Allt detta hat

vår Partiordförande
”Jag tänker inte hålla på och vela utifrån opinionssiffror utan nu kör vi en bred skuldbeläggning av vinstdrivande företag” säger Stefan, vår Partiordförande!!

Jag förstår verkligen inte allt detta hat som högern känner mot flyktingarna. Det är väl ändå rimligt att vår regering är mer engagerad i andra länders medborgares väl och ve än Sveriges.

Nu är det dock dags att få stopp på hatet.  Vi socialdemokrater står redo att formulera skarpa åtgärder. Ni minns hur Morgan nästan profetiskt igår förklarade att ”ingen kunde förutse hur detta skulle utvecklas”. Här i Regeringskansliet reflekterar vi nu vad det innebär att SD hela tiden haft rätt i sin samhällsanalys. Bör vi intensifiera de hemliga samtalen med dem?

Åsa avfärdar detta och menar att de negativa attityderna mot flyktingströmmarna är fotbollens fel: ”när vita arga unga män tillåts skrika låt han dö om motståndarlagets spelare så lägger det grunden för andrefiering”. Hennes förslag för en mer human flyktingpolitik är därför att klubbarna tvingas spela sina matcher utan publik.

Vi får se vad som händer. En angelägen åtgärd har dock redan vidtagits av Stefan, vår Partiordförande!! Han har gått ut i ett skarpt angrepp på de vinstdrivande företag som nu skor sig på flyktingkrisen. Det är inte konstigt att asylpolitiken riskerar att haverera när riskkapitalisterna tar ut miljardvinster ur flyktingmottagningen!! Pengar som mångdubblas genom sk flyktingsnurror, där människor flyr än hit och än dit i Norden, beroende på var Migrationsverket rest sina tältläger och var finnarna ställt sina Ku Klux Klan-demonstranter.

Vi håller på att formulera en hel argumentationslinje från denna grundläggande utgångspunkt. Nu är det angeläget att alla demokratiska krafter sluter upp och fördömer de privata vinstintressena. När vi hjälps åt klarar vi mycket!

Åtminstone fram till 2018, då SD får egen majoritet.

Kampen fortsätter!!

* * *

PS – Hans Rosling mejlade nyss och meddelade att svenskarna ingenting kan om världen och därför inte borde tillåtas bilda sig en uppfattning om den pågående flyktingkrisen.

”6 av 10 svenskar har ingen aning om vilken som är världens näst största franskspråkiga stad” förtydligar han och kompletterar med:

”För övrigt är det helt fel att använda begreppet flyktingkris. En kris är ett övergående tillstånd. 4 av 10 regeringsmedlemmar tror att flyktingströmmarna kommer att upphöra någon gång i närtid”

* * *

PPS – Ha! Ni okunniga läsare tillhör uppenbarligen de 60 procent som Rosling syftar på. Svaret är givetvis Kinshasa – där barnadödligheten ökar, i motsats till alla andra platser. Fem länder står ensamma för hälften av alla dödsfall bland barn under fem år: Indien, Nigeria, Kongo-Kinshasa, Pakistan och Kina.

Skrämmande okunskap hos ett folk som tycker sig ha uppfattningar om migrationen.

2 kommentarer Lägg till

  1. Curt-Steffan Larsson skriver:

    Hörde jag inte också VÅR ordförande säga att nu, äntligen, kan hela det svenska mångmiljardbiståndet hamna på en plats ”där vi verkligen kan kontrollera vart det går”. I och med att vi nu ”tar hem” de generösa bidrag vi sprättat runt till allsköns diktatorer i Afrika, för att istället betala dem som förser flyktingarna med husrum, har vi slagit en hel dröse med flugor i samma smäll. VÅR ledare är genial. Endast Nordkoreas genialiske gud är i samma klass.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s