Mellan skål och vägg

Armbrytningen gick bra, jag kom till finalen – och lyckades hålla ut i mer än 2 minuter mot N’Johan i Malgovik. Massor av Partikamrater kom fram efteråt, dunkade mig i ryggen och sa att de skulle rösta på mig som motpåve. Jag håller på att vinna kvinnorna till min sida också: Vilhelminas egen Kristina Norman gav mig en stor kram och sa att hon gärna ser att jag blir motpåve – om jag lovar att föra en politik även för kvinnorna, dvs avskaffar de plastinslagna dammsugarna som gubbarna alltid vill ha på mötena, till förmån för riktiga ”skummisar” och mackor med oklistrad skinka, ost, gisch och purfärskt grönt. Jag utlovade detta – och tänkte att jag kan sätta Stefan Stern på att bre mackor.

Peter Hultqvist, distriktsordförande i Dalarna, ringde strax före lunch: ”Tror du inte jag förstått att det är du som lämnat ut Anders Johanssons SMS till media!”

Jag svarade att jag inte ens läser Anders SMS längre – mobilen är ju full av hans kritik mot Juholt. ”Om jag så gjort det, vad spelar det för roll – Partiet mår bara bra av att kritiska röster får utrymme”, sa jag.

”Får utrymme!? Varenda möte i Partistyrelsen och VU är ju fulla av dem. Jag är trött på att höra om hur jävla illa det är. När jag kommer hem vill jag kunna tänka på annat. Jag har också ett livspussel!”, invände Peter.

Jag föreslog honom att ta ett par dagar ledigt och ta bilen upp till Vilhelmina, så bjuder jag på en Västerbotten-machiato. Han lovade att tänka på saken.

För övrigt är myteriet ett faktum på Partikansliet. Min kampanj för att bli Partiets motpåve börjar skaka om Juholts läger och av naturliga skäl kan jag inte vara där för att reda ut situationen. Idag på förmiddagen ringde Håkan Juholts politiske sekreterare Mats Andersson – gråtande och undrade om det fanns plats för honom i vår kampanj. Jag höll just på att förklara att vi inte har råd med fler medarbetare när den anonyme från Torp avbröt mig och sa: ”Det ordnar sig med pengarna – Mats är en bra kille, be honom komma.”

Jag välkomnade honom och sa åt honom att ta med sovsäck och liggunderlag.

4 kommentarer Lägg till

 1. Jag är mycket glad över att Peter Hultqvist, sin vana trogen, ställer kritiska frågor och vågar säga sanningen. Även motpåven behöver annat än för-kardinaler. PH har ett brett kontaktnät, från medborgarrättsrörelsen, till katoliker, Mellanöstern och vanligt Dalfolk.

 2. hermelin! skriver:

  Det är bra att det är högt i tak på din blogg Sven-Erland så ,man kan ge en smocka både till alliansen likväl som till sossarna! Det är skillnad det mot partimoderatsossehögkvarteret på Sveavägen där de flesta sossar är moderater fast de inte vet om det själva som den där Mikael Damberg eller vad han heter. Idag ryckte ju sossarna upp sig från sofflocket och krävde ömedelbart stopp för riskkapitalsinvesteringar genom en stoppskrivelse i riksdagen!
  Då säger alliansen nä,det går inte att göra så snabbt.
  Men det gör det ju visst det ,eftersom lagändringen kan arbetas fram även under ett tillfälligt stoppförbud.
  Då undrar man vilken sida moderaterna står på ,svenska folkets som berövas sina skattemedel eller riskkapitalisternas!
  Vill Borg vänta till 2013 för att riskkapitalisterna ska kunna föra ut så mycket som möjligt av våra Robin Hood-pengar?
  Det där måste du få stopp på när du blir storpåve och nu såg jag på Rapport att Kalmar kommun har etiska och moraliska regler i kommunen som förbjuder samarbete med skatteparadisplanerare så de har sagt upp avtalet med Carema!
  Många kommuner ringer till dem för att eventuellt införa samma regler.
  Då kommer Reinfeldt och Borg i morgon stå i massmedia och basunera ut att kommunerna själva tar krafttag mot problemet.
  Och i och med det ger de en smocka till sossarna som nu hade ett bra övertag i boxningsringen.
  Jädrar också att det blir nedräkning även denna gång i boxningsringen.
  Nu får du Sven-Erland ringa upp Waldereich och säga till karln, att han jobbar hela natten på att säkra denna stoppskrivelse så sossarna inte lägger sig slätt inför hela svenska folket igen!
  Eller är Waldereich också uppe i ”delstats” högkvarteret där uppe i Vilhelmina?

 3. Folke skriver:

  Ger dig sjufaldigt ryggdunk! (Kan å andra sidan ge dig sjufaldigt, vet hut). Allt beror naturligtvis på hur det går för dig som rättmätig, alternativt (Quisling) till tronen.

 4. David H skriver:

  Vilhelmina, nog går inlandsbanan förbi där? Jag föreslår att den byggs om till snabbtågsjärnväg, på hela sträckan ända från Kristinehamn. Den går i huvudsak genom soliadriskt styrda kommuner och landsting och tänk vad mycket jobb som skulle skapas. Dessutom, när Hultqvist vill åka upp för en Västerbotten-machiato så kommer det bara ta några få timmar för honom att komma fram.

  Den enda frågan är hur snabb järnvägen ska bli. Räcker tyskarnas 300km/h-tåg, eller ska i upp till fransmännens 450km/h? Jag föreslår det senare. Ska man ändå investera över 100 miljarder kronor i detta så känns det ju fel att inte inte göra det ordentligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s