En lösning på nedläggningen

Jag satt med Stefan, vår Partiordförande!! sent igår kväll och diskuterade nedläggningen. Läget är akut, men Stefan berättade att en lösning är nära.

Jag gladde mig åt detta och sa att jag nästan känner att vi borde samverka med regeringen för att säkra någon form av fortsatt verksamhet, att kompetensen stannar i Sverige.  Astrazeneca är en viktig del av Mälardalens attraktivitet som Life Science-kluster.

”Astrazeneca!?”, utbrister Stefan. ”Jag talar om Saab och det faktum att Youngman lagt ett bud. Inom neuroforskningen på Astrazeneca finns inga av våra medlemmar. De där docenterna är det inte synd om – de kan få jobb utomlands”.

Jag kunde bara instämma – och gladde mig åt Youngmans bud.

8 kommentarer Lägg till

 1. Philip Andersson skriver:

  Bästa Sven Erland! Jag ser med sorg hur borgarna även monterar ner Astra i Mölndal här på västkusten. Jag har hört att Astra övergav sitt huvudkontor i Södertälje redan under Göran Perssons tid. Det måste berott på att han inte hann införa stopplagar mot att det inte ska var så lätt att bara packa ihop och dra från Sverige. En aktiv näringspolitik kräver kraftiga regleringar!

  Jag har följt din blogg en längre tid och du har nu inspirerat mig att börja blogga från västkusten. Stockholm må vara Sverige Västberlin för borgarna men Götet är fortfarande rött. Här finns det hopp. Den växande urbana medelklassen är dock ett växande hot mot vår klasskamp även här i väst. Idag började jag därför blogga för att flytta fram våra positioner.

  http://klassperspektivet.blogg.se/2012/february/den-urbana-medelklassen-har-festat-klart.html

 2. Sann-slå-tattar´n skriver:

  Ha ja int sskt ifrån dä dära om småpojka.
  Man skant håne de såm ä minner..vare sä di ä från Schina ellr Sannslån.
  De ende jeg kan bidra mä: väx opp å bli storpajka!!

 3. observer61 skriver:

  Om alla är tysta och lyssnar – hör Ni – vinden vänder.

  Redan efter några dagar kommer effekten från att vår fd store ledare har avgått med bibehållen lön.

  Alla troende återvänder till oss – efter ökenvandringen står vi nu andäktiga i väntan på Paggans nedkomst från bergets topp med stentavlorna – där vår politiska inriktning står inristade.

  Halleljuholt.

  1. Sann-slå-tattar´n skriver:

   Ökenvandring å ökenvandring dä ä å ta te dä!
   Härnen oppe havi snö upp te halve kröppen så täla för dä sjålv du!!!
   Ja dä ä så mycken snö att´n Rulle knappt kan lufta hässta.
   Å a`Gretel jett skyffle lillvägen ne mot storvägen mä storskovell´n.
   Ska nä snöge pådähenne vise komma snön å legge frmåt missommar´n!
   Så skull´n Paggan vöra hernan uppe så skö´vi bära si toppluva däri snödriva.

 4. Sven-Eric Forsén skriver:

  Stefan-effekten har redan startat. Det ryktas från borgarnas förseglade opinionsarkiv, att det nalkas en ny vår stom tränger undan rysskylan. Annie Lööf har letat efter företagsakuten för att göra en anmälan om Astr Zeneca. Tyvärr hittade hon inte adressen, varför hon blev helt handlingsförlamad, då Reinfeldt gav henne rådet att ligga lågt och låta Jan Björklund ta hand om ansvaret.

 5. Sven-Eric Forsén skriver:

  —-som tränger undanrysskylan.

 6. Sosse Djup skriver:

  Det viktiga är ju att alla får jobb, enkla jobb så att vi kan konkurrera med Somalia och Eritrea. Alla måste hjälpa till för Sveriges bästa. De där utbildade har ingen framtid i Sverige längre. De kan lika gärna flytta utomlands, till Finland, så att vi kan fokusera på enkla saker som lovikavantar, som de lider stort behov av i Somalia. Arbetslinjens fokusering på högt utbildade RUT-flickor måste få ett slut, NU!

 7. Maj-Gull Ahlmén skriver:

  Fast så sade han förvisso ej i radio igår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s