Vindkantring

Janne Larsson kom in på mitt rum i morse, med en bekymrad min. Eller kanske snarare osäker min.

Han höll upp debattartikeln i DN, med rubriken Att vägra ta kvinnor i hand måste få konsekvenser och sa:

”Jag trodde det var att ligga med dem som fick konsekvenser. Vad är din bedömning Sven-Erland, markerar detta en vindkantring i frågan om muslimers rättigheter?”

Han stod tyst en stund och verkade vilja säga något mer.

”Ja, judars rättigheter också, självfallet. Och romers.”

Jag förstod hans tvekan – man vill ju inte byta fot för tidigt och riskera att få en fatwa över sig. Ja, jag tänker förstås på Aftonbladets ledarredaktion. Får man dem emot sig så återstår det bara för Carin Jämtin att utdela en skriftlig varning med motiveringen att man ”visat bristande omdöme genom att… och därmed brutit mot …”

Sånt är inte roligt – det ligger kvar när posterna skall utdelas efter valsegern nästa år.

Hursomhelst, visst blir det en lättnad om artikeln utgör en vändpunkt. Många Partikamrater skulle nog tycka att det känns skönt att behandla muslimer som vanliga människor.

Det vet jag av egen erfarenhet: jag har alltid trott att Erik Gutiérrez-Aranda borta på Partiets riksdagskansli är muslim. Vi på 68:an brukar behandla strukturfascisterna på riksdagskansliet med en viss överseende arrogans. De tror mer på att hålla mötestider än på ideologi. Men när det gäller Erik har jag alltid hållit mig undan – t o m låtit honom gå före i kaffekön vid möten nere i Cephalus.

Nyligen fick jag dock klart för mig att han och hans släkt kommer från Argentina. Här har jag gått och trippat på tå helt i onödan!

Kampen fortsätter – om än oklart i vilken riktning!!

Annonser

5 kommentarer Lägg till

 1. Jesus Christus skriver:

  Sven-Erland – artikeln är skriven av Borgarbrackor om du tittar lite noggrannare på avsändarna. Så för Partiets del är det nog bäst att bara sitta still i båten ändå och bita ihop när Aftonbladets Ledarredaktion fortsätter skräna om Muslimers oinskränkta rätt att leva ut sitt medeltida, patriarkala kvinnoförtryck (allt annat vore ju rasism!), samtidigt som de anklagar samtliga svenska män för samtliga våldtäkter i landet.

  1. Du har rätt, det är alltid klokt att vara försiktig, men vad gäller då för Erik och latinamerikanska män? Är de också, per definition, skyldiga till våld mot kvinnor? Kan man utgå från att de misshandlar kvinnor pga den patriarkala latinska kultur de kommer från, eller gäller detta antagande bara etniskt svenska män mitt i radhuslivet i Haninge? Frågorna är många. Svaren är överflödiga.

   1. Jesus Christus skriver:

    Om jag förstått Aftonbladets Ledarredaktion rätt så är det just svenska män – alla svenska män, från pöbel och radhus till urban medelklass och kapitalister – som bär ansvaret för de våldtäkter som begås i hela världen.

   2. Jesus Christus skriver:

    På tal om Aftonbladet, Fatwor och Rasism; I dag brännmärker tidningen Norge så det osar, och i sin förblindade PK-iver gör man det med en svepande och direkt rasistisk kolumn. Häpp! Det är Partiets Husorgan, det. Visst vet jag att vi på den Goda Sidan alltid har rätt och en ursäkt, men ärligt talat – börjar inte Aftonbladets gaphalsar till skribenter kännas som en rödglödgad, osäkrad handgranat snarare än en Vän i Kampen..?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s