Borgarpressen och Lenet

Jag stod nere på Sosta över en machiato när ett av Partiets kommunalråd ringde: ”Sven-Erland, jag är övertygad att om politiken och dess innehåll avgör nästa val så har Juholt, vår Partiordförande!! stora möjligheter att vinna. Är det den totalt dominerande borgerliga pressen som ska avgöra Sveriges framtid är jag inte lika säker”, förklarade han.

”Om det vore nog med borgarpressens kampanjer”, fortsatte han. ”Dessutom har S i Stockholms län förstört Partiet. Fjäskandet för den urbana medelklassen gör att vi aldrig kan vinna valet”.

Jag kunde bara hålla med honom och hänvisade till mitt blogginlägg i går. Det är viktigt att vi socialdemokrater genomskådar det maktspel som nu pågår och med intellektuell skärpa analyserar orsakerna till Partiets tillbakagång.

”Jag håller Anders Johansson, Niklas Nordström samt Helene Hellmark Knutsson personligen ansvariga för Partiets kräftgång i opinionen. De har helt raserat det förtroendeskapande arbete som Carin Jämtin utförde i Stockholm inför valet 2010”, avslutade jag.

REDS ANM: Eventuella likheter med identiska uttalanden av socialdemokratiska kommunalråd är en ren slump.

18 kommentarer Lägg till

 1. Ja, men den intellektuella naiviteten, som är så bedårande, men omöjlig att vinna val på? Vad ska du göra åt den?

 2. Martin skriver:

  Det krävs en helt ny Juholt-profil i gränssnittet mot media och valmanskår.
  Ett annat uppträdande framför kameran, där det progressiva hjärtat och känslorna tillåts medverka.
  Ett par exempel så ni förstår upplägget.
  – Låt honom skumma av raseri över Högerns ondska (tekniska hjälpmedel underlättar).
  – Led honom regelbundet över svenska gränsen iförd ögonbindel efter besök i utlandet, förebärande alltför stark sinnesrörelse vid åsynen av fosterjorden som danats av social demokrati.
  – Bär ut honom avsvimmad på bår ur TV-studion efter särskilt lyckade retoriska figurer.

  1. Lysande. Du får gärna utveckla. Tekniska hjälpmedel? Jag tänker mig mera en bakpulverbomb i munnen, det blir ett skum som heter duga. Och det ska naturligtvis vara underbetald, utarbetad personal från den offentliga sektorn som bär ut honom. Äh, låt hela högen svimma. Det är väl en retorisk figur som skulle hitta ända till CNN. Eller så skickar vi honom på gråtkurs till Nordkorea. Där kan de det där med profilering. Kombinerat med v-jeans och snedgångna platåskor blir hela Håkan en metafor för 1970-talet.

 3. Arvid1 skriver:

  Nej, och åter nej. Det är inte det politiska innehållet som gör att Julholts förtroende vacklar i den vulgära Borgarpressen. Det är hans brist på image och ständiga dementerande. Jämför t.ex. med Hans Majestät Konungen. Inte har dementerat något heller. Tvärs om, han säger bara att hans skall vända blad när han av pryda borgarbrackor blir anklagad för umgås med i deras tycke olämpliga personer. Men de är bara avundsjuka på hans virilitet!
  Så har också Konungen i alla opinionsundersökningar ett överväldigande stöd och vore det val till Riksdagen idag skulle han få egen majoritet. Det är här problemet ligger. Det måste väl finnas några paparozzifotografer och unga, undersköna damer i Oskarshamn som mot lämplig betalning kan visa och berätta sådant som ännu inte har kommit till allmänhetens kännedom? Visserligen har denna glatt sig åt vår Partiledares skicklighet att hantera tveksamma regler för bostadsbidrag, men det räcker inte, den kräver mera!
  Jag tror säkert att du, Sven Erland, som partistrateg förstår vilken oerhörd mediakraft det ligger i att lyfta fram en ömmare och mera kroppsnära sida hos vår Partiledare!

 4. Flinken har flunkit-san skriver:

  Slumpen som du nämner kan ge oss en gen-åter-effekt alltså ett återkommande, likt Kristus och hans återvändande.
  Likt en Higgs boson kommer han, Juholt alltså, att helt enkelt vara en sorts osynlig maktfaktor som om inte han fanns så finns heller inte vi!!
  Ser Ni det geniala i att tillämpa fysikens oskrivna lagar där Higgs transperens, likt SBL uttryck för genomskinlighet, blir till en metafysisk kraft vilken bevisar den synlighet som finns i tranperensen!!
  Kan det bli tydligare!!
  En osynlig kraft som icke är mätbar och som i sitt förhållande till andra krafter aldrig eller snarare alltid med transperent kan mätas, vägas och befinnas tillräcklig -fast osynlig!!!

  1. Jesus Christus skriver:

   Lägg detta till den universella kraft som redan ligger i Rörelsens sekelgamla Treenighet: Rättvisan, Solidariteten och den heliga Beskattningen. Det blir extra kraftfullt. Mot valseger 2014!

   1. Flinken har flunkit-san skriver:

    Äntligen någon som fattat….heter du Higgs?

   2. Jesus Christus skriver:

    Nej, mitt namn är Christus. Jesus Christus. Återvändaren. Låt oss återvända till det glada 60- och 70-talen. Till och med fysiken var bättre – eller i alla fall enklare att förstå sig på – då.

 5. metusalem skriver:

  I går kväll hörde vi Tommy Weidelich på TV informera om S nuvarande hållning till Ekonomisk Stabilitetspakt inom EU. Om ett antal omständigheter ändras i den slutliga versionen kan S absolut tänka sig att fundera på saken. Detta kan dock inte leda till något resultat pga den stora borgerliga splittringen. Juholts blixtsnabba besked om NJET var givetvis att hänföra till exakt de ordval som existerade just då. Hjälpgumman Waidelich har nu dokumenterat hur man gör en sk Göteborgssväng, dvs 180 grader.

