Stackars Fredrik, noll koll

Den elitistiske högerledaren försöker framstå som en vanlig kille från Täby

Inom Partiet har vi vant oss vid borgarpressens Hata Håkan-kampanjer. Högerns mediala megafoner brölar dagligen ut sin vulgärpropaganda. Detta samtidigt som högerregeringen helt tappat sin politiska kompass och handlingsförmåga. Den medietränade statsministern lallar i Hallenius Hörna hellre än att formulera en väg framåt för Sverige i den svåra tid vi befinner oss is. Nu vänder det för Partiet – svenska folket genomskådar mediatramset: För Fredrik är det viktigt att göra sig rolig. För Juholt, vår Partiordförande!!, är det viktigt att prata politik! Men även i denna gren visar vår ordförande sin överlägsenhet: Varje dag har Juholt gett upphov till ofrivillig humor – långt bättre än Fredriks.

Borgarpressen lever i en värld av Hata Håkan-kampanjer. Det är därför så mycket mer övertygande när de borgerliga ledarskribenterna tvingas släppa sina ideologiska filter för att betrakta verkligheten som den är. På DN:s ledarsida står idag att läsa: ”statsministern underskattar de praktiska och politiska följderna av EU:s laddade och nu avslutade toppmöte”. Stackars Fredrik, noll koll. Som vanligt vet DNs ledarsida bäst – på riktigt denna gången.

”Med Tyskland och Frankrike i spetsen har euroländerna lämnat Storbritannien och alla som inte vill vara med bakom sig.” Där avslöjar DN de två kejsarna som saknar kläder: Reinfeldt och Borg och deras skeva världsbild, i vilken eurozonen försöker komma ikapp Sverige.

Statsministern velar och säger att han inte anser att Sverige bör ansluta sig till ett avtal som enbart berör euroländerna. Bara vi socialdemokrater vågar stå upp och kategoriskt avfärda allt tal om svensk anslutning till den nya pakten!

Jag hoppas verkligen att Marie Granlund förankrat saken med Juholt, jag har inte hunnit prata med honom än. Om inte så blir vi tvungna att gå ut med en dementi i helgen. Hursomhelst – vi kan vara mycket tydliga med att vi är motståndare till allt som statsministern tar sig för!

5 kommentarer Lägg till

 1. Dags för Hellenius att börja en serie med Reinfeldts!!

 2. Martin skriver:

  Vi bevittnar nu den definitiva vändpunkten.

  Historikerna kommer att nämna den 10 dec 2012 med respekt.
  Det var den dag Juholt antog skepnad av statsman.
  Den dag han avfärdade inviterna från högern om en fastare knytning till EU. Och detta utan att alls veta innebörden. Så förhåller det sig nämligen, att Statsmannen vägleds av sin osvikliga intuition.
  Valsegern 2014 är därmed klar.

  Martin

 3. Jesus Christus skriver:

  Ja, sällan har väl skillnaden mellan varm solidaritet och kall omänsklighet synts så tydligt som i Hellenius Hörna igår. Reinfeldts stolpiga rabblande av putslustiga repliker stod i bjärt kontrast mot vår Partiordförandes spontana, flödande retorik och seriösa kompetens. Det här var vändpunkten. Nu kommer väljarna förstå att den politik Håkan pekat ut är den enda möjliga!

 4. Sven-Eric Forsén skriver:

  Högerns megafoner inom borgerlig press, ivrigt påhejade av moderater,center- folkpartister och KD – troende, försöker nu skada vår ordförande med ociviliserade metoder. Och naturligtvis går Reinfeldt i bräschen för att vilseföra vårt svenska folk, tillika med alla invandrare, genom att försöka fostra oss till smaklösa anti-intelllektuella och de kulturföraktare. Ett talande exempel är statsministerns fäbless för hot dogs och 4xCamilla Läckberg. Makarna Reinfeldt bör snarast tvingas bort från Sagerska palatset innan vårt lands rykte totalt undergrävts.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s