Glädjetårar

Det är med glädjetårar jag tar del av DN:s kartläggning av det politiska landskapet idag. Det finns några knappt skönjbara blå fläckar på kartan där högern har sina osolidariska fästen – men uppe i norr, där breder de tunga skogslänen ut sig i solidariskt majestät. Landet påminner om en röd fana.

Den absolut största delen av landet är fortfarande socialdemokratiskt! Valsegern 2014 är given – socialdemokratin kommer att inta sin av historien givna roll.

Jag känner mig även optimistisk nu när Jonas Sjöstedt förklarat att det är ett straff att bo i Stockholm. Inte så mycket för att han spottar storstadsväljarna i ansiktet – sådant går alltid hem hos väljarna – utan för att han gjort vad vi i Partiet kallar en Juholt, dvs visat att han helt saknar förståelse för väljarnas vardag. Bakom det i sig helt korrekta vänsterkoketterandet om obehaget i att bo i ett av Stockholms dyraste kvarter döljer sig en total oförståelse för att storstadsväljaren inte blir imponerad av någon som oberörd raljerar över den kamp de själva lever med för att skaffa en anständig bostad. Min bedömning är därför att vi kommer att kunna ha ryggen fri i striden om väljarna i Stockholm – och kan rikta in oss på huvudmotståndaren: miljöpartiet!

Kampen fortsätter!!

14 kommentarer Lägg till

 1. Jesus Christus skriver:

  Haha – den röda dominansen är närmast generande. Wolodarsky kan ju amatörpsykologisera bäst han vill i sin gamla Borgarblaska

  http://www.dn.se/ledare/kolumner/peter-wolodarski-konsum-har-gjort-det-dyrt-att-vara-socialdemokrat

  – här ser vi ju Socialdemokratins Moraliska och Elektorala Överlägsenhet i rött på vitt!

  1. Lauritz skriver:

   Den där Wolodarski är ju verkligen inte a jour med utvecklingen. Fonus en spillra av sin fornstora glans, säger han. Ha! Han vet inte vad han talar om! Fonus begraver ju 30 000 ”sossar” per år och det ökar hela tiden! Fonus nyanställer ca 50 personer/år och omsättningen ökar med tiotals miljoner/år. Och utvecklingen kommer att fortsätta framåt uppåt!

   Kampen fortsätter!
   Även efter döden!

 2. magelungen skriver:

  Ännu fler kloka tankar delges av Göran Persson i en intervju på Newsmill. För att få en solidarisk valmanskår gäller det att lyssna in de riktigt unga väljarna. Göran förklarar:

  ”60-åringar må vara rika men det är 6-åringen som driver tillväxt, som kräver en större bil, större hus, nya skolor, nya samhällen.

  Där tillväxten finns spirar utopier och visioner, där bygger man nytt och för framtiden. Det är 6-åringens dagordning som kommer att styra var eurons maktcentrum kommer att finnas.”

  http://www.newsmill.se/artikel/2012/01/09/intervju-med-persson-sj-lvklart-ska-sverige-g-med-i-europakten

 3. observer61 skriver:

  Diskussion om procent.

  Om nu V går upp till 15 % och Mp ungefär detsamma då kan vi bilda regering 2014 med passivt stöd från SD som kan hamna på ca 7 %. D v s en dansk situation där danska kamraterna gick tillbaka en smula -men vann ändå regeringsmakten.

  Vi sitter således säkert i sadeln – vi kan fortsätta med vår utveckling i opinionsmätningarna tills vi når upp till ca 15 % och ändå vinna valet 2014 och makten. Det är denna procent som räknas!

  Detta ror vi hem – spotta i händerna och börja ro – det har vänt nu för våra rödgröna kamrater. Vår store ledare kan nu – med hjälp av den ständige ekonomiske talesmannen – greppa styråran.

  Vi är ett regeringsdugligt parti – och skall hålla oss flytande till valdagen.

  2012 kommer att visa att vi är på rätt kurs. Lite läckor är inget farligt – vi håller näsan över vattenytan och utspelen i schack – så ordnar sig allt.

 4. Jag har inte hunnit läsa in mig än, men tar tacksamt emot analyserna. Sjöstedt tänker i alla fall ge mustaschen en match :)!

