Ständigt denne Schlingmann

Jag står utanför Sosta – de öppnar om 10 minuter och jag behöver min machiato. I morse väcktes jag klockan fem av en hånfullt skadeglad Per Schlingmann. Han hade nyss fått ett SMS av någon i VU.

”Ett tag trodde jag ni skulle utse Eliasson, men det här är för bra för att vara sant. Löfven-effekten”, sa han och skrattade. ”Löfven-effekten, vilken raket i  opinionen”.

Jag fick till slut stopp på hans skratt och förklarade att Stefan är en utmärkt kraft som framförallt var den enda av de tilltänkta kandidaterna som uppfyllde vårt första kriterium: Att accepteras av samtliga falanger och ha förmågan att ena Partiet. Han kan nu fokusera på den angelägna politiska uppgiften att kväsa de inre striderna. Dessutom skall man inte tro allt man läser i SMS från VU – vi har många dugliga kandidater att välja på.

”Så bra då”, svarade Schlinge.

”Lycka till med att återvinna de förlorade storstadsväljarna. Ja, alla utanför LO:s krympande medlemsskara”,  avslutade han och lade skrattande på.

Sedan kunde jag inte somna om.

8 kommentarer Lägg till

 1. Lars-Erick F skriver:

  Jag tycker faktiskt synd om sossarna…

 2. När ska du starta din ”The daily show”? Du kan ju hyra in en lämplig skådis som uppfyller den kravprofil du har upprättat. Men ta inte Persbrandt, för fasiken, han är utnött. Personligen skulle jag välja Schyffert, han deffar och tränar nu (skriver han) och kommer från Rosersberg, en bedrift i sig. Dessutom skulle han unna leverera dina träffsäkra analyser…om du nu inte väljer Juholt förstås, det vore en rökare. Med Mona som bisittare, ILO kan väl knappast vara heltid?

 3. Sven-Eric Forsén skriver:

  Schlingmann behöver inte anstränga sig i fortsättningen. Löfveneffekten – förstärkt av Österbergaren – ger önskat resultat.

 4. Partivän skriver:

  Löfven var inget bra val, vad är det du ställt till med nu Sven-Erland?
  Löfvén är alldeles för stabil och sansad och kommer inte att göra bort sig sådär i brådrasket. Visst han kommer inte vinna några nya väljare och han med sin industribakgrund kommer säkert skrämma några till över till de där grönmupparna. Våra kärnväljare, de kära LO-medlemmarna, kommer han nog ändå att säkra så några uppror blir det nog inte. Detta Sven-Erland gör ju att hela strategin med att snabbt som ögat få den nye ordföranden avsatt för att bana väg för den Store (taktiskt f.d.) Partiordförande återkomst faller.
  Jag förstår inte Sven-Erland vad du tänkte på när du trixade fram Löfvén, inte trodde väl jag att du skulle vara så infernaliskt korkad. Bosse Ringholm hade varit ett givet val i detta läge eller varför inte Laila Freivalds som redan fått avgå två gånger, en tredje gång hade knappt märkst ju.
  Och akta dig Sven-Erland för att komma hit till Oskarshamn inom överskådlig tid. Arbetarkommunen har just utlyst ett extra protestmöte där tandagnisslan står högst på dagordningen. Jag tror det kan bli svårt för mig att hindra att Arbetarkommunen här i Oskarshamn sätter ett pris på ditt huvud efter allt du ställt till med.
  Jag är BESVIKEN Sven-Erland.

  1. Sven-Erland skriver:

   Besviken säger du. Det är angeläget att arbetarkommunerna ute i landet – även i Kalmar – kommer till samma insikt som vi på Partikansliet: Besvikelse hör till socialdemokratins framtid.

   1. Partivän skriver:

    Ja att Sven-Erland gett upp tron på den sanna läran är dessvärre uppenbart. Var optimismen från den Store (taktiskt f.d.) Partiordförandens ämbetstid tagit vägen? Den där Löfvden verkar ju sprida pessimism det första han gör och han har inte ens kommit in på den Store (taktiskt f.d.) Partiordförandens ämbetsrum innan han ger sig i lag med de hemska högerkrafterna och gör upp om den där evrån.

    Dessutom, Sven-Erland, talar jag om Oskarshamn, en sann arbetarsmåstad utan tillstymmelse till otrogen urban medelklass, Kalmar har storstadskomplex och där finns en massa fisförnäma urbana medel-borgare, så dä så!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s