Det återigen mäktiga VU om Europa

Idag är det den stora dagen – supervalårets första drabbning. Vi har samlats på Partikansliet för att förbereda slutspurten idag. Suhonen förklarar att valet redan är avgjort och att dagens aktiviteter därför egentligen inte har någon betydelse. Han visar sin prognos för valutgången – hans egen poll of polls – och  säger stolt att han har varit FI:s främsta valarbetare. Han bedömer att FI kommer in i parlamentet med en plats och menar att detta skulle varit omöjligt utan hans insatser.

eu-valet
Suhonen tar åt sig äran och menar att han har varit FI:s främsta valarbetare

Partiets huvudsakliga budskap till valmanskåren idag rör Europa – dvs ordet Europa.  Dess etymologiska ursprung är inte känt, men det återigen så mäktiga VU har beslutat att den tolkning som skall gälla inom Partiet är att ordet kommer från de tidiga sumeriska och akkadiska civilisationer som uppstod i tvåflodslandet kring Eufrat och Tigris. Det ursprungliga ordet betydde ”solnedgång”. Sett från deras horisont gick solen ned över Europa. Den gick upp i Asien – ett ord som mycket riktigt betydde ”soluppgång”.

Högerns solnedgång har länge lamslagit Europa, men nu sakta stannat upp i sommarnatten. Med socialdemokratisk EU-politik och Marita Ulvskog i Brüssel vänder midnattssolen uppåt.

Partiets Europa – det nya Asien!

=====

PS: Ut och rösta på Partiet idag! Som USA:s främste socialdemokrat, president Bartlett, brukade säga: Decisions are made by those who turn up.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s