Ekeroth är en vekling

Jag sitter här med min latte i kafferummet på plan 4 – och blir nostalgisk när jag tar del av nyhetsflödet.

Åkesson uppmanar Ekeroth att ta time-out. Det är som på den gamla goda tiden, då SSU-ordförande Anna Sjödin var nere på Stureplan, vevade omkring sig och skrek ”jävla svartskalle” till dörrvakterna när hon inte blev insläppt.

Synd att Anna var tvungen att lämna politiken. Hon visade att hon var ett riktigt ministerämne, när hon ovanpå förolämpningen klargjorde för dörrvakterna att de skulle råka illa ut, eftersom hon kände justitieministern.

Så skall makt utövas! Ekeroth är en vekling.

Jag hittar dock inget i nyhetsflödet om veckans centrala händelse: Har vi fått veta om det var rabiata muslimer, eller kulturjournalister från Aftonbladet som brände ner Nimis? Eller kan det ha varit semestrande Gävlebor?

Efter gårdagens partiledardebatt hävdar min vän liberalen att det är viktigt att Partiet förlorar valet 2018, så att Stefan, vår Partiordförande!! kan bytas ut. Dessutom menar han att det är viktigt att alliansen förlorar valet 2018, så att Anna Kinberg Batra kan bytas ut.

Det är många som behöver bytas ut. Ja, den politiska trenden över hela Västvärlden är att alla ledare behöver bytas ut. Jag kan förstå att många oroas över att The Donald snart får tillgång till The Nuclear Football, men det gör inte jag. Jag tror att han håller sig ända till november 2020:

”Lame duck. I’ll show those clowns”

Håll ut kamrater! Det är endast 1439 dagar kvar! Kampen fortsätter!!

2 kommentarer Lägg till

  1. cuben skriver:

    Ekeroth har den fördelen att han blir justitieminister om SD skulle vinna valet jämfört med Sjödin. Pugilister i alla partier förenen eder som man säger på annandag jul i engelsktalande länder.

  2. Insider skriver:

    I korridorerna tisslas det om att Jimmie talat med Stefan om en reträttplats åt Kent. Stefan lär ha bollat över frågan till Margot som lär undersöka om det finns någon lämplig befattning på ambassaden i Kabul. Hon är av åsikten att Kent behöver skaffa sig lite mera förståelse för de unga män som Kent framöver kommer att träffa på i Sverige. När Magda fick höra det hela inflikade hon att på den gamla goda tiden, när det serverades fredagssnaps på Rosenbad, var det inte ovanligt att ministerämnen var inblandade i krogslagsmål, man kunde rent av bli finansminister. Vi måste bevaka Kents karriär framöver eftersom det inte bara är partiledarens assistenter som kan stiga i graderna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s