Råttorna lämnar det sjunkande skeppet

Det är med sorg i Partisjälen jag observerar hur ledande S-bloggare överger Juholt, vår Partiordförande. De förlorar sina själar – men också sin klarsynthet. Den djupa insikt som Johan Westerholm och Peter Högberg hade 17 mars 2011, är nu, den 18 januari 2012 helt borta.

Läs och begrunda hur långt det intellektuella och ideologiska förfallet gått. Den 18 januari 2012 i normal stil – och 17 mars 2011 i kursiv.

HÅKAN JUHOLT Vi anser att gränsen för oss gräsrötter nu är nådd.

Juholt så kompetent att han inte behöver akademisk examen.

Vi tvingas nu varje dag försöka försvara något som i grunden inte går att försvara.

Högern bedriver just nu en kampanj för att misskreditera Juholt eftersom han saknar akademisk utbildning

Vi måste genomföra smärtsamma och dramatiska förändringar i vårt ledarskap.

Men med Håkan Juholt, som är känd som resultatpolitiker, kommer det att bli skillnad.

Ett ledarskap som i det läget inte bara kommer omfatta Håkan Juholt som person. Fler i dagens partistyrelse och Verkställande Utskott bör nagelfaras noggrant vid en sådan revision.

Denna kampanj kommer att slå tillbaka på högern vartefter socialdemokratin, med Juholt i spetsen, levererar resultat.

Situationen för socialdemokraterna är närmast att beteckna som ett parti i fritt fall med en stämning av kaos internt.

Högerns elitistiska människosyn kommer att avslöja sig själv som lika klassiskt borgerlig som i otakt med samtiden.

Ett kaos som har många bottnar men som ytterst, det senaste halvåret, har förstärkts genom att det blir allt tydligare att partiet och dess ledning inte förstår vare sig sin samtid eller det nya medie- och samhällsdebattklimat som nu växer fram.

När valberedningen presenterade partiledarkandidaten Håkan Juholt visste vi vad som komma skulle. Högerns ekokammare skulle slå till med all sin kraft för att misskreditera Juholt.

Partikamrater skyller de vikande opinionssiffrorna på borgerlig media och personfixerade kampanjer.

På presskonferensen gillade de närvarande journalisterna vad de såg. En person med karisma och onliners som passade utmärkt att klippa rakt av. De insåg även att det inte var en lantis från Oskarshamn som hade blivit partiledarkandidat för Socialdemokraterna, utan en agitator, kommunikatör och strateg.

Vårt tålamod är slut nu. Inte en vecka till av detta kan vi ta.

Denna kampanj kan (och kommer) att slå tillbaka på högern vartefter socialdemokratin, med Juholt i spetsen, levererar resultat. Högerns elitistiska människosyn kommer att avslöja sig själv som lika klassiskt borgerlig som i otakt med samtiden.

Kampen fortsätter – med eller utan klassförrädarna på netroots!!

Annonser

25 kommentarer Lägg till

 1. Jesus Christus skriver:

  Netroots är otrogna hundar. Göran Greider hade trots allt en bra – om än inte förlåtlig – förklaring till sitt svek:

  ”medierna har lynchat honom. Han har inte fått en ärlig chans, det är en tragedi och ett underbetyg åt offentligheten…man jagar ned honom för varje misstag som begås. Man tål bara politiska broilers som är bosatta i Stockholms innerstad och är medelklass. Man har lagt snaran kring hans hals. Nu är det bara att slå undan stolen.”

  Juholt är ett oskyldigt offer. Allt är Borgarpressen och Stockholmsdj*vlarnas fel! Kampen fortsätter!

  1. Observant bland folket skriver:

   Så du menar att en medvetet fuskande Ju(g)holt är en perfekt representant för Sossarnas äldsta värn = Solidaritet ? I såfall är du minst lika dum. Alliansen har iallafall haft vett nog att sparka folk som gjort fel men i sann Sosse-anda så har det aldrig hänt i partiet, det är dags nu. Folk skrattar åt (S) och deras dumhet, att tro att man kan göra fel, bättra sig, ljuga och göra fel igen och tro att folket ska acceptera det.
   Frågan är då , står (S) för solidaritet ? Om dom inte gör det, vad står dom för ? Där är problemet nu, ingen vet vad Sossarna vill och vad dom står för.

