Dags att gardera med kryss

Gardera med kryss

Jag satt i går eftermiddag med en text som jag skall plantera hos någon av Partiets lojala ledarskribenter, eller i värsta fall bloggare. Exempelvis Johan Westerholm, som man brukar kunna få att skriva vad som helst – bara han ser en möjlighet till favörer från Partiet. Eller varför inte Lena Sandlin, som med en briljant pedagogisk förmåga igår klargjorde att ”tränare sparkas för lätt inom svensk hockey” – och att Juholt, vår Partiordförande, därför bör sitta kvar.

Det börjar att bli dags för mig att se om mitt hus här på Partikansliet, man vet aldrig hur det starka förtroende som medlemmarna har för Juholt kan spela ut i slutändan.

Jag har utvecklat mina tankar kring socialdemokratins kris:

Det en gång så stolta Parti som regerat Sverige i 66 av de senaste 80 åren ….blablabla…inte bara Juholt….borgarpressen….blabla…Ylva Johansson…mera blabla…frånvaron av politisk färdriktning…blabla…moderaternas ideologiska förflyttning…blablabla…borgarpressen…den urbana medelklassen…Mona….blabla…ännu mera Mona….övergripande sociala förändringar….identitetslöshet….katastrofvalet 2006…. långt innan Håkan Juholt tog över….blabla… slut på internt käbbel…samla ihop oss…..politiken är viktig, inte personen….borgarpressen…

Min avsikt är att visa texten för Håkan nu på förmiddagen. Jag tänker självfallet inte skicka den till någon, det skulle ju kunna visa sig vara karriärmässigt självmord. Däremot planerar jag att kontakta Ylva, Thomas, Sven-Eric och några till i den sk krypskyttefalangen för att mellan skål och vägg redogöra för vad jag hoppas att de skall uppfatta som min verkliga syn på Partiets ledarskap och svårigheter.

Här gäller det att gardera med kryss – det vet varje van seglare, i motvind finns ingen annan möjlighet.

6 kommentarer Lägg till

 1. Martin skriver:

  En utrensning stundar helt klart.
  Nu gäller det att inta position. Annars riskerar du att hamna i källarn igen.
  Det är bara ett år sedan sist.
  Men det är dessa ständiga hot som fostrar överlevare.
  Sven-Erland – Gulags överman.

 2. Ernst skriver:

  Johan Westerholm är i god ordning vald av sina kommuninvånare och har dessutom lojala följare av bloggen. Att ifrågasätta honom är därför osolidariskt, kanske även odemokratiskt!

 3. Johnny Nilsson skriver:

  Paja(s) partiet.

 4. Partivän skriver:

  Nu oror du mig Sven-Erland, inte skall väl också du avvika från denna smala och sanna vägen?

  Och vad du gör håll dig borta från den där hemska människan Ylva!

 5. Sten skriver:

  Kamrater,
  Lena S, Distriktsordförande för Socialdemokraterna i Kalmar län har på ett föredömligt sätt satt ner foten och samtidigt ställt sig upp för Vår Partiordförande!!. Läs på partiets hemsida vad som gäller. Hon säger bl.a:

  ”Det som nu skrivs på sociala medier och i tidningar i Stockholm förstör för alla andra partimedlemmar ute i landet som dagligen försöker bedriva ett aktivt oppositionsarbete”

  och sedan

  ”Det är nu dags att alla visar respekt för de demokratiska val som är gjorda i vårt parti. Fokus måste nu sättas på att förmedla vår politik”

  och lite senare

  ”Håkan Juholt har vårt fulla förtroende. Han skulle bli en alldeles utmärkt statsminister.”

  Jag blir tårögd över den klarsynthet och solidaritet som nu visas inom Partiet! Det är klara och rediga instruktioner som dessa som har saknats hittills. Borgarna skulle kanske kalla det för censur, jag kallar det för vägledning.

  http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Partidistrikt/Kalmar/MediaN/Nyheter-fran-lanet/Stod-for-Juholt/

 6. Mickelsräven skriver:

  Nu får du allt ge dig, Sven-Erland, vill du hamna på sjukvårdens svarta lista och alltid petas längst bak i kön när du blir sjuk 🙂 menar du allvar med idén?

  http://www.dagensmedicin.se/nyheter/lakare-ska-alltid-vara-redo-att-stada/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s