsad och alla har blivit försenade.

När jag satt och pratade med Maria här i Folkets Hus cafeteria ringde ytterligare en anonym supporter:

”Sven-Erland, du gör ett mycket viktigt arbete däruppe. Jag är en hemlig beundrare som vill ge mitt stöd”.

”Men snälla Carin”, svarade jag, ”jag hör ju att det är du. Har du satt en näsduk framför luren?”

”Det hör du inte alls. Nu skall inte du försöka sprida några illasinnade rykten att Partisekreteraren inte skulle stödja ordföranden!”, svarade hon.

”Kom upp hit om du vill prata”, föreslog jag, vilket hon dock avfärdade: ”Om jag vill prata politik – eller rent av person – så skickar jag ut ett SMS”.

Sedan blev det tyst i luren.

6 kommentarer Lägg till

 1. David H skriver:

  Upprorsstämningen sprider sig. Partikansliet ska vara krismöte just nu:
  http://svt.se/2.22620/1.2605336/krismote_pa_socialdemokraternas_kansli

  Jag tycker du sköter detta på ett föredömligt sätt. Det som händer i Vilhelmina stannar tydligen inte i Vilhelmina.

  Dock finns det ju en risk i att uppvigla tjänstemännen på kansliet. Så länge den gamla ledningen styr så kan de ju byta ut personalen, och därefter få fromma medlöpare.

 2. hermelin! skriver:

  Nä du Sven-Erland,nu får det fasen bli lite fart på sossarna!
  Hur i jösse namn ska de hänga med i borgarnas takt,som nu tom är på gång med en framtidsvision efter 2020!
  Alltså det är 9 år dit,vad ska nu alliansen kunna förutse ska hända om 9 år!
  Jag menar att de har ju inte kunnat förutse ett skit om hur tex riskkapitalplaceringar utarmat svenska folkets skattemedel eller hur sjukförsäkringen skulle ställa allt på ända för sveriges befolkning,eller hur Fas 3 skulle bli en misslyckad jobbsatsning ens på 6 år. Så hur fasen ska de klara att förutspå någonting på 9 år?Nu har här sossarna en chans att varna svenska folket för ett totalt haveri för Sverige l Men inte ett skit från oppositions-Juholt som med lite humor skulle få svenska folket att inse alliansens inkompetens när det gäller att förutse händelser och utveckling! Juholt är upptagen med att bila genom Sverige och samtidigt drömma om att han snart kommer att äga hela Sverige med dess befolkning inräknad!Juholt har nämligen fått lite storhetsvansinne eftersom han märker att inte ens Anders Johansson kan få stopp på honom. Det enda hot han känner är från dig då Sven-Erland! Näringslivet och borgarna ska nu genom en slags spå i kort mediumteknik forma Sverige efter 2020. Bättre att de tagit hjälp av spågummorna och spågubbarna i programmet ”Det Okända”.
  Inte underligt du Sven-Erland att tom Jämtin börjar inse faktum vad gäller Juholt,den lilla Jämtin-sparven kan inte ha det så lätt där på Sveavägen!
  Jag tycker du ska se till att Anders Johansson får komma med i din stab ser du,för det är precis såna som han som sossarna behöver just nu!
  Lite jädrar anamma och som utnyttjar det där höga åsiktstaket som Juholt är så stolt över!
  Det är väl ena mesiga sossepolitiker vi har nuförtiden som bara tiger still och sitter jäsandes på sina bakar på kommunstyrelse och kommunfullmäktigestolarna och inväntar sossepartiets egen begravning!
  Och naturligtvis sin egen rikt tilltagna pensionspenga -kassakista!
  Snart får vi alla ställa oss frågan:Vem finns sossarna till för,sig själva eller svenska folket!
  Du har ett gediget arbete framför dig Sven-Erland,men jag röstar som vanligt på dig!

