Vinsterna tar de, men kostnaden står folket för

Televerket – som mobiloperatörerna egentligen borde kallas – avskaffades 1993 av högerregeringen ledd av Carl Bildt. Mobilnäten drivs numera av vinstdrivande företag. Dessa är snabba att sno åt sig vinsterna som uppstår som en följd av mänskliga behov att kommunicera, men kostnaderna anser de att skattebetalarna skall stå för.

Tag till exempel Telenor AS som är ett av Norges största börsnoterade bolag med en omsättning på nästan 100 miljarder norska kronor.

Vi har här på Partikansliet – Tommy och jag – beräknat den begränsade summa som Juholts, vår Partiorförande!! förslag om nationell mobiltäckning skulle kosta och kan idag avslöja att beloppet inte uppgår till mer än 27 mkr per hushåll för de som saknar täckning.

Trots intäkter på hundratals miljarder värderar telekomoperatörerna alltså inte ett mänskligt liv mer än så. De drabbade försöker förgäves nå SOS Alarm, men de utländska mobiloperatörerna är upptagna med att föra ut miljardbelopp av svenska skattepengar.

15 kommentarer Lägg till

 1. Tur att alla svenskar som jobbar i Norge balanserar upp det hela. Bra betalt, lite skatt – det kan ni ha, norska utsugare!!!

 2. Sven-Eric Forsén skriver:

  Dataspionen Niklas Svensson på Expressen och Aftonbladets nyhetsankare Lena Mellin avslöjas nu, de ingår i det hemliga nätverk där Primes Tänkande August Jonas Morian är kordinator. Man skulle få råd med mycket mer – än full mobiltäckning – om högerkapitalisterna tvingades betala tillbaka alla de miljarder som Anders Borg delat ut till dem.

 3. hermelin! skriver:

  Jösses amalia!
  Juholt backar från täckande mobilnät i hela landet!
  Kan ingen på partihögkvarteret tala om för herr Juholt att han ska ta reda på fakta, innan han vräker ur sig sånt som får svenska folket att undra, om sossarna vet vad ordet pengar och ekonomi betyder.
  Alltså han borde tagit reda på faktisk kostnad om 30 mkr,innan han gör sådana här uttalanden.
  Nu blir han bara förlöjligad av moddarna,som ifrågasätter hans ekonomiska kunskap och kompetens att leda Sverige.
  Till och med svt-nyheterna börjar ha en komisk ”touch” när de skriver om senaste mobilnätsfiaskot.
  Nu har Juholt backat om Libyen
  Backat om partibidragen
  Backat om mobilnäten
  Han backar bakåt och drösar nerför backen hela tiden,men likt förb…..skat ,klättrar han i egen majestät upp igen uppför backen, där han stolt utbrister,Nu lyssnar folk på mig igen!
  Kvar nere i backen lämnar han hela VU,som med misstrogna blickar och kliande på hakorna undrar hur de ska bära sig åt med denna kejsare som vägrar kliva av sossetronen!

 4. hermelin! skriver:

  Fast jag håller med Sven-Eric Forseen om att några gamlingar i Sveriges urskogsglesbygd hade kunnat ringa SOS ,om moddarna inte hade snoffat åt sig alla skattemedel till skattesänkningar istället för att se till hela Sveriges välfärd.
  Rensa upp i sossepartiet och in med Östros,och andra räkne-ekonom-nissar så jag kan rösta på partiet igen,och så Sven-Erland i toppen förstås!

 5. Analytikern skriver:

  Juholt brinner för rättvisa.
  Vilket tjafs att det skulle vara dyrt att fixa en telefon till ex vis Ari som jobbar som renskötare på Nipfjället. Sätt i det hela i sitt sammanhang.
  27 Mkr — Vad är det ??? Småsummor för staten. Tanken hur mycket pengar Carema och giriga riskkapitalister snott av skattebetalarna gör att det svindlar i huvudet på skribenten.

  Kom inte och gnäll om småsummor.

  Juholt är passionerad. The sky is the limit.
  Varför snackar alla som snustorra bankkamrerer??

  Nästa grej jag hoppas Juholt tar upp att dåm som verkligen behöver en trafiksäker bil oftast inte har råd typ ensamstående föräldrar med många barn, arbetslösa osv.
  Att inte alla kan resa i trafiksäkra bilar på grund av begränsningar i privatekonomin är orättvist.
  Bort med denna högerstyrda orättvisa.

  Låt Trafiksäkerhetsverket dela ut bidrag så att alla efter bedömt behov kan köpa en trafiksäker bil.
  Det är i samma anda som J. tänkte med att återupprätta Televerket.
  W. kan snabbt räkna ut vad det kostar att fixa en fräschst, genusorieterat och multikulti Televerk.

