Ännu en dag i värdegrundens slagskugga

Här på Regeringskansliet går vi numera aldrig över Riksbron, eftersom vi bojkottar riksdagen. De har ju upplåtit sina lokaler åt SD!

Utanför mitt fönster faller snön över Strömmen. Jag sitter lite vemodig och tårögd och tänker på alla de stora socialdemokrater som varit före mig. Gunnar Sträng till exempel. En gång i tiden förklarade han för Wallenbergarna att:

”Ni sköter näringslivet, så sköter vi staten”.

Men samhället måste utvecklas. Numera gäller att ni sköter näringslivet, så gott det går efter vinstförbud och kvoteringskrav, så missköter vi staten.

Det goda med detta är att Den Nya Saltsjöbadsandan kunnat växa fram. Såhär inför julbordssäsongen vill jag lyfta ett varnande finger åt Stockholms alla arbetsgivare. Ni förväntas försäkra er om att samtliga anställda som deltar i julbordsätandet på Grand Hôtel Stockholm delar hotellets värdegrund.

Eventuella avvikelser från värdegrunden kommer att rapporteras till Partiets uteslutningskommitté, vilken har givits vittgående befogenheter enligt Den Nya Saltsjöbadsandan. Företag vars anställda inte omfattar Wallenbergsfärens värdegrund kommer inte att kunna delta i offentliga upphandlingar.

Den Nya Saltsjöbadsandan helt enkelt.

antal-journalister

Idag har Den Stora Medieutredningen landat. Det ser inte bra ut. Eller så ser det bra ut, beroende på perspektiv. År 2061 finns bara en avlönad journalist kvar – Alice Teodorescu.

Kampen fortsätter!!

En kommentar Lägg till

  1. kaphorn57 skriver:

    Tack för alla djupa insikter ifrån regeringskansliet!

    Du kan inte vara det gamla ”statsrådet” men hans anda lever tydligen kvar…dessutom på ett ”högre plan”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s