Juholt om Einsteins relativitetsteori

Nobeldagen har inletts här på Partikansliet – det är hög tid att Partiet formulerar sin vetenskapspolitiska syn. Jag och Juholt sitter och reflekterar över de kontroversiella experiment som visat att partiklar kan gå fortare än ljuset. Det är en omvälvande upptäckt som i grunden ändrar förutsättningarna för vår värld, vilket gör att det är angeläget att Partiet har en uppfattning i frågan.

Vi inledde med att analysera ljushastigheten och kom fram till ett den utgör en politisk singularitet: Det krävs oändlig kraft för materia att närma sig ljusets hastighet, vilket utgör själva stommen i Reinfeldts politiska bedrägeri. Medelklassen har lockats att identifiera sig med överklassen, utan att förstå att ljushastigheten – den gräns där man tillhör de rika – inte kan överskridas, annat än med oändliga resurser. När medelklassen, villaägarna i Södra Ängby, skaffat Teppanyakihällar  har överklassen kastat ut sina hällar och i stället turistat på månen. Det finns en social gräns som inte kan överskridas, hur många blanco-lån man än tar.

Partiets uppfattning är dock att partiklar kan röra sig snabbare än ljuset – eftersom detta står i samklang med vår samhällsanalys. Den sociala singulariteten är spegelvänd – för direktörerna kommer hastigheten bara att öka till dess att bonusarna når oändligheten. Allt mindre kraft krävs för att nå allt högre nivåer.

En annan viktig politisk fråga är vart de partiklar som rör sig med hastigheter som är mångdubbelt högre än ljusets tagit vägen. Enligt högerns världsbild med evig expansion måste många partiklar lämnat det kända universum och befinna sig ohyggligt långt bort vid det här laget. Trots att dessa direktörer har en imaginär massa påverkar de folket, genom den utsugning de står för, vilket talar för att all den imaginära massa som sedan länge lämnat vår verkliga värld bakom sig förklarar universums accelererande expansion. Medelklassen dras utåt i en evig tillväxt.

Men vi progressiva tänkare accepterar inte denna världsbild – och här vet jag att jag har Göran Greider med mig – utan vi ser att tillväxten har en gräns, genom att rumtiden kröks vid universums gräns. Partiklarna rör sig då som guldfiskar runt en skål i tron att de simmar rakt fram – och utgör ett slags skal av imaginär massa. I takt med att deras bonusar och hastigheter ökar kan de till slut ta sig runt hela det kända universums ytterkanter på bråkdelar av en sekund, men hela tiden omedvetna om att de rör sig i cirklar, att ytterligare tillväxt inte är möjlig.

Juholt säger att han vill vara väldigt tydlig med att detta är socialdemokratins uppfattning i frågan.

Han tillägger även att tanken att imaginär massa inte kan påverka reell massa strider mot principen om social demokrati – och menar att det är genom ökat skatteuttag vi kan få dessa storheter inte längre vara oberoende av varandra. ”Med sänkt restaurangmoms kommer naturligtvis inte de imaginära partiklarnas framfart att kunna stoppas, tvärtom kommer de att äta ännu mer hummer i Östermalmshallen”, kommenterar Juholt.

Just när vi kommit fram till detta ringer Leif Pagrotsky och insisterar på att dessa imaginära partiklar egentligen är som alla andra, men att de går bakåt i tiden ”De mest konservativa brukar alltid göra det”, förklarar han. Juholt utbrister nöjt att de innebär att universum inte alls expanderar, utan kollapsar, vilket är helt i linje med den kapitalismens kollaps vi nu kan observera.

Partiets linje är klar: Partiklar kan gå snabbare än ljuset, om dessa har imaginär massa, vilken dock kan interagera med reell massa vid tillräckligt högt skattetryck. De rika – dvs direktörer som rör sig fortare än ljuset – rör sig bakåt i tiden och vill återföra Sverige till 1950-talet.

12 kommentarer Lägg till

 1. Analytikern skriver:

  Vilka intellektuella nivåer! Det svindlar för en gräsrotssosse. Mitt huvud känns som tomma mängden.
  Men det är bra att J. profilerar sig inom vetenskapen för att attrahera olika målgrupper.

  Nästa steg blir att J. citerar och hänvisar till olika väl kända litterära alster av Nobelprisdignitet ex vis Buddenbroks.
  J, kan ju interfoliera referenser / anspelningar till boken när han i sina tal så målande beskriver den moderatledda regeringens framtida fall.
  J.s term ”social demokrati” visar verkligen vilken kraft folket besitter.
  J.kommer att vara härföraren och rorsmannen för folket under seglatsen mot framtiden för att nedgöra kapitalistlakejerna Reinfeldt & Borg med anhang.

