Juholt-rubrikerna är på väg att ta slut

Antalet möjliga, kvarvarande Juholt-rubriker minskar stadigt. Media måste gå över till en post-juholtiansk kalender, där nyhetsvärde och allmänintresse kommer att värderas utifrån helt nya kriterier. Vi kan räkna med att vi nu endast har några veckor kvar då vi kommer att mötas av braskande Juholt-rubriker på förstasidorna. Alltjämt kommer dock djuplodande reportage om Juholt, vår fd Partiordförande när han shoppar och äter thai-mat till lunch.

I stället har nya angelägna frågeställningar vuxit fram, till exempel: Är det sant att Jonas Sjöstedt bor alldeles i närheten av Carl Bildt?

Frågan är enkel, men svaret komplext: Det beror på perspektiv.

Calle bor ca 1 km från Sjöstedt, Carl Bildt Allee är lång, nästan 2,5 km. Men socio-ekonomiskt är det väsentligt längre.

Jonas S bor, helt korrekt, i funkisbebyggelsen i den bortersta delen av gatan, nära Gärdet. Där bor bara de som inte har råd att bo i sekelskifteshusen vid och bortanför Karlaplan.

Calle bor mitt emot Östra Real – där han enligt många aldrig riktigt slutat som elevrådsordförande. Det är det riktigt politiskt belastade kvarteret.

Slutsats: Jonas Sjöstedt får grönt ljus. Han bor på betryggande socio-ekonomiskt avstånd från Carl Bildt – och rent geografiskt kan han vika av Banérgatan söderut på väg till riksdagen för att undvika att komma för nära Carl Bildt.

4 kommentarer Lägg till

 1. Ebbe Cederblad skriver:

  Men enligt Jonas S himself så är det ju en skam att tvingas bo i den Kungliga Huvudstaden, -mycket sämre än att bo i en förort till Umeå, -tro´t den som vill…

 2. FlinFlanken ha Flunkit skriver:

  Ska dä va så jäkla viktitt va en bo någerst?
  Jag som hava mina bopålar i den norra delen av landet(jeg bära härmme stockholmara som visst språke på de dänn sätte) och undrar varför vi inte får det?
  Ja mene dä verka söm om n´skö vära Stockholmar för te å vära romsren å förstsipåare, ha je glömmt n`Fälldin borti Ramvik?
  Man gjole preciss så mä n´Fälldin att man kalle nä för Ramvik bara för dä va finare!
  Fälldin ha aldri bott i Ramvik!!
  Nu hanä tage hus i helvitte för nu dög dä int ens att ha kömme frå Oskarshamn -DET VAR VÄL INTE FINT NOG!!??
  Man kan fråge sä va ha tage åt foltje i´n häringa jämmerdalen??

 3. Sven-Eric Forsén skriver:

  Jonas Sjöstedt har redan gjort sig omöjligt enligt högerns megafoner. Att som Anna Kindberg-Batra kalla stockholmarna som mycket intelligentare än folk från landet, väckte däremot murvlarna från Stollträsk i smaken. Med uppmuntran av detta så döpte man snabbt till Åsa-Nisse. Ja se denna förtappade avart av 08-or som drar skam över oss alla.

 4. Sven-Eric Forsén skriver:

  Jonas Sjöstedt har gjort sig omöjlig hos de orättfärdiga. Däremot inte hos oss sanna sociala demokrater som tänker på medmänniskorna. I stället för att hela tiden leva i sin egoistiska mammonbubbla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s