Lambertz eftervalsanalys

Veronica Palm har redan tidigare pekat på tänkbara viktiga poster för Göran Lambertz i Partiet. Idag kom Björn Fridén med en ännu bättre idé:

”Trots det stora övertaget i opinionsundersökningarna borde vi förbereda oss på en eventuell valförlust. Den existentiella ångest som Partiet skulle uppleva om högern kom ikapp oss och vann skulle vara förödande. Vi borde, som en ren säkerhetsåtgärd, rekrytera Lambertz som ansvarig för Partiets eftervalsanalys.”

Björn måste ha sett min skepsis och tillade:

”Ja, inte för att förneka eventuella brister hos Partiets politik, eller väljarnas plötsliga ointresse för den – det gör vi så bra själva, under ledning av Morgan Johansson – utan för att förneka själva valresultatet.”

Nu såg jag om möjligt än mer skeptisk ut och sa: ”Valresultatet?”

”Javisst, ingen kan med sådan trovärdighet som Lambertz hävda att högern egentligen förlorade och att landets rättmätiga regering återtagit makten. När han hållit på tillräckligt länge kommer folk att tro att det är vi som innehar regeringsmakten. Hursomhelst gör han mer nytta där än som justitieråd.”

”Tror du verkligen att det kommer att fungera? Att någon på fullt allvar skulle tro på det?”

”Självfallet – bara vi inte påstår att Vänsterpartiet sitter med i regeringen. Möjligen Folkpartiet, men det hinner vi fundera på”, sa han och försvann mot kaffemaskinen.

========

PS: Under eftermiddagen har Juholt twittrat in till Partikansliet och meddelat att han tycker idén är genialisk. Han skrev ”Vi kan hävda att Stefan är statsminister och i SVT-debatterna vägrar vi att vara med om inte Reinfeldt står på oppositionens sida i studion”.

3 kommentarer Lägg till

 1. Anonym skriver:

  Får instämma med Juholt, genialt. Men varför vänta till valet?

 2. cuben skriver:

  Om vi tar in Bagdad Bob också så har vi ett radarpar!

 3. Jesus Christus skriver:

  Härligt – jag ser att Björns arbete redan har börjat bära frukt: Vår Partiordförande!! tar tillbaka all form av eftertänksamhet och självkritik i dagens SvD – ÄNTLIGEN!

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svep-lofven-i-partiledarintervju_8835782.svd?sidan=1

  Väljarna vill tillbaka till det Socialdemokratiska Lyckoriket, precis som det VAR då, på 60-talet. Eller var det 70..? 80? Hur som helst; Nu börjar vi känna igen Partiet igen! Högre bidrag, rejäla (s)atsningar på pysselsättning – och stopp för invandrare som kommer och tar våra jobb! Hallelujah!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s