 2. Sven-Eric Forsén skriver:

  Let de best man win! I ett sant socialdemokratiskt hjärta är det Håkan Juholt for ever. Därför hoppas och tror jag att vår store hövding kommer att läsa lusen av de otrogna. Huka månde smågrisarna då den store galten lider!

 3. Tio månader är en lång tid – man hinner på den tiden träna upp sig hyggligt för ett Vasalopp, skriva en roman eller frambära ett barn. Att byta åsikt brukar i de flesta fall gå mycket snabbare, vilket inte minst syns i politiken. Ibland känns politiska ställningstaganden och samarbeten som engångsligg – vad som känns som den stora kärleken en kväll i juli i Visby, tankad på rosé, kan morgonen efter visa sig vara en illaluktande sopa. Nu talar jag inte av egen erfarenhet, men man har väl hört om andra ;).

  Man kom aldrig i mål i Vasaloppet, repet gick snöpligt i Evertsberg och där står Juholt med snor i mustaschen och blåbärssoppa på magen. Berättelsen är skriven och har lämnats till förläggaren, som säger: ”men han är ju så jävla dålig grabben” om huvudpersonen, som dragit ut i strid mot väderkvarnarna, med kastrullen käckt på svaj. Barnet man har väntat på är fött och har befunnits vara en rälig groda – dessutom lyckades V kläcka en rosig och nyskrubbat len partiledare i smyg, i total medieskugga.

  Ja du, Sven-Erland.

 4. observer61 skriver:

  Min granne, borgarbrackan, påstår att det enda Juholt gjort rätt – var att reducera skattepengar till till LO-intresset. Detta skulle vara ett första steg att distansera vårt ärovördiga 1000-åriga parti från särintresset och därmed undanröja argument som att det sociala partiet skulle vara köpt.

  Borgarbrackan talade om m-tor (jag kan bara inte ta ordet i munnen).

  Självklart skall vi inom det rätta partiet – det enda svenska regeringspartiet – sluta upp om LO för att säkra framtida bidrag till vår kamp mot alliansen. Det ligger i vårt intresse att jobba och stödja LO-kandidaten – vår egen Heléne Pettersson, 39. Hon är den enda av de fyra LO-kandidaten som ser behovet av en ökad samverkan mellan LO och det sociala partiet och LO:s stöd.

  LO betalar och de sociala demokraterna levererar.

  Detta är särskilt viktigt m h t det sociala partiets oförtjänt dåliga ekonomi – p g a minskat partistöd, medlemsras och dyrtider. För att inte tala om våra arvoden och pensionsavsättningar för de välförtjänta.

  Så det ligger i vårt (=välförtjänta) intresse att ta oss en funderare vad som är bäst för oss i valet av ordföranden.

  1. observer61 skriver:

   Sven-Erland
   se upp med Johan Westerholm – han börjar bli farlig för oss välförtjänta och vill ta levebrödet, bilen och våra semesterresor (när vi inte är i sommarstugan) ifrån oss.

   Så som vi har jobbat för rörelsen – försöker han nu med omstörtande tankar och idéer förändra allt för oss. Har Du inget på honom – så att lugnar ner sig? Kan han inte få ett bra jobb på 68:an kanske?

   http://www.mitt-i-steget.blogspot.com/2012/01/politikens-villkor-i-allmanhet-och-en.html

 5. Peter Madison skriver:

  Som jag ser det så är regimen Reinfeldt inihelvete rädda för Juholt för de vet att de står sig slätt mot honom i retoriken. Reinfeldts bluff kan en sjundeklassare slå hål på idag och vad göra, jo samla ihop högerdrevet med Lena Melin som fanbärare för den offentliga mediala avrättningen. De lär lyckas. Tyvärr.

  Jytte Guteland som ny ordförande för S på måndag?

