Partiets väljarunderlag

Åsele, Sorsele och Vilhelmina - alla illröda kommuner där Partiet stadigt ökar sin väljarandel

Många debattörer inom Partiet menar nu att vi kommer få se en utveckling inom socialdemokratin som vi aldrig tidigare sett, en splittring mellan den centrala nivån med riksdagsgruppen och ledande s-kommuner – att starka lokala företrädare för Partiet kommer att leda politikutveckligen framöver, och göra det efter eget huvud utan att söka stöd centralt – eller passivt vänta på att verkställa policybeslut som kommer ovanifrån.

Som progressiv tänkare kan jag inte annat än bejaka en sådan utveckling. DN publicerar idag en översikt över väljarsympatierna i landet. Den urbana medelklassen står som tidigare med sin blå egoism – men ute i landet, bland Partiets kärnväljare, breder solidariteten ut sig i rött majestät!

Åsele, Sorsele och Vilhelmina – alla illröda kommuner där Partiet stadigt ökar sin väljarandel!

Kampen fortsätter – valsegern 2014 är given!

9 kommentarer Lägg till

 1. Sven-Eric Forsén skriver:

  Jonas Sjöstedt försöker övertala Håkan Juholt om en ny strategi. Av både politiska och ideologiska skäl, vill han införa en ny socialistiskt färgad trafiklagstiftning. ”Du förstår käre Håkan, min idé är riktigt genial. Det går helt enkelt ut på att ställa om alla trafikljussignaler så att det röda ljuset får dubbelt så lång tid till förfogande som det gröna. Därmed får dels fotgängarna ett klart övertag gentemot bilisterna. Något som gynnar miljön. Men dessutom etsar det fast det socialistiskt rödas överlägsenhet, till motsats av MP:s gröngölingar, i medvetandet”. Juholt ser tveksam ut. Något som irriterar Jonas. ”För faen Håkan nu är det upp till bevis, antingen är du enradikal socialist, eller en avfälling”, säger Sjöstedt med emfas.

 2. David H skriver:

  Ja, valsegern är garanterad. Av sammanställningen så framgår det tydligt att partiet kommer vara en nettovinnare 2014.

  Valresultatet kommer att förbättras i fler kommuner än antalet kommuner som reslutatet kan antas försämras i. Och det skulle inte förvåna mig om vi vinner stort, fortsätter trenden som DN målar ut så kommer vi snart ha 70% i Åsele.

 3. Ernst skriver:

  Dessutom är Norrbotten det enda länet i Sverige där villapriserna gick upp under 2011. Bara en sån sak!!

 4. SixDays skriver:

  Men gud, vilken jävla torrf***a. Tror de att de skulle tjäna pengar på bilden eller? Pinsamt.

  1. Sven-Erland skriver:

   REDS ANM: Kommentaren modererad. Skribenten liknar DNs chefredaktör vid en dehydrerad vagina, vilket bryter mot bloggens kommentarsregler.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s