  Sven- Erland – ett utmärkt första steg att akademisera J. Så han inte framstår så bonnig.
  Det kommer locka nya väljargrupper till oss.

  Svenerland du börjar med din politiska fingerspitzgefuhl konkurrera med Schlinge lite grann.

  Gott! Kör så det ryker!

 2. Jag drack lite för mycket vin i går för att riktigt greppa detta, det är stort.

 3. David H skriver:

  Så relativitetsteorin omfattar alltså även social orättvisa? Mycket stort tänkt!

 4. skogsfrun skriver:

  När Håkan Juholt tillträdde som partiledare talades det om hans kulturella intresse och att han ville satsa på kultur. Jag tycker det är dags att fräscha upp den bilden. Om det är aktuellt att ge en julklapp till honom skulle jag därför vilja föreslå ett abonnemang på operan. (För mer information se: http://www.operan.se/abonnemang1112/startsida/startingpage2.aspx)
  Om han blir sedd på operan ungefär en gång varannan månad och inte bara vid representatiom med utländska gäster, så räcker det för att han ska betraktas som en större kännare av kultur än Lena Liljeroth.

 5. hermelin! skriver:

  N u vänder det,timglaset alltså!
  Med ovanstående vetenskapliga framtida nivåer,kommer medelklassen ånyo att rikta ett öga (om än inte öra) åt det nya socialdemokratiska vetenskapsrådet.
  Att sossarna fraterniserar sig i nobelkretsar,där självaste kungen ingår,den allenarådande som är den enda i Svedala som kan göra precis vad han vill,och ändå skita i vad folk tycker och tänker.
  Sånt gillar den där ”fiskskåleroterande” medelklassen.
  Norrlänningarna kliar sig i huvet och fattar ingenting,vafalls är Sjöstedt på G för Vänsterpartiet !Hela Norrland byter parti,om S viker sig för den ”bankägda” medelklassen.
  Nu är Sjöstedt på frammarsch så ”huka er sossar ,för nu skjuter han skarpt”som Erlander brukade säga på sin tid!
  Ja,jädrars 5% från sosseväljarna till Vp ,törs jag sätta 50.000 på,!

  1. Jonas är dessutom så söt, går hem i alla läger, HBTQ och bortöver…

 6. Martin skriver:

  Aj aj aj!
  Här blir det en dementi igen, Sven-Erland.

  Att mäta avvikelser, t ex hastigheter, är ett patriarkalt påfund – en styggelse!
  Endast förtryckarstrukturer uppvisar sådana beteendemönster.
  Ni har glömt det allt överskuggande, att uppträda genuskorrekt!

  Har ni missat att i staben inlemma en genuskonsult från Södertörns Högskola? En sådan kan berika er vardag högst påtagligt.

  Glöm aldrig fortsättningsvis, att Sverige har fyra professorer i Genusvetenskap, vilket visar forskningsfrontens avgörande betydelse.

 7. magelungen skriver:

  Härligt att motpåven börjar dela med sig av sin kosmosteologi till de trogna läsarna. Äntligen får vi veta vad ”social demokrati” egentligen innebär!

  Dock ska du ta Martins varning på allvar: Om genuscertifierat står emot ”social demokrati” så trumfar genuscertifierat.

  1. Sven-Erland skriver:

   Kyrka och stat har skilts åt. Teologi har vi därför inga synpunkter på. Vad saken gäller är ett demokratiskt förankrat beslut om att partiklar kan röra sig fortare än ljuset.

 8. Maj-Gull Ahlmén skriver:

  Sven-Erland!

  https://svenerland.wordpress.com/2011/05/04/sveriges-911/

  Har vi alltså svängt i arkitekturfrågor?

  1. Sven-Erland skriver:

   Jag beklagar – vi har naturligtvis inte svängt – det var bara jag som för en kort stund överväldigades av fulheten i Partiets arkitektoniska lära.

 9. Sven-Eric Forsén skriver:

  Den som bäst förstått Einstein är vår egen man i världen, Håkan Juholt. Då den borgerligt styrda media smutskastar Juholt, så förbiser de att Håkan har helt rätt, då han med i likhet med Einstein framhåller, att allt är relativt. Alla master måste ju anpassas efter Maud Olofssons utvalda placering av vindsnurrorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s