Sverige i stabsläge

Ygeman lät redan i morse meddela att Sverige nu befinner sig i stabsläge. Jag vill betona att detta inte rör EU, utan Sverige – så att inga Partikamrater missförstår signalerna.

Malmöpolisen har formulerat en hemlig (dvs publicerad) plan för hur det romska lägret mitt i centrala staden skall tömmas. Man kan redan se det hela framför sig: en panikslagen insatsledare skriker in i komradion ”kod röd, jag repeterar, kod röd”.

För grönt lär det inte bli i polisens färgkodade insatsskala. Ett tag kan det vara på väg att bli gult – men sedan dyker våra sant progressiva kamrater ur Malmövänstern upp, med solidariteten och människokärleken.

Man måste beundra polisens formuleringsförmåga: det handlar inte om att ”tömma lägret” – detta kan dock komma att bli en oönskad effekt av insatsen.

utveckling 2009-2014
Man blir bara så jävla upprörd

När jag kom tillbaka efter en långlunch på Riche med Richard Jomshof hade Daniel Suhonen installerat sig i mitt tjänsterum här i Regeringskansliet, med någon slags byggnation.

Jag trodde först att det var en symbolisk kåkstad, uppförd i solidaritet med de romer i Malmö som polisen nu står i begrepp att vräka. Men tydligen är det en hemmagjord utställningsmonter. Där skall Suhonen genomföra reliving trauma therapy.

Jag fick inget tydligt svar på hur länge detta skall hålla på, men tydligen kommer det att krävas minst 30 sessioner om tre timmar vardera.

Jag har i alla fall fått honom att lova att inte bjuda in Åsa Linderborg, men fick gå med på att släppa in Karin Olsson, efter det att Suhonen accepterat att vi inte har några entrébiljetter här i Regeringskansliet.

Kampen fortsätter!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s