Sven-Erlands åsiktsguide 2014

Jag hade en mardröm i natt. En dröm om den gastkramande värld som den urbana medelklassen lever i: I drömmen hade jag på något oförklarligt sätt tecknat ett tvåårsabonnemang på en Samsung-mobil. Ingenting fungerade. Det gick inte att surfa, inte fb:a, inte mejla. Jag hade en telefon som det bara gick att ringa med.

Jag tänkte att jag skulle bli tvungen att övertyga Carin Jämtin om att Partiet måste lägga ut de tusenlappar det kostar att skaffa en ny iPhone. Men vad skulle jag göra med den Samsung som jag nu skulle få betala för i två år? Slänga?

Klockan fem vaknade jag kallsvettig ur drömmen med ett ryck och såg min iPhone ligga bredvid mig – och kunde till slut somna om.

Jag har av Partiet fått i uppdrag att utforma en åsiktsguide för 2014. Carin Jämtin menade inledningsvis att vi borde skriva en krönika över året som gått, men Jan Larsson hävdade att en sådan skulle bli en ganska tråkig uppställning av Partiets korrekta uppfattningar om allt. Björn Fridén höll med om detta med orden:

”Högern förstår ändå inte den  självrättfärdighet – med åtföljande indignation – som återfinns inom vänstern. Borgerligheten kan inte begripa, att för oss progressiva är få saker så tillfredsställande som att få njuta av sin egen självrättfärdighet. Vi behöver se mer av detta under det kommande året. Jag tycker att vi skall lämna 2013 bakom oss oss se fram emot 2014.”

Vi enades därför om att formulera en åsiktsguide. Fridén berättade att han med viss förvåning upptäckt att det finns överraskande många kvar av vita medelålders medelklassmän. Han påpekade att VU har fastslagit att det därför inte går att bortse från det förhållandet att det inom inte alltför snäva kretsar av befolkningen med tiden har blivit alltmer socialt accepterat att vara mycket öppen och utåtriktad avseende sina politiskt korrekta och humanitära uppfattningar.

Björn föreslog därför att vi skulle utse de vita medelålders medelklassmännen till målgrupp för vår åsiktsguide – en idé som vi alla stödde. Vi kunde därefter raskt formulera huvuddragen i:

Den progressiva åsiktsguiden för vita medelålders medelklassmän

 • Medelklassmannen bör stödja diskriminering med avseende på ras, hudfärg, kön och religion
 • Medelklassmannen måste vara mot samkönade äktenskap – och ibland, mot slutet av fredagsmyset, för kriminalisering av homosexualitet
 • Medelklassmannen skall helst rösta på det parti som vill bränna alla de som bryter mot normen i stora ugnar
 • Medelklassmannen bör undvika att överhuvudtaget diskutera politik under 2014, med undantaget att han får använda begreppet ”supervalår”. Hur ofta han vill.

När vi formulerat de centrala punkterna kom vi fram till att dessa inte bara bör omfatta medelklassmän, utan även alla de kvinnor som röstar på Alliansen. Nu återstår bara att skriva en detaljerad guide för alla korrekta åsikter om allt. Och framförallt vem som får uttrycka dem.

Kampen fortsätter – för ett progressivt debattklimat 2014!!

2 kommentarer Lägg till

 1. Jesus Christus skriver:

  Haha, Aftonbladet måste skåla i champagne idag, efter detta patetiska nödrop från borgarpressen!

  http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/den-hatska-debatten-goder-dumheten/

  Segern för de självtillräckliga åsikterna, domedags- och twitterjournalistik är total och samtidigt rusar opinionssiffrorna för vänstern!

  Men Partiet bör nog börja fundera på att ge Karin P och hela ledarredaktionen på Aftonhatet jobb på 68:an efter valet. Skönt att ha de galet skällande hundarna till att kissa ut ur boet än tvärtom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s