Bra stämning här på Partikansliet

DNs chefredaktör Gunilla Herlitz sekreterare ringde alldeles nyss till en bekant till mig och hotade med rättsliga åtgärder om jag inte avlägsnade en kopia av DN-grafik från min blogg.

Så långt har borgarpressens kampanjer gått mot vår Partiordförande att enskilda Partistrateger på kansliet skall skjutas ned. Landets ledande borgarvuvuzela vill tysta Sveriges mest progressive bloggare!!

DN hade tydligen inte förstått att bloggen är sant progressiv – och att lagen ger rätt att använda upphovsrättsskyddat material i sant progressiva sammanhang. Nu blir min bekant snart stämd!

9 kommentarer Lägg till

 1. Jesus Christus skriver:

  Borgarmedia tar till alla smutsiga trix i boken för att tysta den Sociala Demokratin! Vämjeligt.

  1. observer61 skriver:

   Men
   å andra sidan är ironin, i detta fallet – så finstämd – att en DN-representant lätt missar den.
   Om man får vara sarkastisk.

 2. Det är inte lätt, ska ni veta, att i den mediala vårfloden (jag tänker islossning i Torne älv) hinna med att uppfatta det subtila. Ironi i skrift, utan ledning av tonfall och mimik, är oerhört svårt. För vissa.

  1. Sven-Erland skriver:

   I synnerhet verkar de som har ordet, språket och texten som yrke ha svårt för att tolka sant progressiva analyser.

   Vem vet om det var äkta eller ej, men min bekant fick ett samtal som kom från en av DNs telefoner av någon som uppgav sig vara chefredaktörens assistent – som gav beskedet att nu är det dags att ta bort bilden, annars blir det rättsligt efterspel. Ett sant progressivt förhållningssätt i bägge fallen.

   1. Oavsett vad det var, så var det icing on the cake. På fullt allvar eller metaironi – jag gillar.

 3. Cicero skriver:

  Bästa Sven Erland!
  Jag måste medge att jag uppskattar dina texter väldigt mycket. Dina texter som inte ska tas på allvar, ty det har sin udd riktad mot de som de som känner sig träffade.
  Något liknande saknas i bloggossfären och på fejan. Du är ensam herre på täppan. Därför skulle en nedläggning av bloggen vara en stor förlust.
  Jag är säker på att Schlingman gärna bidrar med de extra kostnader som du har fått krav på från DN med tanke på hur ofta du prata med honom och han blir citerad.
  Annars borde ju verkligen partiet ställa upp eftersom du med eftertryck visar på bloggen vilken lojal socialdemokrat du är!
  Men är inte detta ett dåligt sätt egentligen för DN att försöka värva en ny briljant kolumnist som initierat kan utöva satir? Den kolumnen skulle bli läst! Men anbud från Aftonbladet kunde vara bättre? I AB kan du då i sann socialdemokratisk progressiv anda bedriva politisk satir och häckla de borgerliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s