  1. Moderaterna var förr de minst attraktiva i rutan, de hade en osviklig förmåga att välja stolpskott. Nu är det SAP. Sofia Arkelsten är dock ett stolpskott…och hon är i sin fulla rätt att tycka till om mig. Nu tror jag inte att min ringa person har dragit till sig hennes intresse.

  2. hermelin! skriver:

   Jag bara väntade på detta!
   Först säger Juholt NEEEEEJ!
   Sen säger Östros och Waidelich JA!
   Då säger Juholt NJAAAAJA!
   Sossarna ska lära sig att aldrig säga nej till borgerliga förslag,eftersom de i slutändan alltid säger NJAAAAJA till borgarna och SAMARBETAR med borgarna.
   Ingen röstar på sossarna eftersom de redan håller med borgarna i slutändan!
   Håller till fullo med ditt inlägg metusalem,förutom att Juholt alltid gör frustiga U-svängar a la 360 grader istället för 180!

 6. Jesus Christus skriver:

  Sven-Erland- jag har hittat Partiets näste talskrivare! Miljardsvindlaren Antonovs svenske, handgångne man Lars Carlström har det rätta darret på tangentbordet, och Regeringen får sig en rejäl slevsläng av SAAB-soppan! Han köper inte att SAAB gått med förlust i alla år – tvärtom har GM stuvat undan de ”säkert hyggliga” vinsterna utomlands. Dessutom ifrågasätter han att regeringen inte gått in med skattepengar i den konkursfärdiga fabriken, när de minsann ställer upp med nödlån till Irland! Avslutningsvis skriver han ”om allt omänskligt lidande för en mängd familjer, som inte går att värdera i pengar.” (Jag är övertygad om att Carlström och Antonov sitter och gråter tillsammans av oro för Trollhättans innevånare ikväll. Eller varje kväll.) Det är ta mig tusan lysande! När Antonov får krypa in i kurran lär det inte vara några problem att värva över Lars till 68:an!

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article14099957.ab

  1. Sven-Erland skriver:

   Ja, sannerligen. Utbult gör ett fantastiskt jobb – men med tanke på personalomsättningen här på 68:an så är det bra att ha en reservlista. Carlström står högst upp på listan – en så skickligt formulerad och innerligt framförd indignationsretorik är inte lätt att köpa för pengar!

 7. David H skriver:

  Vår framstående fd riksdagsledamot Bengt Silfverstrand har också tagit bladet från munnen idag och vågar peka på det verkliga problemet inom partiet: femtekolonnarna. Även han förtjänar en bättre position inom partiet, kanske som ”senior advisor” till Juholt?

  http://s-info.se/page/blogg.asp?id=1427&blogg=53321

  Blir vi bara av med Östros, Österberg, Shekarabi, Guteland, Nygren och alla deras vänner så kan vi äntligen bli ett helt parti igen. Då kan vändningen ta fart.

  1. Jesus Christus skriver:

   Bengt måste få en topp-post. Jag ryser när jag läser hans blogg och alla kommentarer. Så vidsynt, så klokt, så jordnära.

  2. hermelin! skriver:

   Silferstrand tillhör inte mina favoriter inom socialdemokratin.
   Riktig ordsörja han skriver med sina inlägg.
   Silferstrand lockar nog inte många medelklassare till valurnorna,tvärtom är det sådana gubbar som får folk att fly valurnorna.
   Får hoppas Silferstrand inte läser Sven-Erland för då får man se på andra bullar.
   Ingen får skriva negativt om Silferstrand,men Silferstrand själv kritiserar hej vilt hur han vill i massmedia och bloggar!

 8. Partivän skriver:

  ”Jag stod nere på Sosta över en machiato när ett av Partiets kommunalråd ringde: ”Sven-Erland, jag är övertygad att om politiken och dess innehåll avgör nästa val så har Juholt, vår Partiordförande!! stora möjligheter att vinna.”

  Vilken briljant slutsats av detta vårt hedervärda kommunalråd. Med fantastiska kommunalråd som detta kan inte Partiets framtid vara annat än ljus. Än mer optimistisk blir jag när jag vet att vår intelligente och älskade partiordförande redan givit politiken ett innehåll genom den strategi han formulerade i sitt stora och bejublade linjetal. Här formulerades tanken att hela vårt Partis framgång kommer att utgå ifrån att landet skall föras tillbaka till den tid då Domus var Domus. Det hela är så genealiskt att ord saknas att beskriva. Varje gång jag stannar upp inför denna storartade tanke, som kommer att förpassa högeralliansen till oppositionsbänkarna för sekler framåt i tiden, blir jag tårögd.

  Såsom en parentes kan jag för Sven-Erland avslöja, om han lovar att inte berätta det för Håkan, att jag dagligen besöker second-hand butiker, loppmarknader och antikvitetsbutiker för att här försöka uppbringa Domus-kassar (…de underbara plastkassarna med en blå åtta på tvären). Tanken är att dessa skall bli en present till Håkan på hans instundande högtidsdag i september nästa år.

 9. Machiavelli alias Mackan skriver:

  Kan Juholt verkligen vinna ett val? Han är ju orimligt likt en av de dumma grisarna i det poulära Angry Birds som varje ungdom spelar och ska döda. Förlåt Juholt, övriga likheter är upp till betraktaren. Men kanske ett helskägg som tomten har skulle ge bättre image, ge klappar till alla och som ingen tror på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s