  Sluta vara en massa gnälliga bankkamrerer. Satsa på rättvisa och solidaritet.

 6. Bosse skriver:

  Så 27 miljoner kronor per hushåll är inte dyrt för mobiltäckning? har de inte fasta telefoner? och kan de inte skaffa sattelittelefoner? 27 miljoner räcker till många såna.

  1. David H skriver:

   Det finns väl inga appar som funkar på satellittelefoner? Dom satellittelefoner jag har sett ser ut som mobiltelefonerna såg ut år 1997.

   1. Bosse skriver:

    Vad tusan har appar med möjligheten att ringa efter akut sjukvård att göra? Du menar på fullaste allvar att staten borde lägga ut 27 miljoner kronor för att någon som väljer att bo i ödemarken ska få leka med appar? Då är det väl bättre att satsa pengarna på ambulanshelikoptrar eller något annat vettigt?

  2. Analytikern skriver:

   Visst är 27 Mkr försumbart. Tänk bara alla miljarders, miljarders av skattepengar som flytt
   till skatteparadis. Skatteinkomsterna är på 1600 000 000 miljoner. Perspektiv partivänner!
   Om vi väljer satellittelefoner så blir beroende av välvilja från USA imperialismen.
   Helt plötsligt stänger man av satelliterna för civil kommunikation.

   I folkhemmet skapar vi en egen trygghet genom att samhället investerar i infrastruktur bl.a. telefonsystem. Ari, vår renskötare, och alla äldre som bor i glesbygd skall alltid via Televerket kunna ringa. Och det är ju i glesbygd vi sossar har våra hängivna supportrar.
   Och när det gäller denna målgrupp är inga kostnader för höga under förutsättning att det är någon annans pengar vi betalar med (läs den urbana medelklassen och de fett rika i Djursholm och Danderyd)

 7. David H skriver:

  Högermännen har svårt att bestämma sig efter Juholts, vår partiordförande!!, klara besked i frågan. Vissa av dem kallar Juholt för vindflöjel, kappvändare etc. medan andra säger att ”popcornmaskinen slog till igen”.

  När högern larmar så måste det innebära att Juholt har rätt. Jag är nu inte helt säker på vad partiordförande menar i frågan, men att det är rätt är mycket tydligt.

  1. Bosse skriver:

   haha…du säger att Juholt har gett klara besked i frågan, men du är inte helt säker på vad han menar. Är inte det ett budskap som inte är särskilt tydligt i sådana fall?

   1. David H skriver:

    Det är både tydligt men oklart och det är inget fel med det, eller ens konstigt.

    Det här är klara besked, ur DN tidigare i veckan:
    ”Ska alla bolag vara tvungna att erbjuda service överallt?
    – Ja. Man ska kunna erbjuda service till medborgare i hela landet. Det kan inte vara som så att man har rätt att välja bort medborgare för att det är för dyrt. Det är alldeles orimligt, säger Håkan Juholt och redogör för sanktionerna om kraven inte fylls: vite, skadestånd och ytterst indragna tillstånd.”

    Inriktningen är glasklar. Hur det sedan praktiskt ska gå till för att få en mobiltäckning till alla medborgare i landet, var de än bor, det återstår att lösa.

    Som så ofta snärjer högern och borgarpressen in sig i detaljfrågor och börjar prata pengar, medan Juholt har större visioner för landet.

 8. Byken tvättas alltmer offentligt. Det är bra. Mera av sådant. Medborgarna vill ha sanningen. Synd att det inte finns någon, som Dr Phil säger: ”there is no truth, only perspiration.”

 9. Sven-Eric Forsén skriver:

  Enligt min är det DN:s politiske tänkare, den ”oslagbare experten” Peter Wolodarski har anledning att be vår politiske coming man, the one and only Håkan Juholt, och folk i glebygd, om ursäkt. I morse – i Godmorgon Sverige – uttalade han namnet Juholt med föraktfull ton och ett förvridet hånleende. Så vet vi då att det har sina risker att skriva debattartiklar i DN. Redaktionen har naturligtvis redan bestämt hur omvärlden ska serveras innehållet. Och då artikelförfattaren vill rätta till hur inlägget ska tolkas, har det borgerliga nätverket utsett konspiratören Niklas Svensson att uttala sig. Men de som drabbats är de stackars människorna i glesbygd, som inte kan ringa till yttervärlden då kapitalister och Telia i samförstånd lade ner den fasta telefonin. Det är deras rättigheter och människovärde som vår ledare värnar om!

 10. Sven-Eric Forsén skriver:

  Enligt min mening är Peter Wolodarski ……

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s