  1. David H skriver:

   Vem sossarna finns till för? Tja, min bowlingpartner Lennart brukar skämta med mig som sosse och ständigt ta upp Vilhelm Mobergs beskrivning av partiet ”Socialdemokraterna är ett idéparti med två idéer – att ta makten och att behålla den”. Här tycker jag dock en förändring har skett med Juholt. Nu har vi 1000 idéer, även om hälften tas tillbaka kort efter att de framförts, många idéer får ursäktas i efterhand och för det mesta saknas finansiering och plan för genomförande. Men idéer finns!

   Idén om att ta makten är dock borta.

   Lennart säger numer bara ”Juholt!” och drar till med ett småborgerligt hånflin. Som om jag skulle bry mig, jag har ju min motpåve i Vilhelmina.

 3. hermelin! skriver:

  Herrejösses du David H!
  Nu är det största sosseupproret sen Hjalmar Brantings dagar på gång!
  Det är synd att det är mot sina egna de gör uppror och inte mot alliansen.
  Det här blir nåt att ta tag i för dig Sven-Erland ,för nu börjar det barka rakt åt helvete för det gamla sossepatriarkpartiet!
  Starta internt slagsmål på självaste partihögkvarteret,jag säger då det!
  Synd att alliansen skrattar och myser skadeglädje över att ännu en seger börjar närma sig år 2014!
  Tyckte jag såg Borg och Reinfeldt sitta och skåla någonstans där på Stureplan,skymtade Stigbjörn men han rusade nog bara förbi rädd att bli fotad på bild av pressen som kanske skulle undra om han diskuterade allt som är bra med privatism med Sveriges självutnämnda ”absolut prima toppolitiker” vi någonsin haft!
  Men då har de inte debatterat med Sven-Erland än förstås!

  1. David H skriver:

   Jo. Själv trodde länge att Juholt körde Muhammed Ali’s taktik med ”Rope a dope”, dvs, gå på reträtt och låt motståndaren slå sig trött i 11 ronder och sen golvar man honom i sista ronden. Han tog ju så enormt mycket stryk.

   Men det som sker är en annan slags Rope a dope: Juholt sänker garden (inte bra), slår sedan sig själv trött(!) och samtidigt sitter Reinfeldt vid sidan om boxningsringen(!) och får avslappnande massage. Det kan aldrig sluta väl, för det tröttar ju inte ut Reinfeldt.

 4. hermelin! skriver:

  Helt rätt du David H!
  Borgarna slår in en rak höger mot sossarna varje match,varvid sossarna däckar ihop.När nerräkningen är nere på ”8” reser de sig mödosamt upp för att fortsätta kampen men likt förb..annat. slår Borg in en höger mot Sven-E rik Österberg och så svingar Reinfeldt en vänsterkrok på Juholt (med hjälp av massmedia också naturligtvis) ,och så ligger de där och sprattlar för uträkning igen, viftandes med armar och kämpandes efter luft och ”politiskt andrum” för att försöka få någon förankring bland de tusen ideer de har ,som de aldrig får komma till skott med! Sossarna har ideer så det räcker efter 2020 också,men det förstår inte Juholt själv,och så har han inte tid med att tänka på Sverige efter 2020 än,eftersom han är tvungen att resa runt på sin ”martyrresa” i första hand!
  Har de inga riktiga fighters att sätta i boxningsringen snart är det ute med sossarna!
  Nu har s:arna snart inga instanser för att förmedla sin politik genom heller eftersom ”buffelJuholt (som är snäppet högre vad gäller storpåve än tom ”Göran nertryckaren Persson”) gjort sig till ovän med statsTV:
  Men det finns ju fortfarande små lokaltidningar i glesbygd så helt kört behöver det ju inte vara!
  Tror S i alla fall kan ligga på 15-20 % år 2014,om inte hela sossepartiet har havrerat tills dess!
  Men om Sven-Erland blir i maktposition mot Reinfeldt tror jag han fixar röst siffrorna du David!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s