 5. Sven-Eric Forsén skriver:

  Det finns all anledning att fälla glädjetårar då vårt stolta parti reser sig som en man. Och röda och gröna fläckar på den politiska kartan – utbreder sig – och kommer på kort tid, att tränga ut de blå inkräktarna. Och Metro berättar i dag påpassligt sanningen om att SAP är på frammarsch. En klar dementi på Demoskops trovärdighet. Deras siffror är rent falsarium och anpassade till den borgerliga propagandmaskinen..

  1. Jesus Christus skriver:

   Såg det – upp 0,6 till 24,7! Nu vänder det! Den Giriga och Egoistiska Medelklassen börjar inse att det inte var värt att alla Cancersjuka och Fattiga barn hamnade på gatorna för ynka 1.000:- i månaden. När de väl börjat hälla in denna tusenlapp i systemet igen kommer allt att bli bra igen och Sverige kan bli den Sociala och Människovärdiga Demokrati som är landets öde. Amen.

 6. Analytikern skriver:

  Vi partiet skall definitivt inte racka ner på Stockhålmare och speciellt söderbor om vi
  vill vinna framgångar i valet 2014 i Stockholm.
  Vi måste förstå att den bloggande urbana medelklassen är flockdjur. Därför är det fel taktik att
  uppmanna medelklassen att flytta till förorten.
  De kommer känna sig ensamma och därmed definitivt bli mottagliga för falskt tungotal från moderaterna om individuell frihet och annat trams.Risken är att våra potentiella väljare utvecklas till bloggande fullblodsegoister i förorten.

  Istället skall vi sossar skall vi rekrytera våra kärnväljare att bosätta sig i centrala Stockholm.
  Hur då??
  Bidrag för att bo och för att kunna behålla både skotern och renarna skall utgå under fem år.
  Under den tiden hinner våra kärnväljare kraftfullt påverka omgiven så den blir mer solidarisk och i upprop komma att kräva ett DOMUS på Söder minst.

  Vi kommer vinna denna urbana medelklassen via övertalning och givetvis finansieras övertalningen
  med schyssta bidrag.

  En klassisk sossepolitik– Money beats talk!

 7. Ordförande Svensson skriver:

  Jag gör fem intressanta observationer…

  1) De som försörjer den röda delen av Sverige är blå.
  2) Den röda delen av Sverige är även den mest asociala delen av Sverige.
  3) Den röda delen av Sverige är även den mest glesbefolkade delen av Sverige.
  4) Den röda delen av Sverige är även den sämst utbildade delen av Sverige.
  5) Den röda delen av Sverige är även den delen av Sverige där det enligt alla undersökningar är sämst att bo.

  1. Jesus Christus skriver:

   Vad är det du försöker säga, Hr Ordförande? Är det något slags skämt, eller..? Kampen för människovärdiga levnadsförhållanden utanför Stockholm måste fortsätta!

 8. hermelin! skriver:

  Ordförande Svensson har rätt till viss del!
  Men det går ju inte att halvera och dela Svedala i två hälfter!
  Eller om man nu gör landstings-storregioner så kan man ju faktiskt fundera på om man inte ska hugga Sverige på mitten.
  Men då blir norrlänningar och jämtar sura som missar Robin Hood-skatten och så vägrar dem att skicka elen till södra Sverige.
  Och blåa Stockholm står still på grund av el-brist och så har vi snart början till ett inbördeskrig på gång.
  Nä,ordförande Svensson,du glömde bort vattenforsarna i Norrland som ger el till hela södra Sverige.Vi måste ha norrlänningar och jämtar som ser till att den producerande elen når fram till din kaffepanna och kaffetår till eftermiddagsfikat.
  Norrlands el går väl på export också och ger klirr till Sveriges kassa.För att inte tala om LKAB och Kiruna ,så vi ska akta oss för att döma ut hela Norrland som Sveriges parasitlandsdel i Sverige.
  Norrlänningar drar nog sitt strå till stacken dem också!

 9. Ernst skriver:

  En annan tänkbar lösning är att snabbt och kraftfull öka invandringen av muslimer, vilka till 80-90 procent sympatiserar med de rödgröna partierna: http://www.aftonbladet.se/debatt/article5609737.ab

  1. Jesus Christus skriver:

   Möcke bra! Den där boken ”Politiska opinioner och religiositet i Västra Götaland” låter verkligen spännande! Ska ladda ner den omedelbums!

   1. Ernst skriver:

    Personligen fäster jag ingen vikt vid vare sig böcker eller människor. Huvudsaken är att folk röstar på oss och att vi får tillbaka den rättmätiga makten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s