I morgon går solen inte upp

Snön faller tungt över valvakorna i Stockholm – Trump tar hem segern i presidentvalet. Det är inte ofta man kliver upp i ottan – och varje svensk tv-kanal är fylld av journalister som sitter med rödgråtna ögon. SVT:s kommentator om varför ingen anade att Hillary skulle möta en brakförlust: ”Det är svårt att förstå, man har fått rättigheter för HBT-människor de senaste åren”.

Vi Partistrateger är alltid inriktade på att finna en väg framåt, på att aldrig sjunka ned i uppgivenhet. Därför ser jag denna novemberdag fram emot att amerikansk politik kommer att bli som en julkalender – en ny lucka, med oväntat innehåll, kommer att öppnas varje dag! Tänkt positivt: Nu får vi i alla fall höra om The Donalds hemliga plan för att förgöra IS. Kanske.

Stefan, vår Partiordförande!! talar lugnande och klokt i detta utsatta läge för världen:

”Nu får vi se till att detta inte sprider sig”.

Nej, folkliga yttringar som sprider sig är demokratins ebolavirus.

kongressenHursomhelst, om prognosen för Kongressen står sig så blir USA i alla fall möjligt att styra. Att landet i åratal haft världens mest dysfunktionella politiska system med ständigt återkommande hot om government shutdown har inte varit en framgångsfaktor.

Kanadas immigrationsportal har kraschat under natten, som en följd av vågen av amerikaner som vill emigrera. Nu måste vi verkligen sträcka ut en hand till vår forna koloni – och återuppliva kampanjen för att erbjuda Delaware att gå med i Sverige. Vi kan inte rädda hela USA, men dock New Sweden.  The Delaware Referendum!

Jag ställde tidigare frågan: Vem skulle man egentligen rösta på om valet stod mellan Bert Karlsson och Mona som Sveriges statsminister? Idag har vi svaret: Bert! Nu väntar man bara på nästa opinionsundersökning, som kan ge ett mer trovärdigt besked – om demokraternas valseger.

Kampen fortsätter!!

* * *

PS Hillary ringde nyss, ville gråta ut en skvätt och höra några tröstande ord. Hon förklarade att hon inte tänker hålla något förlorartal, som brukligt är:

”Vi hade ju den långsiktiga planen klar. Först var det dags för den första svarta presidenten, sedan den första kvinnan. Känns lite som en statskupp faktiskt”

Hon avslutar med några ord om Michelle som jag inte vill återge – baserade på att hon 2020 kommer att bli den första kvinnan, och den första svarta kvinnan.

3 kommentarer Lägg till

 1. cuben skriver:

  När jag tittade på resultatet på valet i USA och på ditt blogg-inlägg så har de röda vunnit! Vad är problemet?

 2. Insider skriver:

  I ett land som med stor övertygelse ersatt firandet av Barnens Dag med prideparader ter sig valet av Trump oroväckande. Våra media har ju framgångsrikt lyckas blanda vanligtvis seriösa politiker med rabiata populistiska aktivister som tvingat de stackars politikerna att samtycka till långtgående aktivsitkrav för att inte riskera att framställas som facister i media. Resultatet har blivit en breddad demokrati då ett starkt tredje block gjort intåg i det svenska parlamentet.
  Kampen mot IS såg jag initiallt som ett gott initiativ från Trump. Vi har ju fått lära oss att IS är det stora hotet mot oss alla i väst och Sverige och vi som bor här räknas ju till väst. Men sedan slog mig tanken att Trump, för att inte ge IS förvarning, lovat att inte tala om hur kampen mot IS skall bedrivas. Nu är fruktar jag att en amerikansk hangarfartygsgrupp går mot Nordsjön för att bomba Vivalla.
  Likaså för tanken om en mur mot Mexiko mig till en varm augustidag i Berlin i början av 1960-talet. Men sett i skenet av att Stefan varit tydlig med att vi vill ha en kontrollerad invandring verkar ju muren mot Mexiko vara en amerikansk variant av våra gränskontroller mot Danmark. Gränskontrollerna har ju gjort det svårare för de kriminella att bo på en sida av gränsen och verka på en annan sida. Detta kan vara ett brott mot våra diskrimineringslagar och därför väntar många av oss att DO skall ta upp frågan om Stefans politik lett till diskriminering av kriminella.
  Sedan har ju Trump lovat att minska klimatsatsningar medan klimathotet med alla oönskade koldioxidutsläpp blivit allt mera uppenbart för de flesta av oss. Framförallt i dagarna när vår huvudstad lamslagits av tidig novembersnö istället för att värmas av en förlängd brittsommar som klimatmupparna lovat oss. Sett i detta perspektiv borde alla koldioxidspyde snöplogar ersättas med snöskyfflar bemannade av arbetslösa och asylsökande. Ett sådant klimatinitiativ har många positiva bieffekter och jag kan bara nämna att Stefans löfte att vi 2020 skall ha EUs lägsta arbetslöshet tagit ett stort steg framåt, samtidigt som oppositionens krav på enklare jobb tillgodoses och huvudstadens kostnader för försörjningsstöd kan antas minska.
  Vi som bor i Sverige är ett starkt folk som inte påverkas av presidentval på andra sidan Atlanten. Det vi ser initiallt är att folk samlas på stan för att framgångsrikt uttrycka våra åsikter på vanligtvis demokratiskt sätt. Nu återstår en stor utmaning och ett omfattande arbete med att låta våra inkluderande mångkulturella strävanden inkludera Trump och hans vapendragare för att på sikt låta socialtanter tala dem tillrätta. En framgångsrik politik gör det omöjliga möjligt!

 3. elina skriver:

  Och folk i statstelevisionen fick bruk av sina svarta Brexitkläder. Återbruk är väl miljövänligt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s