EU:s bäste utrikesminister?

Lördag morgon. Jag har just kommit till Partikansliet för att se hur folk har det. Många har inte kunnat ta sig hem pga snöovädret och har valt att övernatta på kansliet. Jag hittar Anders Utbult i sin sovsäck under konferensbordet på plan 7.

Jag vill prata med honom om veckans mest upprörande nyhet: Inte nog med att Financial Times påstår att Sverige har EU:s bäste finansminister – nu hävdar European Council on Foreign Relations att vi skulle ha en av de bästa utrikesministrarna.

Vad sysslar egentligen ECFR med på dagarna? Det kan inte vara att följa den svenska debatten i alla fall. Har de helt missat att Sverige har en utrikesminister som aktivt orkestrerat folkmord? Att Carl Bildt i stort sett är begärd häktad av internationella brottmålsdomstolen i Haag. Hur kan svensk utrikespolitik lyftas fram som ett föredöme när svenska folket, dvs vi socialdemokrater, saknar förtroende för honom? När de enda läger där han alltjämt har en gnutta förtroende kvar är Brüssel, Davos, Berlin, Paris, London, Washington, Beijing – samt den urbana medelklassen.

Kampen fortsätter – för att utreda Carl Bildts roll i alla de folkmord som ägt rum det senaste decenniet.

”Tror du att vi kan binda honom vid de syriska regeringstruppernas granatoffensiv i Homs i natt?”, frågar Utbult.

Jag nickar fundersamt och tänker: Jan Elisasson. Jan Eliasson – där har vi Europas bäste utrikesminister.

7 kommentarer Lägg till

 1. Sann-slå-tattar´n skriver:

  Ja så äntligen!!!
  Nån söm ta te sä nyheta å vill ha ordninga på törpe!!
  Nu te viktigheta mä utredninga, vem faan ligg bakom skotta däri Lunde å höcken faan sa åttn`Mästertonn att dä skull skutes? Kan n`Bildt ha vöre mä å tokviske te öra på´n Mästertonn?
  Å´vem faan stölde sparkarn utaför Hannlarns häromdan? Kan n´Bildt ligg bakom detta nesliga dåd?
  Dä tvunget å ta reda pånä för annars gatt jeg bengå te Hannlarn nä jeg ska te å hannle.
  Äntä så hjärte ruse påen å galla stig mot hunnra. Fy faan för tjyva!

 2. Sven-Eric Forsén skriver:

  Vi kan nog konstatera att såväl Finacial Times, som ECFR, numera ingår i EU-maffians tjänst. Man försöker på alla sätt, nästla in oss godtrogna svenskar, i både EMU och Atlantpakten. Anders Borg lever upp till kapitalisternas dröm om en privatiserad värld, och Carl Bildt har ett gott rykte inom oljedynastin. Enligt envisa rykten älskar han att omslutas av olja även i badet. Och att Jan Eliasson är outstanding som utrikesminister, därom råder icke tvivel. Och nu har Borg åstadkommit den vargavinter som han själv både varnat och bäddat för. För övrigt kan man betrakta hela regering som insnöad.

 3. observer61 skriver:

  Jag försöker komma på något nedsättande om Carl Bildt – men det går inte. Men skulle man inte kunna sprida ut ett rykte – sådär lite tyst på twitter och så’nt.

  Jag kommer i håg en av våra tyngsta företrädare – här i Stockholm – skulle försöka säga något snällt om Ulf Adelsohn – och det enda han kunde prestera var att Ulf är snäll mot hundar.

  Och det kan ju vara något – fast tvärtom. Med tanke på hur mycket hundägare som finns – så måste detta bli en framgångssaga i våra försök att smutskasta Carl Bildt.

  Carl Bildt tycker inte om hundar!

  1. Sann-slå-tattar´n skriver:

   Nedsättande? Varför int pröv mä å skriv att´n Calle stälde min spärkar!!
   Jäklar va dä ska ta!!
   Tininga komma å ringe, ja kansch teåmä en Svante Lidén på Aftabetarfolbladet!
   Unnres hu länge dä töst däri lur`n???
   Faaan je gatt slute fö dä ringe!!

  2. observer61 skriver:

   DN söndag och Marita Ulvskog är två säkra kort i vår kamp att svärta Carl Bildt.

   DN vad avser rubriksättningen med ingressen ”Carl Bildt får kritik” i samband med UD ansträngningar att få loss de fängslade två journalisterna.

   DN syftning är att vår allseende Marita Ulvskog tror sig veta vad som händer i Davos. Varvid DN lätt låter sig lånas ut som Maritas personliga megafon. Vad man kan förstå deltar inte heller Marita Ulvskog i mötet i Davos – men detta hindrar inte DN eller EU-Marita.

   Sven-Erland torde därför snabbt ta kontakt med EU-Marita för att kunna utnyttjas samma kontakter och få ut diverse (infama) påstående.

   Huruvida Urban Ahlin – mannen med det stora EQ – har samma uppfattning som vår EU-Marita – kanske uppenbara sig i någons framtid.

 4. Jesus Christus skriver:

  Jag har en obehaglig aning av att UD kommer att få de två svenska journalisterna och sanningssökarna fria inom en snar framtid – och Carl Bildt kan stå och malla sig och få folk att tro att han faktiskt gjort något bra. Gode Gud, måtte det inte bli så. Hoppas de blir kvar länge, länge i det där etiopiska fängelset!

  1. Lauritz skriver:

   Samma här. Vi måste genast skicka ner Juholt, så att vi kan ta foton på honom när han kramas lite med president Wolde-Giorgis, båda iförda cowboy-hattar.

   Han tillhör ju vårt socialdemokratiska broderparti EPRDP och är snart 90 år gammal. Han är en något mörkare spegelbild av Juholt, som väl kan hitta på nån bra historia om hur det egentligen gick till när Johan och Martin friges av UD. Bildt kommer som vanligt att dra nån historia om hur han hotade med att dra in bistånd och att gubben föll på knä och bönföll honom om att få frige våra sanningssökande journalister. Medan Juholt kommer att säga att det var en akt av solidaritet mellan två broderpartier. Det skadar inte om Juholt och presidenten pussas lite – vi kan få lite poäng där även hos den urbana medelklassens HBTQ-grupper. Men det viktiga är givetvis att plocka poäng från mallapan himself.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s