Vinstdrivande medier

Trogna läsare vet att vi i kampanjen som Partiets motpåve håller på att formulera vår politik. Jag har blivit än fastare i min övertygelse att vi borde förbjuda privata vinstdrivande företag att bedriva medieverksamhet – efter att ha läst hur landets främsta borgarvuvuzela fortsätter sin oseriösa hatkampanj mot Partiets företrädare.

Riskkapitalister och utländska intressen tillåts äga TV, radio, tidningar, websajter och andra kanaler – och dessutom lyfta vinst, dvs profitera på folkets behov av seriös rapportering. Resultatet blir denna ensidiga konsumism av skvaller – tidningarna matar allmänheten med vad de tror att folk vill ha. Media vill bara chockera – de drivs av en kommersiell logik som föreskriver att folk blir mer provocerade när företrädare för det Parti som förväntas stå för solidaritet skor sig på systemen. Rapporteringen hamnar därför så långt från public service krav på objektivitet man kan komma.

10 kommentarer Lägg till

 1. Maj-Gull Ahlmén skriver:

  Kan vi förstå detta som ett första steg mot att från det Solidariska Samhället helt avskaffa vinstdrivande privatföretag? Alltså vinsten, inte det privata iofs?

 2. Sven-Patrik skriver:

  Varför inte förbjuda vinsten som sådan, dvs införa vinstskatt motsvarande vinsten? Torde kunna finansiera rätt många dammsugare i Vilhelmina, och det är ju det väljarna vill ha.

  1. Lysande förslag. Vi löser den gordiska knuten med ett Alexanderhugg!

 3. Jack N skriver:

  Du driver med oss?? Att lyfta pension fastän Du arbetar samt ngn avgångsvederlag på över 50 tusen/mån. Alltihopa bekostade av oss som sliter och ALDRIG någonsin kommer att få dessa skyhöga löner. Det är alltså ok för dig?! Messings j*vla pension är ju vad en undersköterska får efter skatt. Skillnaden är att Messing är 43 år. HALLÅ!!! Dessutom har hon 60 tusen till i månaden. Alla (?) vet ju att (S) anser ser vara det statsbärande partiet vilket betyder i praktiken att Ni betalar mellanskillnaden mellan oppositionslön och statsrådslön för medlemmarnas surt förvärvade pengar. Så länge Du och ditt parti väljer att vända blicken (likt mordor) åt ett annat håll. Så GLÖM att (S) får min röst.
  Socialdemokraterna personifierar girighet åt sina egna toppar. Lev som Ni lär! Innan dess får Ni ALDRIG tillbaka förtroendet från de välutbildade. Vilket är ett måste om Ni vill än en gång styra Sverige (oss).

 4. Jack N skriver:

  P.s Räknar iskallt med att Du kommer att plocka bort mitt inlägg. Obekväma åsikter har väl aldrig stått högt i kurs hos er 😉 Skillnaden är väl att vi lever på 2000-talet. Det går ej längre att locka folk med bröd och skådespel. D.s

 5. Jack N skriver:

  Maj-Gull! Du driver med med oss, eller hur?! Du vill alltså fullt seriöst införa planekonomi. Tillochmed på grundskolenivå får Du lära dig planekonomins nackdelar dvs utan vinstintresse förloras kreativitet och motivation att driva ett företag. Varför slita häcken av dig när du ej får något för det. Snart så säger du väl att en badvakt ska tjäna lika mycket som en hjärnkirurg!

  1. David H skriver:

   Vad vi vill är att hela landet ska vara lite mer likt Vilhelmina. Det går alldeles utmärkt att klara sig utan privata välfärdsföretag, friskolor och borgarpress. Stinas kafé, det privata initiativet på orten, gör inga miljardvinster och man kan i lugn och ro sörpla Västerbotten-macchiato och påpeka allt fel som tjänstemännen i stockholm gör samt fråga bordsgrannen huruvida n’Johan någonsin blir klar med sin veranda.

   Gammal fin solidaritet i sin mest välbevarade form. Är inte det livet, så säg.

  2. Maj-Gull Ahlmén skriver:

   Den Solidariska Politiken är den allvarsammaste av alla lekar, ser du Jack, skämt och drift är för boudoirhögerns sängkammarcaramboler.

 6. Sven-Eric Forsén skriver:

  Hellre en rejäl medalj än en för dyrbar pensionsreform, säger Anders Borg. Vem har sagt det? undrar Reinfeldt. Det var jag som sa det nyss, men det är Schlinger-Per som kommer med receptet, tillägger Borg. Men Ann-Marie Pålsson säger att det inte alls var så som sossarna uttryckte sig. Ann-Marie ska hålla käft, säger statsministern med ett missnöjt grin: ”Hon tillhör inte partiet längre!

  1. David H skriver:

   Min bowlingpartner, Lennart, sa efter träningen i tisdags att ”Vår Borg är oss en väldig gud”. Då insåg jag att valet 2014 kanske inte blir så lättvunnet som jag trott. Lennart är en politisk hoppjerka, aldrig har han varit så övertygad som nu.

   Jag sa att vänta bara, saker händer i Vilhelmina som kommer förändra spelplanen..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s