  1. Jesus Christus skriver:

   Du har så rätt, Peter. Reinfeldt har all anledning att frukta vår store Partiledare Juholt. I alla avseenden har han gjort ett betydligt sämre jobb. Tyvärr har Borgarpressen och Stockholmsdj*vlarna lyckats med sin dj*vulska plan. Världen är rutten.

 6. hermelin! skriver:

  En sak är säker!
  Kommer Österberg ut från VU-mötet idag och säger att hela VU har fullt förtroende för Juholt är det kört för (S) 2014!
  Ingen i sverige törs rösta på ett så totalt kaos-artat parti att leda Sverige!
  Ett parti som ska leda Sverige och förvalta Sverige måste visa på stabilitet,säkerhet vad gäller faktaunderlag och framförallt visa, att man har en sammanhållande enig kraft inom partiet!
  Partiet håller på att leda sig själv till katastrof och undergång!
  Gör VU inget nu,är det undergång som gäller!
  De har bara det här året på sig att lägga upp strategierna inför valet!
  2013 måste partiet vara starkt och organiserat för att väljare ska ta (S) på allvar!
  Det är det året som gäller,är Juholt kvar då (partkongressen 2013 är det för sent att agera) när den viktiga väljarkampanjen måste sätta igång,ja då är det bara Tack och Adjö till Socialdemokratiska partiet som får läggas i malpåse för att eventuellt aldrig återuppstå!

  1. observer61 skriver:

   Vi får aldrig, aldrig ge upp kampen för våra välförtjänta löner, pensioner och arvoden. Vi kommer att kämpa för våra förmåner till den sista rösten i valmanskåren. Allt skall förbliva som det varit – skogen, malmen, vattenkraften, Domus och Konsum inte att förglömma.

   Och den där kvällen med Björn Rosengren – kan vi glömma. Annat var det på Palmes och Geijers tid – tills SÄPO satte P för det hela.

   1. Sven-Erland skriver:

    Det är inte så mycket Rosengren, som övriga personer som var med, som kan hjälpa mig i kampen för överlevnad i Partiet.

 7. Nu är det dags att kalla in Anna Sjödin, en sosse som inte ber om ursäkt!

  1. Lauritz skriver:

   Helt rätt, Ann-Christin! Jag längtar efter att få se Anna Sjödin vid sidan av vår store Partiordförande. Han behöver verkligen en fighter vid sin sida:

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10790378.ab

   Lägg märke till de blågula färgerna tillsammans med de röda!
   Varför finns det ingen Gilla-knapp till ditt inlägg, Ann-Christin? i så fall hade jag tryckt på den.

   1. Tack, jag är svag för alla som tycker som jag. Jag har saknat Anna länge. Nu vet vi ju alla att Sven-Erland inom kort kommer att ta över rodret från fästet i Vilhelmina och då passar ju en sidekick i form av en folkhögskolerektor från Vindeln som hand i handske. Jag har försökt lansera Heidi, armbryterskan från Ensamheten, men det nappar han inte på. Om han vill vinna kvinnorna i Norrland måste han satsa på en kraftfull och terrierliknande sort. Det är männen i Norrland vana vid, ingen fara. Dessutom kan man då vinna HBTQ-lägret i storstäderna, och därigenom få in en fot i den urbana medelklassen.

 8. teve skriver:

  Håkan sa några kloka ord till en Expressenreporter i morse som kastade sig över honom utanför hans port (!) och frågade nåt om rykten att hans kulle avgå: ”Under min tid som socialdemokratisk ledare har det gått upp och ned. Sådana här uppgifter kommer hela tiden. ..”
  Då har jag en allvarlig fråga till partikanlsiet, varför i glödheta låter man inte Håkan gå ut med allt som ”gått upp” och strunta i det som ”gått ned”. Vi ska väl tänka positivt, vetja. Istället ser jag att han förses med färdiga väl inövade tal och repliker och beordras att inte säga något annat!

 9. Allan skriver:

  Patetiskt. HUr står det till med IQ-nivån hos bloggens kommentatorer egentligen? Att föreslå Jytte Guteland och Anna Sjödin, (större sopor än dom får man leta efter), till presumptiva partiledare, tyder ju på att det inte pågår någon intellektuell verksamhet i dessa kommentatorers hjärnkontor överhuvud taget. Andra senila förslag man ofta hör är Bodström och Margot wallström. (hjälp!..?)

