Trigger Warning blir Delmon-varning

Här på RK har vi nyss avslutat det tredje i serien av frukostseminarier om tonen i det offentliga samtalet.

Igår beslutade vi att ersätta ”trigger-warnings” med det nyinrättade ”Delmon-varning”.

Idag diskuterade vi h-ordet och dess användning, men hittade ingen bra ersättning. Ordet beskriver en kvinna som säljer sin kropp för pengar, men politik handlar ju om att sälja sin själ för makt.

För det sistnämnda finns ju inget ord. Förutom ”politiker”. Men det är tur att fenomenet finns – annars skulle Partiet, och därmed landet, vara helt ostyrbart.

I morgondagens frukostseminarium skall vi analysera fenomenet Ebba Busch Thor. Hur beskrivs, i de två stora partierna M och S, en partiledare som tillbringat hela grundskolan hos Livets Ord och på allvar tror att Adam och Eva var de första människorna? Ett flertal ord är nominerade.

På fredag skall vi diskutera historiska referenser i politiken. Många tycker att vi skall lära av historien. Det är viktigt att förstå historiska skeenden, men alla vill lära av Tyskland 1933. Ingen vill lära av Danmark 1995. Fast det är klart – hur upphetsande är det när ”Dansk Folkeparti-klockorna ringer”?

Kampen fortsätter – för en sansad ton i det offentliga samtalet !!

(Dvs hos moderaterna)

Annonser

2 kommentarer Lägg till

  1. cuben skriver:

    Delmon solutions säljer Content Management Systems, se bifogad länk! Men i det här omskriva fallet så verkar äpplet ha fallit väldigt långt från trädet, som Eva sa. På tal om själar, så verkar de vara sekulärt nichade.

    http://www.delmonsolution.com/

  2. Insider skriver:

    Du nämner Tyskland 933. Jag har länge undrat om tio miljoner tyskar egentligen röstade för Hitler eller om de röstade emot de andra. För snar framgång måste vi se till att alla i nästa val röstar emot de andra och då återstår bara att de röstar på oss. Vår framgång är gränslös när den stora klokheten leder oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s