Live blog från Kaknäs med Guy Lofalk

Vi bloggar idag live från baren högst upp i Kaknästornet: Där kan vi anlägga det rätta von-oben-perspektivet på Stockholmarna – och betrakta t.o.m. de villaägare i Södra Ängby som svikit Partiet, samtidigt som vi sippar på vår machiato. Med mig har jag advokat Guy Lofalk som skall ge regeringen och dess obefintliga industripolitik en rejäl salva från vänsterflanken.

Välkommen Guy!

GL: 632,788 kr

Vad menar du?

GL: Mitt arvode. Vi är uppe i 632,788 kr.

Men vi har ju inte ens börjat.

GL: Vad har det med saken att göra?

Nåja, vi är här för att diskutera regeringens skuld i samband med Saabs konkurs. Vad kunde regeringen gjort för att rädda Saab?

GL: Man borde sett över den statliga arvodesgarantin. Som det nu är riskerar jag att inte ens få ut de 51 miljoner som jag är berättigad till! Viktor Muller ringde i torsdags och erbjöd mig 100 osålda Saab 9-3 som kompensation för uteblivet arvode.

Det förstår jag att du inte ville acceptera.

GL: Det är klart jag accepterade, men när vi kom ner till Trollhättan var de borta. Youngman hade fraktat dem till Kina och lyckats sälja dem.

Märkligt.

GL: Märkligt? Det var ofattbart. Hur tusan har de lyckats hitta köpare till bilarna?

Hur är det nu – är du rekonstruktör eller inte? Du begärde entledigande, men tingsätten godkände inte din begäran.

GL: Vi kom överens om att jag skulle sitta kvar till efter jul – mot att jag fick skicka en faktura till, men på 100 miljoner den här gången.

Är det normalt med sådana belopp?

GL: Nej, men Saab har ju problem med kassaflödet så jag har försökt hålla igen.

Med det avslutar vi live bloggen och tackar Guy för många kloka ord. God Jul!

GL: God Jul! 1,245,764 kr.

3 kommentarer Lägg till

 1. hermelin! skriver:

  Såg nyss CBS 60 minutes med intervjuer med Obama inför valet och stenrika Warren och Howard Buffet.
  Lofalk med flera rika i Sverige bör fundera på om de ger tillräckligt med allmosor till fattigt folk runtom i Sverige och världen.
  Svenska folket bör få veta hur mycket H&M -ägarna,Bonniers,Wallenbergarna osv ger i bidrag till ett ökat välfärdssystem.Att Ikea ger vet vi,fastän Kamprad bara får skit i massmedia!
  För att inte tala om Carema-ägarna !Hur mycket pengar ger dem av sitt överflöd till frälsningsarmen och stadsmissionen i Sverige!
  USA framstår jämt som snikenhetens land,men faktum är att miljardärerna där ofta investerar i olika bidragsprojekt och och allmosor.Visserligen drar de av detta på skatten så i slutändan förlorar de väl inga pengar,men då har ändå pengarna gått igenom ett system som gjort nytta för de mindre belevade.
  Att Bill Gates är en givare vet hela världen.
  Inför även i Sverige att vi vanliga Svenssons (precis som i USA) får veta vilka rika ,som är födda med ett solidariskt drag och ger till övriga samhället så vi vet vilka vi ska tycka är okej,och vilka vi ska förpassa till snikenhetens skamvrå.
  Sen är det bara att konstatera att Reinfeldt är den som har mest likheter med Obama i sin framtoning som ledare för ett land.
  Juholt står miltals från Obamas karisma.(För bonnig och lantlig ).
  Obama vet vad han gör och vad han gjort och vad han har att kämpa mot fram till valet om nio månader.
  Hoppas innerligen att han blir omvald.Om en republikan vinner presidentposten blir det katastrof i världen!
  Juholt bör sätta sig i Obamaskola fram till valet, för att lära sig ta även medelklassen och överklassen….(ouppnåeligt mål kanske) till sitt hjärta!
  Obama sa att han jämförs med ett ideal som inte finns,och att han jämförs med den allsmäktige.Folk bör istället jämföra honom med motsatsen till den allsmäktige! Klokt sagt av Obama!
  Något för Juholt att ta efter. Reinfeldt är ju sedd som ett ideal här i Sverige så han har ju inga problem.Fattas ju bara ca 15 %för att uppnå idealet så han är ju nästan där!!!
  Om nu Lofalk med flera såsom Wallenberg,Bonniers och många fler miljonärer här i Sverige tycker att de har för mycket pengar i kassan så går det ju bra att skänka lite till stadsmissionen och frälsningsarmen.
  Är det så de redan ger pengar, så låt oss vanliga svenssons veta det så vi kan stryka dem från snikenhetens och egoismens lista!

 2. observer61 skriver:

  Att de sociala demokraterna är politiskt konkursmässiga är ju ingen hemlighet.

  Partikassören, den hedersknyffeln, pytsar ut pengar till höger och vänster – så att både hög och låg kan känna sig nöjda. Nu sinar kassorna på grund av minskande partistöd, färre betalande medlemmar – kanske fackens transfereringar från borgerligt röstande medlemmar har nått vägs ände.

  Och någon höjning av partistödet kanske inte blir av – för att balansera förlusten av bidragsberättigande mandat.

  Hur kommer det sig då att inte Sven-Erland talar ur skägget och direkt erkänner att Guy Lofalk i själva verket är engagerad för att finna en lösning för det sociala demokratipartiet fortsatta verksamhet genom att säkra dess finansiering?

  En rak fråga ställs:”Har Guy Lofalk tagit kontakt med det rika centerpartiet för att dessa skall överta och driva de sociala demokraterna nästa år i utbyte mot sociala demokraters väljare?”

 3. hermelin! skriver:

  Vill förtydliga att Wallenbergarna,Rausing,Kamprad och Gyllenhammar,Percy Barnevik m.fl. alla har stiftelser för forskning och utbildning och att t.o.m.Bonniers har lite fisförnäma konsthallsstiftelser.Men stiftelse innebär också att de räddar pengar från arvsskatt och bäddar ner sina pengar i säkert förvar osv.
  H&M har faktiskt nyligen inrättat en stiftelse på 60 miljoner som ska gagna befolkningen i de länder som gör deras kläder.
  Kamprad har precis i dagarna inrättat en stiftelse där 950 miljoner ska gå till Linneuniversitetet i Småland och Rausing delar ut lite stipendiepengar då och då!
  Men frågan kvarstår. Hur mycket ger de till Frälsningsarmen och Stadsmissionen eller Alla kvinnors hus?
  Och hur mycket ger de i partibidrag till moderaterna?
  I USA är det en öppen kommersiell bidragsmarknad.Vore bättre att ha mer öppen insyn i vilka allmosor gentemot partibidrag dessa rika släkter ger!
  Är de för fina att ge bidrag till stadsmissionen som delar ut matkassar till fattiga barnfamiljer?
  Hoppas verkligen statsministern och folk som tjänar över miljonen i Sverige (som Lofalk) har gett ett litet bidrag till någon insamling i dessa juletider!
  Undras om inte svenska miljonärer är mer egoistiska och snikna gubbar och gummor än tex i USA!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s