  Man borde helt enkelt pensionera samtliga betongarslen i 1:a, ledet i rangordningen i Socialdemokratiska partiet. Be dom lämna in partiboken samt förbjuda dom att ägna sig åt politik i fortsättningen. 2:a ledet och 3:e ledet i successionsordningen kör man ut i kylan och placerar dom så långt ifrån politiken att dom aldrig når några positioner i partiet whatsoever.

  Vad man skall göra för att förnya ledarskapet i partiet, är att i Sveriges land, skicka ut rekryterare som har ”öra och ögon”, för att hitta nytt ledarskap till ledningen i partiet. Broilers inom partiet kommer inte på tal, (som sagts), Utan de som skall leda socialdemokraterna i framtiden skall sökas bland ”folket”, väljarna.

  De nya ledarna skall rekryteras bland de yrkesverksamma, (menas: lever i verklighetens Sverige). Men även därför att de då har något att gå tillbaka till om de skulle falla i onåd. Gärna flera med akademisk utbildning. Inte bara ”Nisse och Gullan och Ahmed i Konsum i Hökarängen” typ. Fast de skall också finnas med i urvalet.

  Vad som skall gälla för samtliga nya ledarkandidater är att ingen av dom har hjärntvättats i socialdemokraternas demagogiska floskelsamling. Klarhet, stringens och logiskt tänkande skall vara kännetecken hos de nya ledarna i partiet. Syltryggar och jasägare rensas ut och förpassas till avskrädeshögen. Yttrandefriheten i partiet skall i fortsättningen sakna ”Tak”.

  Allan i Bagarmossen

  1. Ernst skriver:

   Typiskt ynkliga reaktionärer att racka ner på kvinnor… eller, ja… ehh… människor med kvinnliga namn i alla fall!!!!

  2. David H skriver:

   Allan, du söker en messiasfigur som tyvärr inte existerar. Politik handlar ofta om att välja det minst dåliga. Jytte blir utmärkt.

  3. Anna Sjödin är den typ av slugger som partiet behöver just nu. Hon har dessutom förr barn och skrivit en bok, kanske t o m åkt Vasaloppet?

   1. Ernst skriver:

    Och viktigast av allt: hon har aldrig någonsin bett om ursäkt!!

   2. Lauritz skriver:

    Hon har ju varit med i rugby-landslaget. Ni skulle sett henne, kamrater, särskilt 1994, när hon mejade ner allt motstånd och bara sprang rakt igenom motståndarna som bara vek undan i ren skräck. Numera är hon en älskad Ledare (rektor) för Vindelns folkhögskola. Hon har förvandlat den till en av landets mest progressiva folkhögskolor:

    http://www.vindelnsfolkhogskola.se/kontakt/personal/

    Vår store Partiordförande skulle verkligen behöva henne vid sin sida! Hon skulle meja ner Alliansen och spränga sönder deras linjer hur lätt som helst.

 10. Partivän skriver:

  Den Store Partiordföranden kommer absolut inte att avgå och vad en massa hemska människor skriver på inter nätet är ingentingen en sann social demokrat skall bry sig om eller ens läsa. Det är synd att Sven-Erland smutsar ner denna progressiva och sanna blogg med namnet på de partiförädare som skriver så kallad dynga på inter nätet.

  På tiden då Domus var Domus fanns det minsann inget okontrollerat inter nät där folk skrev dumma saker. Nej på tiden då Domus var Domus då hade vi en A-press, som vi kunde finansera med skattepengar och inte behövde belasta partikassan med, och som bara skrev sanna saker om våra Stora Partiledare. Vi hade också ganska bra grepp om både TV och radio. Några okontrollerade profithungriga TV och radiokanaler fanns det inte heller som kunde sprida osanningar.

  Nä på tiden då Domus var Domus hade vi kontroll över det fria ordet och såg till att detta alltid talade sanning. Då visades det respekt för Partledaren, som då alltid också var statsminister.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s