Minoritetsregeringar

Det stora snackisen idag här på Regeringskansliet är minoritetsregeringar. Alliansens partiledare, samt hon den där från Manpower som vikarierar för Reinfeldt, har skrivit en debattartikel om saken i dagens DN.

Den nyss avslutade valrörelsen kan sägas ha varit ett chicken race, med två vallokomotiv i hög fart mot varandra. Den oansvariga alliansen höll i valrörelsen benhårt fast vid att man inte tänkte brytas sönder, och frågade i stället Stefan, vår Partiordförande!! hur det rödgröna regeringsalternativet såg ut. Alliansen låtsades surra ratten och hålla kurs.

Stefan trodde inte på alliansen utan tänkte sig hela tiden att alliansens ratt aldrig var surrad, så att han kan hålla V utanför för att sedan slita ett skålpund kött ur borgerligheten. Så här i efterhand kan man konstatera att strategin varit mycket framgångsrik: I denna komplexa och riskfyllda situation lyckades Partiet uppnå 50 procent av målet; vi uteslöt Sjöstedt, behöll hans politik, men förlorade dessvärre greppet om skålpundet kött.

För stunden har tyvärr alliansen tagit initiativet och jag känner ett behov av att bemöta deras utspel i DN idag. Det är angeläget att finna en lösning som kan sätta parlamentarismen ur spel – man vill som Parti definitivt inte hamna i bakvattnet i denna fråga. Baylan och jag har därför skissat på ett motdrag; en lösning där de partier som exkommunicerats (förklarats vara nyfascister) av det åter så mäktiga VU inte får rösta i riksdagen. Inte på andras förslag, inte på sitt eget. Inte alls faktiskt.

På så sätt kan vi rädda demokratin mot högerkrafterna.

Kampen fortsätter!!

En kommentar Lägg till

  1. cuben skriver:

    Sven-Erland utveckla kontakten med (v) mycket mer. De har säkert några gamla kontakter med Tjekan, därifrån kan vi hämta inspiration när vi ska ”rädda demokratin” och framför allt vår plats framför köttgrytorna. Skyll sedan bristen på kött, för vanliga medborgare, på jordbrukarna och de jordägande bönderna. (V) känner till upplägget i detalj, med sina gamla kontakter.

    Stefan bör köra vidare med invektiv mot alla de som inte röstade på oss och alla partier som röstade för sina eller andras budgetförslag i Riksdagen. På så sätt blir vår parlamentarism starkare. Vänsterpartiets historiska rötter måste döljas på något sätt annars får vi nog en backlash effekt här. Att Erlander skickade tillbaka tyska desertörer till Nazi Tyskland och att ingen av dessa hittades efter kriget får inte heller komma ut. Inte heller att Per Albin hade två familjer. Vår egen hi(s)toria är ju fläckfri. Vi kan kasta sten i glashus!

    Sedan måste vi få akademikerna att skriva om definitioner på begrepp så att akademin tjänar våra syften också. En öppen debatt om vad olika politiska begrepp står för egentligen ligger verkligen inte i vårt intresse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s