Tack till Lena Segerberg

"Jag har inga problem att sköta Kalmar Arbetarekommun samtidigt som Partiledaruppdraget", uppgav Juholt, men trots det valdes Lena Segerberg till ny ordförande i våras.

Jag måste komma i håg att ringa och tacka Lena Segerberg, distriktsordförande för Socialdemokraterna i Kalmar län. Det är ute i landet man finner den demokratiska instinkten i dagens Sverige. Bland den urbana medelklassen i Stockholm har det blivit ett straff att leva.

Lena kontaktade nyligen Partikansliet och berättade att hon anser att ”det som nu skrivs på sociala medier och i tidningar i Stockholm förstör för alla andra partimedlemmar ute i landet som dagligen försöker bedriva ett aktivt oppositionsarbete. Man vill prata politik och ingenting annat”.

Lena är klarsynt. Hon har förstått hur borgarpressens agerande underminerar demokratin. Genom att på ett förkrossande sätt förödmjuka oppositionsledaren urholkar man den demokratiska dialogen.

Hon fortsatte: ”Det är nu dags att alla visar respekt för de demokratiska val som är gjorda i vårt parti. Fokus måste nu sättas på att förmedla vår politik”. Jag instämmer till fullo med Lena: Den öppna och demokratiska process under vilken medlemmarna valde Juholt som vår Partiordförande måste respekteras. Det är genom att tysta den alltför fria borgarpressen som vi kan garantera det demokratiska samtalet!

Skadan kommer redan att vara skedd då, men jag skall be Lena att motionera på Partikongressen 2013 om lagstiftning som förbjuder kritik av vår Partiordförande!!

Annonser

5 kommentarer Lägg till

 1. Partivän skriver:

  Man blir rörd till tårar när man tar del av Lenas värmande ord och stora förståelse för vad demokrati verkligen innebär. Att inte ifrågasätta den store Partiordföranden, som vet bäst och som är vald att uttolka Partiprogramet på bästa sätt, måste ju vara grunden för hela demokratin. Påven, ja han chefen för katolikerna i Rom ni vet, är ju också vald i en demokratisk process som liknar vår egen (…man låser in de allra klokaste och låter inte dem komma ut innan de bestämt sig) och han är minsann ofelbar och man får inte heller säga några elaka saker om honom. Samma sak måste gälla den store Partiordföranden ju som är vald på samma sätt. Varför kan inte högerpressen förstå detta?

  Nu gäller det bara att få lagvrängarna på Partikansliet, ihop med Lena, som är ett av vårt lands främsta demokrater och som verkligen står upp för det fria ordet, att få till några smarta formuleringar så att vi kan förbjuda både den illasinnade borgarpressen och dumma bloggskrivare som den där elaka människan Ylva.

 2. Ernst skriver:

  Valfrihet är att slippa välja, sa en klok partivän härförleden. Jag skulle vilja fylla på med: Demokrati är att slippa kritik!

 3. Sven-Eric Forsén skriver:

  Redan namnet talar till Lenas fördel. Att i stället för Mellin heta Segerberg – i efternamn – garanterar en ljus framtid inom partiet. Och enligt Akinder har hon fått Juholts välsignelse. Något som hela Kalmar välkomnar.

 4. hermelin! skriver:

  Sossarna vill prata politik!
  Bra politiska förslag lyssnar folk på.
  Det är nog så att sossarna även har problem med sin politik.Det är därför folk lyssnar mer på sosseskvaller än på sossarnas politiska förslag!
  Vänstern visar framfötterna med en hel del nya reaktionära förslag som att tex. förbjuda bemanningsföretag.Totalt omöjligt att förbjuda dessa i dagens samhälle där de omsätter miljardbelopp.Däremot bör arbetstagarens rätt till trygg anställning,rättvisa löner osv.stärkas genom lagstiftning.
  Men det viktiga i sammanhanget är att vp visar säkerhet genom att föreslå sådana beslut.Sossarnas problem är att de mesar efter alliansen och tar efter deras beslut med bara en del förändringar.De sossar som drar ner partiet i skiten är de som vill sopa kritiken under mattan.
  Vad sossarna behöver är storstadsmedelklassrösterna.De är fler än norrlänningar och glesbygdsbor och så länge inte sossarna kommer med adekvata förslag som motbevisar de positiva ekonomiska effekterna av alliansens politik , har sossarna ingen chans till valet 2014!
  Om folk inte lyssnar när Lena Segerberg vill prata politik,så är det inte sociala mediers och bloggars fel.Då är det enbart Lena Segerberg själv som inte framför en tillräckligt bra politik som folk vill lyssna på.
  Hoppas inte såna verklighetsflyende sossar som Lena S. och Bengt S. får över Sven-Erland på sin sida.Då blir det väldigt tyst här i cyberspacen,eftersom det är Sven-Erland som gör att sossarna fortfarande är något att räkna med som politisk opposition.
  Vad vore sossarna utan Sven-Erland just nu i denna socialdemoratiska kristid!

 5. bomma skriver:

  Socialdemokristid?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s